Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΝΤΡΟΠΗ!!! ΗΘΙΚΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΓΚΟΤΣΗ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013



Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη πειθαρχικά, ηθικά και πολικά  απόφαση του Δήμαρχου Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση, που με κατασκευασμένη και ψευδή αναφορά τιμώρησε  με πρόστιμο αποδοχών τριών ήμερων το συνάδελφο Σπύρο Μπουρνελέ,  οδηγό καθαριότητας και   αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του σωματείου μας.

Ο κατήφορος η συγκάλυψη και η συνένοχη τελικά φαίνεται πως  δεν έχουν όρια, για αυτό προσφεύγει σε τέτοιες ενέργειες νομίζοντας πως θα κλείσει στόματα για την συμπεριφορά και δράση του «εκλεκτού» του κ. Καρβουνιάρη και των σχεδίων που υπηρετεί στον Δημο.

Ο συνάδελφος μας  αναφορά έκανε ( που δημοσιοποιήσαμε) για να προστατεύσει την αξιοπρέπεια του από την αλητεία που έχει επιβληθεί στο Γκαραζ και βρέθηκε κατηγορούμενος από αυτόν που τσεπώνει  χιλιάδες ευρώ παράνομα με τις ευλογιές του δήμαρχου. Απολογία έκανε ο συνάδελφος, εκθέτοντας την πραγματικότητα (που επίσης δημοσιοποιήσαμε) και καταγγέλλοντας αυτά που και το σωματείο κατ επανάληψη έχει καταγγείλει δημόσια , το αποτέλεσμα ήταν η κατάπτυστη απόφαση τιμωρίας του  που προσβάλει ακόμη και αυτόν τον θεσμό του δημάρχου.

Φαίνεται πως υπάρχουν βαθύτεροι σχεδιασμοί από το Δήμαρχο και ομάδα της δημοτικης αρχής, για αυτό από την πρώτη στιγμή στοχοποίησαν το Σωματείο και όποιους εργαζόμενους αντιστέκονταν στις επιλογές τους.

Ας αναλάβουν πλέον όλοι τις εύθηνες τους ηθικές και πολιτικές,  πειθαρχικές και ποινικές από εδώ και εμπρός και για αυτά που θα επακολουθήσουν.


Το Σωματείο μας τις επόμενες μέρες θα προσφύγει με συγκεκριμένες καταγγελίες  προς όλες τις αρμοδίας αρχές για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας  του δήμου,  την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, της αξιοπρεπείας των εργαζομένων και τον τερματισμό του ανώμαλου καθεστώτος που έχει δημιουργηθεί.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τις «καμαρίλες» που έχουν στηθεί και ούτε να χάσουν από τα ψίχουλα σκοπιμότητας που επιλεκτικά σκορπίζουν μερικοί προς άγρα πελατών.

Οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τις επιλογές αυτές του δημάρχου και του κύκλου περί αυτόν ας αναλογιστούν την στάση τους , τα γνωρίζουν όλα πολύ καλά….και χρειάζεται να πάρουν θέση.

Καλούμε σε συναντήσεις με το Σωματείο μας τις δημοτικές παρατάξεις, όλους τους δημοτικούς συμβούλους, τις συλλογικότητες της πόλης  για την πλήρη ενημέρωση τους ώστε  να φέρουν τα θέματα σε όλη τους τη διάσταση στο δημοτικό συμβούλιο.