Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Επιτροπή Αγώνα των Εργαζομένων στη Phone MarketingΣυναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Εμείς οι εργαζόμενοι στη Phone Marketing εδώ και 99 μέρες δίνουμε μια μάχη για τις ίδιες μας τις ζωές. Αρνηθήκαμε να εργαστούμε με εκ περιτροπής εργασία για ένα 8ωρο την εβδομάδα με 140? μισθό το μήνα, όπως και την υποχώρηση να εργαστούμε με σύναψη ατομικών συμβάσεων και με μειώσεις μισθών. Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με την εργοδοσία και τα τερτίπια της, δυνάμεις που χτυπάνε την Επιτροπή μας και το Σωματείο μας αλλά και με τους νόμους του κράτους που έχουν ψηφιστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και σήμερα μας φέρνουν σε αυτή την θέση.


Παρότι και οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν, από το πρωί μέχρι το βράδυ 99 μέρες τώρα, έχουμε αποδείξει πως με την αποφασιστικότητά μας, με τη συσπείρωση γύρω από το Σωματείο μας, το ΣΕΤΗΠ που είναι στο πλευρό μας μπορούμε να αντέξουμε. Έχει φανεί ότι ο εργοδότης μας πιέζεται πολύ με τον αγώνα μας. Τον έχουμε αναγκάσει δύο φορές να κάνει πίσω, να σπάσει την αδιαλλαξία του.


ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ


O εργοδότης χρησιμοποιεί άλλοτε το μαστίγιο φέρνοντας την αστυνομία, τρομοκρατώντας μας και προσπαθώντας να μας διαχωρίσει. Άλλοτε με το καρότο, πατά πάνω στις αντικειμενικές δυσκολίες που έχουμε και προσπαθεί να εκβιάσει τη συμφωνία μας στις μειώσεις μισθών. Δυσκολίες που οφείλονται στην κίνηση της εργοδοσίας να μας επιβάλλει την εκ περιτροπής εργασία, μα κύρια γιατί εμείς πάντα παράγαμε τεράστιο πλούτο με τη δουλειά μας ενώ μας πετάγανε ψίχουλα και καρπωνόντουσαν τα περισσότερα.

Ανακοίνωση-Καταγγελία: Καμιά απόλυση στο δήμο και παντού - Κανένας εργαζόμενος ούτε μια μέρα απλήρωτος

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Με ωμό τρόπο την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση του δήμου έδειξε την έξοδο  (απόλυση) σε 3 εργαζόμενες, που υπηρετούσαν με συμβάσεις, μετά από 6 χρόνια δουλειάς στα ΚΕΠ.

Η πολιτική απόφαση που πάρθηκε πριν 10 μήνες περίπου για παραμονή τους στην δουλειά,

παρά τη λήξη της σύμβασης τους και η ολόπλευρη στήριξη του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβούλιου στον  αγώνα που θα δινόταν, αποδείχτηκαν  στην πράξη κούφια λόγια.

Ενώ μέχρι τώρα πίεζαν να παρθεί δικάσιμος, όταν πάρθηκε και ζητήθηκε να παραβρεθεί ο δήμος στο δικαστήριο για  να συναινέσει στην παραμονή τους, όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί και αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο, αρνήθηκαν επικαλούμενοι μια σειρά αβάσιμα νομικά κωλύματα και προφάσεις.