Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση για το Μπλόκο της Καλογρέζας, Πέμπτη 28 Μαρτίου

Στις 15 Μάρτη συμπληρώθηκαν 69 χρόνια από την μέρα που στην εργατογειτονιά της Καλογρέζας εκτελέστηκαν από τους γερμανούς ναζί, 21 νέα παλικάρια, εργάτες στα εργοστάσια της περιοχής μας και ένας ιταλός αντιστασιακός.
Θέλουμε να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορία του τόπου μας. Να μιλήσουμε για τη Νέα Ιωνία της Κατοχής, του εαμικού αντιστασιακού κινήματος, των δολοφονημένων υφαντουργών του '43 και του Μπλόκου της Καλογρέζας.
Ιδιαίτερα σήμερα που οι φασίστες νοσταλγοί του Χίτλερ, επιδιώκουν να παραχαράξουν την ιστορία, σπέρνοντας το δηλητήριό τους σε όσους αντιστέκονται, διεκδικούν, αγωνίζονται. Σήμερα, που ο αγώνας ενάντια στη νέα βάρβαρη καταπίεση είναι αναγκαίος όσο ήταν και τότε. Σήμερα που ο λαός μας δίνει πάλι έναν σκληρό αγώνα για την επιβίωση και την απαλλαγή από τα μνημόνια, την ΕΕ, το ΔΝΤ, τους εκμεταλλευτές μας συνολικά.
Σας καλούμε όλες και όλους, λοιπόν, στην εκδήλωση που οργανώνει η "Εκτός Σχεδίου", για το μπλόκο της Καλογρέζας, με ομιλητές δύο νέους ιστορικούς, μελετητές του κινήματος της Αντίστασης.

 
Εκτός Σχεδίου - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία