Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ :Α. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ Β. ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Η καταστροφή της ζωής εκατομμυρίων νέων, άνεργων, εργαζόμενων, συνταξιούχων για όφελος των δανειστών, των τραπεζών και των κερδών του κεφαλαίου από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Κ.Τ. συνοδεύεται από την ένταση της βίας, της τρομοκρατίας και της κρατικής καταστολής.
Στη Θεσσαλονίκη συνέλαβαν στις 16/11 την επόμενη μέρα από την παρουσία τους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε συνέδριο στο χώρο της ΔΕΘ, όπου βρισκόταν και ο Γερμανός πρόξενος, τον δάσκαλο Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. του Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ (στο προαύλιο του σχολείου του) και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά. Οι συλλήψεις έγιναν λίγες μόλις ώρες μετά τη δήλωση της Μέρκελ «περί βίας στην Ελλάδα». Τους κράτησαν προφυλακισμένους τη νύκτα της Παρασκευής και τους οδήγησαν σε αυτόφωρο στις 17/11, μετά τη Δευτέρα 19/11 (όπου ο εισαγγελέας επέβαλε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών) και λόγω απουσίας μαρτύρων κατηγορίας η δίκη θα γίνει στις 28/11.
Στη Θεσσαλονίκη επίσης, μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η αστυνομία παραβίασε το πανεπιστημιακό άσυλο και επιτέθηκε στους φοιτητές της περιφρούρησης και τους διαδηλωτές που παρέμειναν στο χώρο της Πρυτανείας κάνοντας 16 συλλήψεις  και τραυματίζοντας 3 που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο. Τους παραπέμπει όλους σε δίκη με παρόμοιες κατηγορίες (διατάραξη κοινής ειρήνης) και άλλα (αντίσταση κατά της αρχής, επικίνδυνη σωματική βλάβη).
Παρόμοιες εικόνες εκτυλίχτηκαν και σε άλλες πόλεις κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αστυνομοκρατία, απαγόρευση της συνέχισης της πορείας, σωματικές έρευνες, προσαγωγές, ρίψεις χημικών, έντονη παρουσία ασφαλιτών με πολιτικά, απαγόρευση δρομολογίων ΜΜΜ για τη μεταφορά των διαδηλωτών.
Πρόκειται για τρομοκρατικές ενέργειες που στοχεύουν να συντρίψουν κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Phone Marketing: Πορεία στις 22/11 & Γλέντι Οικονομικής Ενίσχυσης στις 25/11

O μεγάλος απεργιακός αγώνας των εργαζομένων της Phone Marketing που διήρκησε 114 μέρες, από το Μάρτη του 2012 έως και τον Ιούλιο απέτρεψε προσωρινά την εκ περιτροπής εργασία των δύο ωρών τη βδομάδα με μισθό 140! ευρώ το μήνα που ήθελε να επιβάλει ο εργοδότης.
Ο εργοδότης επανέφερε το δίλημμα: ή εκ περιτροπής εργασία 2 ώρες/εβδομάδα με 140 ευρώ το μήνα ή 8ωρο/5νθήμερο με 480 ευρώ το μήνα δηλ., επιπλέον μείωση 30%!, εκβιάζοντας ότι θα κλείσει την επιχείρηση. Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν την εξαθλίωση, απαντώντας με νέες 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα τους, το σωματείο των εργαζόμενων στην Phone Marketing καλεί σε πορεία διαμαρτυρίας όλα τα σωματεία του κλάδου, φορείς, συλλογικότητες και επιτροπές την Πέμπτη 22/11, στις 12:00, έξω από τα γραφεία της εταιρίας, Φιλικής Εταιρίας 16, στην Νέα Ιωνία.
Επίσης την Κυριακή 25/11, στις 13:30, το σωματείο εργαζομένων διοργανώνει γλέντι οικονομικής ενίσχυσης των απεργών στο Κ.Ε.Π. Νέας Ιωνίας, Πατριάρχου Ιωακείμ 4, πλησίον του ΗΣΑΠ.

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Θανάσης Αγαπητός: Για το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση του αγώνα


Προς τους μαθητές μου, τους γονείς τους και τους συναδέλφους μου, τους συντρόφους μου στη δουλειά και τον αγώνα.

 

Ως δάσκαλος, σκεπτόμενος άνθρωπος, αλλά και ως ενεργός πολίτης που ασχολείται με τα κοινά για πάνω από 30 χρόνια θα ήθελα να σας απευθύνω αυτά τα λίγα λόγια.

Την Παρασκευή 16/11/12 στις 11:45 πμ με το τέλος της εκδήλωσης του σχολείου μου για την επέτειο του Πολυτεχνείου ( 107ο  Δημοτικό Σχολείο - Τμήμα Ένταξης παιδιών με ειδικές ανάγκες), έγινε με κινηματογραφικό τρόπο μπροστά στα μάτια των παιδιών, η απαγωγή - σύλληψή μου και μεταφορά μου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, από 4 άνδρες της ασφάλειας.

Όλα αυτά παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα, οδηγώντας μας σε συνειρμούς για μια νέα χούντα ενάντια στο λαό σήμερα. Μια περιστολή της ελευθερίας που έρχεται να συμπληρώσει τον οικονομικό και κοινωνικό σφαγιασμό.

Παρέρχομαι την κατηγορία σε βάρος μου, ως παντελώς ανυπόστατη έως γελοία. Η πρωτοφανής απόπειρα να γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών, εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο τρομοκράτησης κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου, κάθε αντιστεκόμενης φωνής για ζωή και αξιοπρέπεια. Όλα αυτά, αποτελούν κατάλυση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων που ο παγκόσμιος πολιτισμός κατέκτησε με αίμα.

Δεν διώκομαι για καμία παράνομη πράξη. Ούτε με το μέτρο και το νόμο του καθεστώτος μόνιμης «έκτακτης» ανάγκης,  που θέλουν να επιβάλουν.  Ούτε να το ισχυριστούν δεν μπορούν. Διώκομαι, στοχευμένα και προκατασκευασμένα, για την στάση μου, τις ιδέες μου, την δημόσια κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα μου, που είναι ταγμένη στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειονότητας. Ανήμερα την 28η Οκτώβρη φέτος,  με είχαν συλλάβει και πάλι. Ήμουν  στο δρόμο, έξω από οποιοδήποτε χώρο διαδήλωσης. Αφού με φώναξαν με το όνομα μου, στη συνέχεια μου είπαν να τους ακολουθήσω για εξακρίβωση στοιχείων!  Ας κάνουν τουλάχιστον μια προσπάθεια να μην προκαλούν ειρωνικά γέλια…

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Κινητοποιήσεις για τις συλλήψεις συνδικαλιστών στη Θεσσαλονίκη

ΑΘΗΝΑ: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 11.00 π.μ. ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 9.00 π.μ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ": ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΣΑΡΑΝΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΘΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ


Παραμονές Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση δείχνει το επαίσχυντο πρόσωπο του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, της νέας χούντας. Κάνοντας χρήση του βίντεο από την κινητοποίηση των εργαζομένων σε συνέδριο στο χώρο της ΔΕΘ, όπου βρισκόταν και ο Γερμανός πρέσβης, η ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε μία ημέρα μετά, στο χώρο εργασίας τους, τον εκπαιδευτικό Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά, τους απήγγειλε κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη βία και τους πηγαίνει για τακτική δικάσιμο.

Οι διώξεις, κατά παραγγελία της γερμανικής αντιπροσωπείας (;) των Φούχτελ, Ράϊχενμπαχ και ΣΙΑ, όχι απλά δεν μας φοβίζουν, αλλά εξοργίζουν κάθε εργαζόμενο, κάθε αγωνιζόμενο. Η τροϊκανή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ στον πιο επαίσχυντο ρόλο, παρέα με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και του ΔΝΤ, της Μέρκελ, των τραπεζιτών και των Πολυεθνικών με  τη βία, τον αυταρχισμό, τις συλλήψεις και τους εκβιασμούς επιχειρεί να υλοποιήσει τη βάρβαρη πολιτική της.  Αξιοποιεί για μια ακόμα φορά  τους κατασταλτικούς μηχανισμούς με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων, που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά και τη φίμωσή τους, προκειμένου να υλοποιηθεί η αντιδραστική πολιτική της.
Όσο εντείνεται η αντεργατική επίθεση από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, όσο θα φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του λαού,  τόσο θα αυξάνεται η ένταση της επίθεσης των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους απέναντι στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους  που αντιστέκονται.


Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 6 και 7 ΝΟΕΜΒΡΗ!


Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΛΥΔΩΝΙΖΕΤΑΙ! ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!


 

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ

ΤΡΙΤΗ 6/11 στο ΜΟΥΣΕΙΟ 10.30 π.μ. / ΤΕΤΑΡΤΗ 7/11, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ  5.00 μ.μ.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΣΦΑΓΗΣ
 
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΛΑΕ Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ!


Τα ψέματα τελείωσαν. Η πιο αποφασιστική ώρα της μάχης έφτασε. Ο εχθρός είναι εδώ και μας απειλεί. Το ρολόι της ιστορίας γυρνάει εκατό χρόνια πίσω. Οι ζωές μας, οι ζωές των γονιών μας, οι ζωές και το μέλλον των παιδιών μας, δεν θα είναι πια ίδιες. Ο λαός μας απειλείται με κοινωνικό αφανισμό και μαζική εξαθλίωση. Ο εργασιακός και πολιτικός μεσαίωνας που επιχειρείται να θεσπιστεί με την ψήφιση του πακέτου των μέτρων και η βιαιότητα με την οποία αυτή η προσπάθεια γίνεται, δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία αυτού του τόπου τα τελευταία εξήντα χρόνια.

Η τρικομματική συμμορία της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ,  κατεβαίνει στο γήπεδο με όλα της τα όπλα: την τρομοκρατική προπαγάνδα για τη «σωτηρία της χώρας», τις ολοκληρωτικού τύπου απειλές για τη φτώχεια και την πείνα που μας περιμένει «αν δεν πάρουμε τη δόση», σαν εθισμένα πρεζόνια, με τη βοήθεια των αρχιεμπόρων του τρόμου και της δυστυχίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό έχει πάρει τις αποφάσεις του, και ας μυξοκλαίνε τάχα μου οι ευαίσθητοι μικροσυνεταίροι που πανικόβλητοι από το κύμα της λαϊκής οργής που απειλεί να τους παρασύρει, όψιμα ανακαλύπτουν διαφωνίες. Ενώ έχουν καταπιεί τον κώνωπα, διυλίζουν την κάμηλο. Ενώ έχουν σηκώσει το χεράκι τους και έχουν ψηφίσει τις πιο αντιδραστικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, τις πιο αιματηρές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, την πιο βάρβαρη φορομπηξία στα συνήθη υποζύγια δηλαδή τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τάχα μου τα στυλώνουν για το επίδομα γάμου και τις τριετίες. Η απύθμενη υποκρισία, καθώς και αυτά έχουν ήδη ψηφιστεί από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα τον Φεβρουάριο του 2012.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Phone Marketing


O μεγάλος απεργιακός αγώνας των εργαζομένων της  Phone Marketing που διήρκησε 114 μέρες,  από το Μάρτη του 2012 έως και τον Ιούλιο απέτρεψε προσωρινά την εκ περιτροπής εργασία των δύο ωρών τη βδομάδα με μισθό 140! ευρώ το μήνα που  ήθελε να επιβάλει ο εργοδότης.
Ο εργοδότης επανέφερε το δίλημμα: ή εκ περιτροπής εργασία 2 ώρες/εβδομάδα με 140 ευρώ το μήνα ή 8ωρο/5νθήμερο με 480 ευρώ το μήνα δηλ., επιπλέον μείωση 30%!, ή εκβιάζοντας ότι θα κλείσει την επιχείρηση. Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν την εξαθλίωση, απαντώντας με νέα απεργία.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και υποστήριξή μας στον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων της Phone Marketing. Η αγωνιστική άρνησή τους να δεχθούν τα αντεργατικά μέτρα μας αφορά όλους.
Κάθε μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων ενάντια στις προσπάθειες της εργοδοσίας για ελαστική εκ περιτροπής εργασία και μισθούς πείνας, δεν μπορεί παρά να είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων.
O πόλεμος του μαύρου μετώπου εξουσίας ενάντια στην εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία συνεχίζεται και εντείνεται σε όλα τα επίπεδα και τροφοδοτεί παραπέρα την εργοδοτική αυθαιρεσία, με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και ένα συνολικό πλέγμα αντεργατικής νομοθεσίας. Από κοινού το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά του, οι τράπεζες, το σάπιο πολιτικό σύστημα, η ΕΕ με συνεχείς εκβιασμούς θέλουν να μας τρομοκρατήσουν.