Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Για την διοργάνωση δωρεάν υποστηρικτικών σχολικών μαθημάτων:


Ας ξεκινήσουμε τα μαθήματα από το Α: Αντίσταση-Αγώνας-Αλληλεγγύη-Ανατροπή


τελευταία 3 χρόνια οι διαδοχικές κυβερνήσεις η ΕΕ και το ΔΝΤ ψηφίζουν μέτρα και μνημόνια βυθίζοντας όλη την κοινωνία στην εξαθλίωση. Η κρίση για τους πολλούς σημαίνει φτώχεια και ανεργία. Για τους λίγους είναι άλλη μια ευκαιρία, ώστε να κερδίσουν ακόμη περισσότερα από αυτούς που έχουν τα λιγότερα.
Μας θέλουν ξεκομένους, ανίσχυρους, σαν τα μικρά ψάρια που τα κυνηγάει ο καρχαρίας, να πασχίζουμε να ζήσουμε και να μοιραστούμε τα ψίχουλα που μας πετάνε. Να στριμώχνουμε τα όνειρα και τη ζωή μας στη στο αδιέξοδο της κοινωνικής κατάστασης που έχουν δημιουργήσει.

Από κοντά και τα ΜΜΕ που παρουσιάζουν μια κατάσταση τραγική και ταυτόχρονα δεν λένε κουβέντα για το λαό που οργανώνεται, αγωνίζεται, απεργεί, διαδηλώνει για ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο όπου δεν θα αγωνιά κανείς, τουλάχιστον για τα αυτονόητα, εν έτει 2013: για το εάν θα έχει φαγητό να φάει, πετρέλαιο για να ζεσταθεί (από τους -2ο C...), ρεύμα για να δει το βράδυ και μια, μια ρημάδα δουλειά για να βγάλει τα αναγκαία προς το ζην.


Η ελπίδα είναι στους αγώνες για την ανατροπή τους! Είναι στο να οργανωθούμε, να μάθουμε τι σημαίνει αλληλεγγύη και συλλογικότητα, τι σημαίνει να στηρίζει έμπρακτα ο ένας τον άλλο.

Η αλληλεγγύη για εμάς είναι μια έννοια η οποία δεν έχει καμία σχέση με τη «φιλανθρωπία» που διάφοροι (ΣΚΑΪ, MEGA, Καθημερινή, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, κάθε είδους ΜΚΟ) προσφέρουν από το ξεζούμισμα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους. Η αλληλεγγύη για μας είναι να στέκεσαι δίπλα στο συνάδελφό σου στη δουλειά, στο γείτονά σου, στο συμμαθητή σου, στον άνεργο, τον απολυμένο, στον γείτονα που του κόβουν το ρεύμα, που δεν μπορεί να στηρίξει οικονομικά τα παιδιά του στη μάχη για τη μόρφωση και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.. Αλληλεγγύη σημαίνει συλλογικότητα και αγώνας για μια καλύτερη ζωή.


 Ως μια έμπρακτη απάντηση σε αυτά τα προβλήματα η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο” μαζί με καθηγητές μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών και καθηγητές της τοπικής ΕΛΜΕ παίρνουμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε δωρεάν μαθήματα για παιδιά ανέργων, υποαπασχολούμενων ή γονιών με χαμηλό εισόδημα. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης και μια προσπάθεια για να ηττηθεί η πολιτική που έχει διαμορφώσει αυτή την πραγματικότητα.
Όχι για να πούμε “ησυχάστε, εμείς είμαστε εδώ”, “μείνετε όπως είστε”, “ας μοιράσουμε την φτώχεια και την μιζέρια μας”, αλλά γιατί θέλουμε να αναδείξουμε τις αξίες της συλλογικότητας, της συνεργασίας, της κριτικής σκέψης. Στην ερώτηση πώς θα θέλαμε να είναι τα παιδιά και οι γονείς τους, απαντάμε: Θέλουμε να είναι αγωνιστές και αισιόδοξοι άνθρωποι!


Η εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων μας και δεν θα την αφήσουμε βορά στα χέρια του κέρδους.
Τα μαθήματα οργανώνονται από καθηγητές που ζουν ή εργάζονται στη Νέα Ιωνία και θα ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Φλεβάρη. Όποιος μαθητής ή εκπαιδευτικός ενδιαφέρεται να συμμετέχει ας επικοινωνήσει μαζί μας στα τηλέφωνα 6974774528 και 6976815900 ή μέσω e-mail στην διεύθυνση elni.ydragogeio@gmail.com.

Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη για διάβασμα και αισιοδοξία


Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο»
1η ιδρυτική συνέλευση της Εργατικής Λέσχης στη Νέα Ιωνία την Τρίτη 5/2, στις 19.30 στο ΚΕΠ της Νέας Ιωνίας

Εδώ και 3 χρόνια βιώνουμε την πιο επιθετική πολιτική από τη μεταπολίτευση και μετά. Οι διαδοχικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΛΑΟΣ/ΔΗΜΑΡ σε συνεργασία με την τρόικα, ψηφίζοντας το ένα μνημόνιο πίσω απ το άλλο, έχουν νομοθετήσει μέτρα που δεν μπορούσαν να περάσουν επί  20 χρόνια. Κάθε μέρα χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά στην απειλή της απόλυσης, βιώνοντας παράλληλα την άγρια εκμετάλλευση της εργοδοσίας. Η ακρίβεια έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τη ζωή των περισσοτέρων. Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση και άλλα δημόσια αγαθά ιδιωτικοποιούνται και περικόπτονται για αυτούς που πραγματικά τα δικαιούνται και τα χρειάζονται.


Αυτή η επίθεση από μέρους του κεφαλαίου έχει ξαφνιάσει τους εργαζόμενους οι οποίοι ψάχνουν να βρουν μία διέξοδο από όλη αυτή τη λαίλαπα. Έχουμε, πλέον καταλάβει, ότι ο ατομικός δρόμος είναι αδιέξοδος και αφήνει τον καθένα μας ανυπεράσπιστο. Γι αυτό, οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις δικές μας δομές αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης, αντίστασης και αγώνα σε μια εποχή όπου πλέον το αυτονόητο καθίσταται περιττό και επιζήμιο, στις μέρες όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια κοστίζει ακριβά.

Έτσι, λοιπόν, καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία του δήμου μας να αγκαλιάσει και να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία που παίρνουμε για τη δημιουργία της Εργατικής Λέσχης «Υδραγωγείο», στη Νέα Ιωνία.  Είναι ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα, κ για εμάς. Κυρίαρχος σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να συμβάλει στην οργάνωση της αντίστασης και ανατροπής αυτής της πολιτικής αλλά και στην οργάνωση του λαού  για να απαντήσει στο πρόβλημα της επιβίωσης που καθημερινά γίνεται όλο και πιο οξύ.