Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Phone Marketing


O μεγάλος απεργιακός αγώνας των εργαζομένων της  Phone Marketing που διήρκησε 114 μέρες,  από το Μάρτη του 2012 έως και τον Ιούλιο απέτρεψε προσωρινά την εκ περιτροπής εργασία των δύο ωρών τη βδομάδα με μισθό 140! ευρώ το μήνα που  ήθελε να επιβάλει ο εργοδότης.
Ο εργοδότης επανέφερε το δίλημμα: ή εκ περιτροπής εργασία 2 ώρες/εβδομάδα με 140 ευρώ το μήνα ή 8ωρο/5νθήμερο με 480 ευρώ το μήνα δηλ., επιπλέον μείωση 30%!, ή εκβιάζοντας ότι θα κλείσει την επιχείρηση. Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν την εξαθλίωση, απαντώντας με νέα απεργία.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και υποστήριξή μας στον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων της Phone Marketing. Η αγωνιστική άρνησή τους να δεχθούν τα αντεργατικά μέτρα μας αφορά όλους.
Κάθε μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων ενάντια στις προσπάθειες της εργοδοσίας για ελαστική εκ περιτροπής εργασία και μισθούς πείνας, δεν μπορεί παρά να είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων.
O πόλεμος του μαύρου μετώπου εξουσίας ενάντια στην εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία συνεχίζεται και εντείνεται σε όλα τα επίπεδα και τροφοδοτεί παραπέρα την εργοδοτική αυθαιρεσία, με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και ένα συνολικό πλέγμα αντεργατικής νομοθεσίας. Από κοινού το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά του, οι τράπεζες, το σάπιο πολιτικό σύστημα, η ΕΕ με συνεχείς εκβιασμούς θέλουν να μας τρομοκρατήσουν.