Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Κείμενο καταγγελίας της «Εκτός Σχεδίου» για την επίθεση του συστήματος στα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και τα κοινωνικά κέντρα.


Το κυβερνητικό έργο της διαμόρφωσης ενός κλίματος τρομοκρατίας για το σύνολο του λαϊκού κινήματος και κάθε φωνής αμφισβήτησης της μνημονιακής πολιτικής, της κυβέρνησης και της Τρόικας συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση. Προκειμένου να συνεχιστεί η πολιτική των μνημονίων και της συνεχούς λιτότητας, που βυθίζει την νεολαία και τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την ανεργία για να σωθεί το μεγάλο κεφάλαιο, επιχειρείται να καταργηθεί κάθε αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμα του λαού στο να αμφισβητεί, να οργανώνεται και να αγωνίζεται για μια ζωή με αξιοπρέπεια και για το δικαίωμά του να είναι κυρίαρχος στον ίδιο του τον τόπο.

Έτσι, χτες, η κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου-Κουβέλη -σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ- χρησιμοποίησε, για ακόμη μια φορά, τις αστυνομικές δυνάμεις ως συμμορίες κρατικής καταστολής σε επιχείρηση «ανακατάληψης» της βίλλας Αμαλίας. Έκαναν δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις, έπνιξαν την περιοχή στα χημικά. Αυτό ήταν η αρχή, ακολούθησε πογκρόμ συλλήψεων και προσαγωγών αλληλέγγυων που πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ καθώς και εισβολή στη κατάληψη “Σκαραμαγκά”,

με την κοινοβουλευτική αριστερά και στις δύο εκδοχές της(ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) να δίνει δείγμα γραφής, μη διστάζοντας να καταγγείλει την συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.
Ο υπουργός «προστασίας της Χρυσής Αυγής» κ. Δένδιας και όλη η κυβέρνηση, μαζί με τον ανεκδιήγητο και επικίνδυνο «δήμαρχο των ΜΑΤ» κύριο Καμίνη, που όλες τις προηγούμενες ημέρες έδινε ρεσιτάλ «τσαμπουκά» στα κανάλια έχουν την πλήρη ευθύνη για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής. Από κοντά σε ρόλο μαντρόσκυλου του συστήματος η Χρυσή Αυγή η οποία αμέσως μετά την αστυνομική επιχείρηση στη Βίλα Αμαλία μιλούσε σε ανακοίνωσή της για 10 καταλήψεις που πρέπει να λήξουν και λες και την άκουσε η αστυνομία, το μεσημέρι πραγματοποίησε την επιχείρηση στην κατάληψη Σκαραμαγκά.

Όλοι και όλα στο όνομα της «εθνικής σωτηρίας», που κατά αποκλειστικότητα έχουν αναλάβει την παρουσίαση της τα γνωστά ΜΜΕ των Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη, Αλαφούζου κλπ «μεγάλων του έθνους ανδρών» με φορολογικές δηλώσεις μικρότερες και από άστεγο πολίτη.

Πέρα από την αντιδραστική τους προπαγάνδα είναι προφανές ότι ο τελικός στόχος τους είναι η καταστολή και εξάλειψη κάθε συλλογικότητας σε πανεπιστήμια, γειτονιές και χώρους εργασίας που αντιστέκεται στην πολιτική τους και κάθε δημοκρατικού κεκτημένου που με αίμα κατέκτησε ο ελληνικός λαός. Ας μην μας λένε, λοιπόν, ότι δήθεν "νοιάστηκαν" για την "απελευθέρωση" των χώρων. Βλέπουμε την υποκρισία τους στην αγορά της Κυψέλης που ρημάζει από τότε που "απελευθερώθηκε" από τους Καμίνη-Σαμαρά-Δένδια. Οι κατειλημμένοι αυτοί χώροι, όπως και οι δεκάδες άλλοι στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις είναι και μπορούν ακόμα περισσότερο να γίνουν κέντρα πολιτισμού, αλληλεγγύης και δράσεων ενάντια τον κοινωνικό αποκλεισμό, το φασισμό και το ρατσιστικό δηλητήριο. Καταλήψεις ανοιχτές στην τοπική κοινωνία, όπως πραγματικά οφείλουν να είναι τα δημόσια κτίρια και όχι κλειδαμπαρωμένα και υπό κατάρρευση όπως είναι πολλά άλλα κτίρια στην Αθήνα τα οποία ανήκουν στο δημόσιο. Καταλήψεις που αμφισβητούν το «ζωτικό χώρο» των κυρίαρχων προτύπων και να διαμορφώνουν στέρεα και πραγματικά κοινωνικά υποδείγματα ικανά να συσπειρώσουν και να ενεργοποιούν τους νέους, τους άνεργους, τους μαθητές. Να προβάλλουν τη δυνατότητα έκφρασης και δημιουργίας έξω και ενάντια στην εμπορικότητα και τους μηχανισμούς της αγοράς.

Άλλωστε, η νέα επίθεση έρχεται σαν συνέχεια της παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου και της εισόδου των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, το χτύπημα της μαχητικής διαδήλωσης των εργαζόμενων στα βιβλιοπωλεία και του συλλόγου τους, την Κυριακή στις 30.12, την ώρα της απεργίας και της μαχητικής πορείας στο κέντρο της Αθήνας και όλου του κλίματος άγριας καταστολής που δοκιμάζει να επιβάλλει ο Σαμαράς και οι συνιστώσες του.

ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!

Κάτω τα χέρια από τα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και κοινωνικά κέντρα
Καμία ποινική δίωξη
Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι συλληφθέντες

 
Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
Web:www.ektossxediou.blogspot.com ,     mail:  ektossxediou@gmail.com