Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΛΑΕ Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ!


Τα ψέματα τελείωσαν. Η πιο αποφασιστική ώρα της μάχης έφτασε. Ο εχθρός είναι εδώ και μας απειλεί. Το ρολόι της ιστορίας γυρνάει εκατό χρόνια πίσω. Οι ζωές μας, οι ζωές των γονιών μας, οι ζωές και το μέλλον των παιδιών μας, δεν θα είναι πια ίδιες. Ο λαός μας απειλείται με κοινωνικό αφανισμό και μαζική εξαθλίωση. Ο εργασιακός και πολιτικός μεσαίωνας που επιχειρείται να θεσπιστεί με την ψήφιση του πακέτου των μέτρων και η βιαιότητα με την οποία αυτή η προσπάθεια γίνεται, δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία αυτού του τόπου τα τελευταία εξήντα χρόνια.

Η τρικομματική συμμορία της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ,  κατεβαίνει στο γήπεδο με όλα της τα όπλα: την τρομοκρατική προπαγάνδα για τη «σωτηρία της χώρας», τις ολοκληρωτικού τύπου απειλές για τη φτώχεια και την πείνα που μας περιμένει «αν δεν πάρουμε τη δόση», σαν εθισμένα πρεζόνια, με τη βοήθεια των αρχιεμπόρων του τρόμου και της δυστυχίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό έχει πάρει τις αποφάσεις του, και ας μυξοκλαίνε τάχα μου οι ευαίσθητοι μικροσυνεταίροι που πανικόβλητοι από το κύμα της λαϊκής οργής που απειλεί να τους παρασύρει, όψιμα ανακαλύπτουν διαφωνίες. Ενώ έχουν καταπιεί τον κώνωπα, διυλίζουν την κάμηλο. Ενώ έχουν σηκώσει το χεράκι τους και έχουν ψηφίσει τις πιο αντιδραστικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, τις πιο αιματηρές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, την πιο βάρβαρη φορομπηξία στα συνήθη υποζύγια δηλαδή τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τάχα μου τα στυλώνουν για το επίδομα γάμου και τις τριετίες. Η απύθμενη υποκρισία, καθώς και αυτά έχουν ήδη ψηφιστεί από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα τον Φεβρουάριο του 2012.