Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Εκδήλωση: "ΣΜΥΡΝΗ 1922 / ΕΛΛΑΔΑ 2012"


Σας καλούμε την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012, στις 19:00
στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4), με θέμα:

«ΣΜΥΡΝΗ 1922/ΕΛΛΑΔΑ 2012»
ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΙΜΑ

Τα έτη 1919-1922 αποτέλεσαν χρόνια σημαντικότατων αλλαγών για την ιστορία της Ελλάδος και των Ελλήνων και αυτό θα συνέβαινε ανεξάρτητα από το αν η έκβαση των επιχειρήσεων ήταν νικηφόρα ή αν κατέληγε σε ήττα, όπως κι έγινε. Διότι, για πρώτη ουσιαστικά φορά στην ιστορία της χώρας, η Ελλάδα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση ενάντια στην «αιώνια αντίπαλό της», αντίπαλο τουλάχιστον ως προς το ιδεολογικό πλαίσιο της Μεγάλης Ιδέας και του ελληνικού καπιταλισμού.

Πέραν όμως αυτών των επιθυμιών του ελληνικού λαού, επιθυμιών που καλλιεργήθηκαν από μια χρόνια εθνικιστική ρητορική ενάντια στην προαιώνια εχθρό Οθωμανική Αυτοκρατορία, σημαντικό ζήτημα παραμένει το ποιοι ήταν οι πραγματικοί πολιτικοί λόγοι που οδήγησαν στην διεξαγωγή της όλης επιχείρησης στη Μικρά Ασία αλλά και τα αίτια της αποτυχίας της.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ



Η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υλοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις της τρόικας και του ελληνικού κεφαλαίου, αποφάσισε: ο ελληνικός λαός να καταδικαστεί σε θάνατο μέσω της οικονομικής και κοινωνικής ασφυξίας που θα επιβληθεί με το νέο συντριπτικό πακέτο μέτρων κοινωνικού ολοκαυτώματος που προωθεί. Η τρόικα εσωτερικού προχωρά σε εγκληματική λεηλασία όσων έχουν απομείνει από τα εργατικά-λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα, με στόχο δήθεν την αποφυγή της χρεοκοπίας, ενώ οδηγεί ολοταχώς στη χρεοκοπία του λαού.
Η υποτιθέμενη επαναδιαπραγμάτευση που υποσχέθηκαν προεκλογικά, αποδείχτηκε ένα ακόμη μεγάλο ψέμα, με σκοπό την εξαπάτηση των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της Εκτός Σχεδίου για το διήμερο κλείσιμο των δήμων 12-13 Σεπτέμβρη



Νέο διήμερο κλείσιμο των δήμων στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου αποφασίστηκε στο έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας. ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη κρατικής χρηματοδότησης η οποία οδηγεί ουσιαστικά στην κατάρρευση του συνόλου των υπηρεσιών τους.

Στο πλαίσιο των Μνημονίων, η κυβέρνηση έχει περικόψει περίπου 60% την κρατική χρηματοδότηση των Δήμων, υλοποιώντας το σχέδιο της για παράδοση των λειτουργιών της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ιδιώτες. Ουσιαστικά, ενεργοποιείται όλη η «λογική» του «Καλλικράτη» για την ιδιωτικοποίηση-επιχειρηματικοποίηση των Δήμων.

Ως Εκτός Σχεδίου, έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα τον «Καλλικράτη» και την πολιτική που επιβάλουν ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και τα μνημόνια στους δήμους.