Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Νέα συνάντηση της Επιτροπής Πευκακίων-Περισσού ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΗ, 19:30


Με την αλλαγή του καιρού, η επιτροπή κατοίκων Πευκακίων-Περισσού αλλάζει τόπο συνάντησης και ημέρα.

Αυτή την εβδομάδα η συνάντηση της επιτροπής θα γίνει την Τετάρτη 23 Μάη, στις 19:30 στο παρκάκι πίσω από το 6ο Λύκειο (Σαλαμίνος), πίσω, δηλαδή, από το σχολείο που φιλοξένησε την Επιτροπή όλο το προηγούμενο διάστημα.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση της Επιτροπής κατοίκων Πευκακίων-Περισσού για τη PhoneMarketing

Οι εργαζόμενοι της Phone Marketing θα νικήσουν!

Μία εβδομάδα μετά τις εκλογές και οι εργαζόμενοι της Phone Marketing βρίσκονται στην 56η μέρα απεργίας, αντιδρώντας στον εκβιασμό της εργοδοσίας για εκ περιτροπής εργασία, με 8 ώρες δουλειά την εβδομάδα και 140 ευρώ μηνιαίο μισθό!
Τα αντεργατικά μέτρα που εφάρμοσαν  με  σκληρή  βία οι δύο τελευταίες κυβερνήσεις των μνημονίων  ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ σε συμφωνία με την τρόικα, μας οδηγούν στη φτώχεια και στην  εξαθλίωση.
Πρωτοπόρος αυτών των μέτρων, για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, για μείωση του κατώτατου μισθού, των συντάξεων και των επιδομάτων ανεργίας, ο εργοδότης της επιχείρησης  εκβίασε τους εργαζόμενους  για εκ περιτροπής εργασία.
Ο λαός όμως έδειξε και με την ψήφο του αυτό που έδειχνε με τους αγώνες του επί δυόμιση χρόνια:   πως απαιτεί κατάργηση της πολιτικής των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Να πάρουν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισαν. Να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Το  χρέος τους δεν είναι δικό μας. Αρνούμαστε να το πληρώσουμε.
Ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι να ανατρέψουμε τα μνημόνιά τους, να επιβάλλουμε άλλη φιλεργατική  πολιτική. Είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου και μας ανήκει.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΗ στις 6μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡEΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤEΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ



Εργαζόμενες / οι
Με τις εκλογές της 6ης του Μάη ο ελληνικός λαός έδωσε μια ξεκάθαρη εντολή. Να σταματήσει η βάρβαρη πολιτική των Μνημονίων, η στυγνή επίθεση των τραπεζιτών και των επιχειρηματιών που σπέρνουν την ανείπωτη φτώχια, την τεράστια ανεργία, και την μετανάστευση των παιδιών μας, την κατάργηση των δημόσιων αγαθών, το μαζικό ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την διεθνή επιτροπεία και τον εξευτελισμό για την χώρα μας. Έστειλε τα κόμματα που υποστήριξαν τις διαδοχικές κυβερνήσεις της τρόικα και εκτέλεσαν αυτό το έγκλημα στο περιθώριο της ιστορίας.
Την ίδια ώρα που η εργατική τάξη και ο λαός με τους μεγάλους και διαρκείς αγώνες και την ψήφο τους αποφάσισαν την ανατροπή του μνημονιακού εφιάλτη, το αντιδραστικό και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της τρόικα κλιμακώνει την επίθεση και προχωρά στην εφαρμογή όλων των αντεργατικών νόμων.
Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, (λήξη της μετενέργειας), τεράστιες μειώσεις μισθών στα όρια της εξαθλίωσης, ατομικές συμβάσεις εργασίας. Συνέχιση του ξεπουλήματος, (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ κλπ). Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι ή πληρώνονται για μήνες έναντι.
Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων της Phone Marketing

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Εδώ και 57 ημέρες βρισκόμαστε σε απεργία. Στέλνουμε καθημερινά μήνυμα προς την διοίκηση της επιχείρησης, ότι δεν λυγίζουμε, ότι συνεχίζουμε μέχρι να βγούμε νικητές. Όλον αυτόν τον καιρό αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα. Η εργοδοσία προσπάθησε να μας βάλει πολλά εμπόδια, να μας διασπάσει, να διαλύσει τον αγώνα μας, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει, ακόμα και απεργοσπαστικό μηχανισμό. Συμπαραστάτης στα συμφέροντα του εργοδότη, οι αποφάσεις της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, είτε σε επίπεδο Υπουργείου Εργασίας, είτε σε αυτό της Επιθεώρησης Εργασίας, είτε και μέσο της αστυνομίας έδειξε ότι ένα αναγνωρίζει και στηρίζει, το δίκιο του εργοδότη.

Εμείς, οι εργαζόμενοι της Phone marketing, καλούμε την επιχείρηση,το υπουργείο εργασίας, την αστυνομία και όποιον εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση, να κατανοήσει ότι η αξιοπρέπεια μας και η ίδια η ανάγκη μας για επιβίωση δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε πίσω σε αυτό τον αγώνα. Θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα να συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας. Για 140 ευρώ με ένα 8ωρο την εβδομάδα, δεν μπαίνουμε για δουλειά.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ!!! (ΟΧΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ)

Ως κάτοικοι και δημότες της Νέα Ιωνίας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος ήταν το πρώτο θεσμικό όργανο που μπήκε στην μάχη ενάντια στο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), το γνωστό σε όλους μας χαράτσι της ΔΕΗ, συγκεντρώνοντας αιτήσεις και λογαριασμούς και καταθέτοντας μαζικές προσφυγές για την δικαστική απαγόρευση της διακοπής ρεύματος στα νοικοκυριά της περιοχής μας.
Από την αρχή αναγνωρίσαμε πως η πρωτοβουλία αυτή είναι πολύ θετική, στο βαθμό που θα συνοδευόταν από ένα μαζικό κίνημα των κατοίκων της περιοχής μας και άλλων περιοχών, με στόχο την οριστική κατάργηση του χαρατσιού. Ωστόσο, πολύ γρήγορα φάνηκε πως η Δημοτική Αρχή είχε άλλους στόχους. Ήδη από τις 24/01/2011, σε εκδήλωση που οργάνωσε ο δήμος της Ν. Ιωνίας και στην οποία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος, ο Δήμαρχος Η. Γκότσης, μεταξύ άλλων, παρότρυνε τους δημότες να καταλύσουν τις ηλεκτρονικές φόρμες της εφορίας που υπάρχουν για της αιτήσεις εξαίρεσης, ενώ δήλωσε ότι το χαράτσι θα έπρεπε να εισπράττεται από την εφορία και όχι από μια ανώνυμη κοινωφελή επιχείρηση όπως είναι η ΔΕΗ.
Μετά και από την διαφαινόμενη δικαστική «νίκη» στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου, σύμφωνα με πληροφορίες το χαράτσι κρίνεται νόμιμο αλλά η διακοπή ρεύματος για την μη πληρωμή του παράνομη, ο Δήμος σταμάτησε να δέχεται αιτήσεις.

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Απόφαση εργαζομένων στην εταιρία PRS (στη Νέα Ιωνία)




Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ



Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,


Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο όλοι μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι με απολύσεις συναδέλφων, με μειώσεις ωραρίου εργασίας,με ανήθικες αλλαγές συμβάσεων, με απανωτές μειώσεις μισθών, με διαρκείς και αυξανόμενες καθυστερήσεις πληρωμών.

Και ενώ οι υποσχέσεις είναι το μοναδικό πράγμα που έδινε απλόχερα η εταιρεία, η ψαλίδα των οφειλομένων της προς εμάς όλο και άνοιγε. Οι όποιες προσπάθειες συναδέλφων μας να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα για όλους μας αντιμετωπίστηκαν από την πλευρά της διοίκησης με τον εκφοβισμό των εργαζομένων.
Τα δεδουλευμένα ακόμα έρχονται…

Γι’ αυτό στις 28/02/2012 εργαζόμενοι της εταιρείας PRS ξεκινήσαμε επίσχεση εργασίας ζητώντας το αυτονόητο. Απέναντι σε αυτό βρήκαμε μια εργοδοσία να κάνει ότι μπορεί για να διασπάσει του εργαζόμενους σε αντίπαλα μέτωπα.

Θεωρώντας από μέρους μας ότι δεν είμαστε χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα, «οι πάνω» και «οι κάτω»,πιστεύουμε ότι αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να νικήσει αν δεν αγκαλιάσει και δεν αγκαλιαστεί από όλους αυτούς τους οποίους αφορά άμεσα. Κάθε εργαζόμενος είτε4ωρος, είτε 8ωρος, είτε επινοικιαζόμενος, μοιράζεται την κοινή μοίρα της αβεβαιότητας και της μιζέριας.