Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΓΕΝΑΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ


 Συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή, 6 μμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Αθήνα 26/1/2012

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, σε απόλυτη συνεργασία με τη συμμορία τραπεζών-ΕΕ-ΔΝΤ, συνεχίζει να ρημάζει  τους μισθούς, τις συντάξεις, τα εργατικά και κοινωνικά μας δικαιώματα. Συνεχίζει να τρομοκρατεί ότι θα κόψει το ρεύμα όσων δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το ληστρικό χαράτσι στα ακίνητα. Ένα βασικό κοινωνικό αγαθό το μετατρέπει σε πανάκριβη υπηρεσία και επιβάλλει αυξήσεις φωτιά (έως και 15%) στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και ενσωματώνει σε αυτούς για πάντα το χαράτσι.  

Το κίνημα ανυπακοής ενάντια στα φορομπηχτικά μέτρα όμως εξαπλώνεται, σε κάθε πολυκατοικία, γειτονιά, χωριό, πόλη και τόπο δουλειάς και συνεχίζει ακόμα πιο αποφασιστικά και δυναμώνει. Σε όλη τη χώρα, χιλιάδες άνθρωποι αρνούνται μαζικά να πληρώσουν, οργανώνουν την αντίστασή τους (πορείες, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε γραφεία της ΔΕΗ και εργολάβων, εξώδικα και ασφαλιστικά μέτρα), αποτρέπουν τη διακοπή του ρεύματος και επανασυνδέουν κομμένες παροχές νοικοκυριών δείχνοντας την αλληλεγγύη τους. Όλο και περισσότεροι παλεύουν συλλογικά για την ακύρωση των χαρατσιών και την ανατροπή της πολιτικής της συγκυβέρνησης.

Η επιτροπή σωματείων-κινήσεων-συνελεύσεων «Δεν Χρωστάμε, Δεν Πουλάμε, Δεν πληρώνουμε», δεκάδες επιτροπές και συνελεύσεις κατοίκων από όλη την Αττική, οι Δήμοι Ελληνικού και Νέας Ιωνίας, σωματεία, ομοσπονδίες όπως η ΟΛΜΕ και μαζικοί φορείς ΕΝΩΝΟΥΜΕ τις αντιστάσεις μας, την Παρασκευή 27/1 στις 6 μμ, στον Πεζόδρομο της Κοραή, καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή, ενάντια στα χαράτσια και τις αυξήσεις της ΔΕΗ.



ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ αυτή την πολιτική και όσους την εφαρμόζουν

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/1 στις 6μμ στον Πεζόδρομο της Κοραή

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Πρόσκληση για φαγοπότι, μεσημέρι Κυριακής 29 Γενάρη



Σας καλούμε στο φαγοπότι της Εκτός Σχεδίου, την Κυριακή 30 Γενάρη στο κουτούκι "Αϊβαλί", Βανδηρίου 15 και Παραδείσου, Πευκάκια Ν. Ιωνίας, κοντά σε ΗΣΑΠ Πευκακίων. Σας περιμένουμε, από τη 13:30 και μετά


http://maps.google.com/maps?q=%CE%92%CE%B1%CF%8A%CE%BD%CE%B4%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85+15,+%CE%9D%CE%AD%CE%B1+%CE%99%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1+14231,+%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CF%82&hl=el&ie=UTF8&ll=38.03856,23.746305&spn=0.010985,0.022638&sll=38.038144,23.746824&sspn=0.010985,0.022638&vpsrc=0&hnear=%CE%92%CE%B1%CF%8A%CE%BD%CE%B4%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85+15,+%CE%9D%CE%AD%CE%B1+%CE%99%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1+14231,+%CE%91%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1,+%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CF%82&t=m&z=16

Κινητοποίηση στη Νέα Ιωνία ενάντια στα χαράτσια, Σάββατο 21 Γενάρη

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Γενάρη η πορεία που είχαν καλέσει οι δύο επιτροπές κατοίκων της περιοχής μας, Πευκακίων-Περισσού και Καλογρέζας ενάντια στα χαράτσια.  Οι δύο επιτροπές ξεκίνησαν από τις γειτονιές τους και συναντήθηκαν στην πλατεία Σημηριώτη. Παρέμειναν εκεί για κάποια ώρα και στη συνέχεια πορεύτηκαν στο κέντρο της Ν. Ιωνίας φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στα χαράτσια, καλώντας τον κόσμο της περιοχής σε πολιτική ανυπακοή καθώς και σε συμμετοχή στις επιτροπές.

Οι επιτροπές δήλωσαν αποφασισμένες να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την οριστική κατάργηση του χαρατσιού της ΔΕΗ αλλά και κάθε μέτρου που επιβάλλεται από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ – ΛΑΟΣ. Παρακάτω δημοσιεύουμε φωτογραφίες και βίντεο από την κινητοποίηση των επιτροπών.











Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Κοινή πορεία των επιτροπων κατοικων της περιοχής ενάντια στα χαράτσια το Σάββατο 21 Γενάρη ώρα 12:00 στην πλ. Σημηριώτη

Γείτονες, γειτόνισσες

Από τις αρχές του Δεκέμβρη, κάτοικοι στα Πευκάκια, τον Περισσό και την Καλογρέζα, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, συναντιόμαστε για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη δράση μας ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ.

Το χαράτσι της ΔΕΗ είναι ένα ακόμη άδικο, αντιλαϊκό μέτρο που μας επιβλήθηκε μέσω των λογαριασμών ηλεκτροδότησης των κατοικιών μας, συνέχεια των όσων μας έχουν επιβάλλει το τελευταίο διάστημα. Ήδη η χρονιά που πέρασε ήταν εφιαλτική. Σε όλους τους εργασιακούς χώρους ξετυλίχτηκε μια πρωτόγνωρη επίθεση. Απολύσεις, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, μη καταβολή δεδουλευμένων. Τον φετινό Οκτώβριο τα επίσημα στοιχεία έδιναν 1450 ανέργους ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ! Για να πληρωθεί το ληστρικό χρέος, το χέρι της κυβέρνησης και της Τρόικας, θα βρίσκεται συνεχώς στην «τσέπη» της εργατικής οικογένειας, με ένα διαρκές κόψιμο μισθών και κοινωνικών αγαθών αλλά και με «ειδικές εισφορές» και «έκτακτα τέλη» κάθε είδους. Στόχος τους να πληρώσει την καπιταλιστική κρίση ο λαός και να διαμορφωθούν οι όροι για νέα αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Να εξευτελιστεί ακόμη περισσότερο η εργατική δύναμη.

Η μάχη ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ και σε κάθε χαράτσι αποτελεί πλευρά της συνολικότερης μάχης ενάντια στην πληρωμή ενός χρέους για το οποίο οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι εργαζόμενοι. Αρνούμαστε να πληρώσουμε το χαράτσι γιατί δεν τους χρωστάμε τίποτα από όλα αυτά τα οποία μας χρεώνουν, γιατί το χρέος που μας καλούνε να πληρώσουμε δεν είναι δικό μας. Αρνούμαστε να πληρώσουμε με τη χειροτέρευση της ζωής μας, τους τόκους και τα κέρδη των δανειστών της χώρας.

Δεν χρωστάμε Δεν Πληρώνουμε Δεν Εκβιαζόμαστε

Δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, «ότι αν δεν πληρώσουμε, θα μείνουμε χωρίς ρεύμα». Όσο πληρώνουμε θα μας ζητούν κι άλλα. Όσο πληρώνουμε τόσο αυτά θα γίνονται μόνιμα. Ούτε «τσιμπάμε» στις δήθεν ευαισθησίες της κυβέρνησης για τις ευπαθείς ομάδες. Αν πληρώσουμε το χαράτσι θα γίνουμε όλοι «ευπαθή άτομα».

Οι επιτροπές κατοίκων σε Πευκάκια-Περισσό και Καλογρέζα, οι λαϊκές συνελεύσεις που έχουν δημιουργηθεί ενάντια στα κάθε λογής χαράτσια, η άρνησή μας να δεχτούμε να πληρώσουμε για μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε εμείς, έχει αρχίσει να τους φοβίζει. Οι απειλές τους για διακοπή του ρεύματος δεν θα περάσουν! Γι αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε πιο δυναμικά, πιο μαζικά, μέχρι την οριστική κατάργηση του χαρατσιού και κάθε χαρατσιού που θα ‘ρθει στο μέλλον.

Η  ζωή και η αξιοπρέπεια μας είναι αδιαπραγμάτευτη

Η αλληλεγγύη και ο συλλογικός αγώνας μπορεί να νικήσει κάθε αντιλαϊκή πολιτική

Κανένας να μην πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με συναντήσεις στη γειτονιά μας, και σε κάθε πολυκατοικία στην περιοχή μας, για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Η αλληλεγγύη μεταξύ μας για να μην μείνει κανείς μόνος στην κρίση πάει χέρι-χέρι με τον αγώνα και την ανυπακοή για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της συγκυβέρνησης που μας επέβαλαν πραξικοπηματικά. Γιατί μόνο έτσι θα απαλλαγούμε από τα χαράτσια τους οριστικά!

Όλοι μας συνειδητοποιούμε ότι όποιες αυταπάτες υπήρχαν τελείωσαν. Ο αποκρουστικός χαρακτήρας όλων τους, της κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, των τραπεζιτών έχει αποκαλυφθεί. Κάθε μέρα γίνεται πιο φανερό ότι το δίλημμα που μπαίνει αντικειμενικά πλέον είναι: Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ.

Ή θα οργανώσουμε τη ζωή μας αλλιώς, χωρίς εκμετάλλευση, με αλληλεγγύη ο ένας απέναντι στον άλλο, ή θα υποταχθούμε στις πολιτικές ακραίας εκμετάλλευσης και στο σφαγείο κάθε είδους δικαιώματος, κάθε είδους κατάκτησης.

Καλούμε και όσους έχουν πληρώσει να έρθουν μαζί μας, να συζητήσουμε, να αρνηθούν την πληρωμή του επόμενου χαρατσιού. Συντονιζόμαστε με κάθε συλλογικότητα, σωματείο, επιτροπή γειτονιάς που αντιστέκεται στα χαράτσια.



ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΓΕΝΑΡΗ

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ  ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Η επιτροπή Πευκακίων-Περισσού ξεκινά 11:00 από το 6ο Λύκειο (Σαλαμίνος)

Η επιτροπή Καλογρέζας ξεκινά 11:00 από το 9ο Δημοτικό (Πέτρινο)

Βρισκόμαστε 12:00 στην πλ. Σημηριώτη





ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

 ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!







Τηλ. επικοινωνίας:  Επιτροπή Πευκακίων-Περισσού: 6977694653, 6972691952, 6947205913 (www.epitropipefkakiaperissos.blogspot.com)

                            Επιτροπή Καλογρέζας: 6944698099, 6977242005,

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Νέες συναντήσεις των επιτροπών κατοίκων ενάντια στα χαράτσια σε Πευκάκια-Περισσό και Καλογρέζα

Με το νέο έτος, ξεκινούν και πάλι οι συναντήσεις των επιτροπών κατοίκων των γειτονιών μας  (Πευκάκια-Περισσός και Καλοζγρέζα) ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ. Και οι δύο επιτροπές θα βρεθούν την Κυριακή 15 Γενάρη. Η επιτροπή Πευκακίων-Περισσού στο 6ο Λύκειο-Σαλαμίνος στις 11:30, και η επιτροπή Καλογρέζας στο πέτρινο στις 18:00. Δημοσιεύουμε τις ανακοινώσεις τους:


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ-ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ 

Γείτονες,γειτόνισσες
Από τις αρχές του Δεκέμβρη τις Κυριακές, κάτοικοι της περιοχής μας, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, συναντιόμαστε στο 6ο λύκειο Ν. Ιωνίας για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη δράση μας ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ.

Το χαράτσι της ΔΕΗ είναι ένα ακόμη αντιλαϊκό μέτρο, συνέχεια των όσων μας έχουν επιβάλλει (περικοπές μισθών, κλείσιμο νοσοκομείων, συγχωνεύσεις σχολείων κ.α.). Είναι άδικο, τρομοκρατικό, αλλά και αντισυνταγματικό. Θέλουν να χρεοκοπήσει ο λαός, για να μην χρεοκοπήσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι της κρίσης. Αρνούμαστε να πληρώσουμε για ένα χρέος, το οποίο δεν είναι δικό μας. Αρνούμαστε να πληρώσουμε με τη χειροτέρευση της ζωής μας, τους τόκους και τα κέρδη των δανειστών της χώρας.

 Δεν χρωστάμε Δεν Πληρώνουμε Δεν Εκβιαζόμαστε

Δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, «ότι αν δεν πληρώσουμε, θα μείνουμε χωρίς ρεύμα». Αν το πληρώσουμε θα γίνουμε όλοι «ευπαθείς ομάδες». Όσο πληρώνουμε θα μας ζητούν κι άλλα. Όσο πληρώνουμε τόσο αυτά θα γίνονται μόνιμα.

Οι επιτροπές κατοίκων σαν τη δική μας στη γειτονιά μας και στην Καλογρέζα, οι λαϊκές συνελεύσεις που έχουν δημιουργηθεί ενάντια στα κάθε λογής χαράτσια, η άρνησή μας να δεχτούμε να πληρώσουμε για μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε εμείς, έχει αρχίσει να τους φοβίζει. Οι απειλές τους για διακοπή του ρεύματος δεν πέρασαν. Γι αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε πιο δυναμικά, πιο μαζικά, μέχρι την οριστική κατάργηση του χαρατσιού και κάθε χαρατσιού που θα ‘ρθει στο μέλλον.

Η  ζωή και η αξιοπρέπεια μας είναι αδιαπραγμάτευτη
Η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική.

Κανένας να μην πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με συναντήσεις στη γειτονιά μας, και σε κάθε πολυκατοικία στην περιοχή μας, για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Η αλληλεγγύη μεταξύ μας για να μην μείνει κανείς μόνος στην κρίση πάει χέρι-χέρι με τον αγώνα και την ανυπακοή για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της συγκυβέρνησης που μας επέβαλαν πραξικοπηματικά. Γιατί μόνο έτσι θα απαλλαγούμε από τα χαράτσια τους οριστικά!

Καλούμε και όσους έχουν πληρώσει να έρθουν μαζί μας, να συζητήσουμε, να αρνηθούν την πληρωμή του επόμενου χαρατσιού. Συντονιζόμαστε με κάθε συλλογικότητα, σωματείο, επιτροπή γειτονιάς που αντιστέκεται στα χαράτσια.


Σας καλούμε σε νέα συγκέντρωση όπου θα μοιραστούν οδηγίες και τα τηλέφωνα επικοινωνίας του δικτύου αλληλεγγύης:


ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΓΕΝΑΡΗ, 11.30 πμ

στο 6ο Λύκειο Ν. Ιωνίας, Σαλαμίνος και Καλλιπόλεως-Περισσός



Web: epitropipefkakiaperissos.blogspot.com, e-mail: epitropipefkakiaperissos@gmail.com

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977694653, 6972691952, 6947205913





ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ
Όσοι συγκροτήσαμε την ανοιχτή επιτροπή ενάντια στα χαράτσια είμαστε κάτοικοι στη Καλογρέζα. Είμαστε εργαζόμενοι,άνεργοι,συνταξιούχοι,μικροκαταστηματάρχες,νέοι,φοιτητές.
Αρνούμαστε να πληρώσουμε το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, που μας επιβλήθηκε μέσω των λογαριασμών ηλεκτροδότησης των κατοικιών μας. Αρνούμαστε να πληρώσουμε για ένα χρέος, το οποίο δεν είναι δικό μας. Αρνούμαστε να πληρώσουμε με τη χειροτέρευση της ζωής μας, τους τόκους και τα κέρδη των δανειστών της χώρας. Δεν αντέχουμε άλλο από τους απανωτούς φόρους, την ακρίβεια, τη λιτότητα.
Δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, «ότι αν δεν πληρώσουμε, θα μείνουμε χωρίς ρεύμα.» Δεν αναγνωρίζουμε το διαχωρισμό μεταξύ «ευπαθώς κοινωνικών ομάδων» και μη. Αν το πληρώσουμε θα γίνουμε όλοι «ευπαθείς», αφού αργά ή γρήγορα, δεν θα έχουμε για τρόφιμα, για φάρμακα, για τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης. 
 
Συλλογικά – οργανωμένα αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του Ειδικού Τέλους  (χαράτσι της ΔΕΗ) και για  όσα χαράτσια ακόμα έρθουν.
 
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΖΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15-1-2012 ΣΤΙΣ 18.ΟΟ μ.μ. ΣΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
  
Τηλ.επικοινωνίας:6977242005, 6944698099

Παναττική Απεργία Τρίτη 17 Γενάρη




Στις 17 Ιανουαρίου θα είναι η πρώτη γενικευμένη κινητοποίηση των εργαζομένων στο νέο έτος απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση εργοδοσίας-κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, με την κήρυξη της Παναττικής 24-ωρης Απεργίας από τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου. Η πολύμηνη ηρωική απεργία των χαλυβουργών, το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης σε αγώνες που ξεσπούν, αλλά και οι συνεχώς αυξανόμενες περιπτώσεις εργαζόμενων σε εργοστάσια και επιχειρήσεις (Λουκίσα, Alter, Ελευθεροτυπία, 3Ε Εκτυπωτική, Notos Gallery, Alex Pack, Σάκκουλας κ.λπ.) που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, σε καταλήψεις ή απεργίες επειδή δεν πληρώνονται ή γιατί οι εργοδοσίες απολύουν, δεν πληρώνουν και επιδιώκουν να περικόψουν μισθούς και δικαιώματα, ανάγκασε τις ηγεσίες των Εργατικών Κέντρων να πάρουν αυτή την απόφαση. Χρειάζεται η απεργία στις 17/1 να πάρει πανεργατικό και πανελλαδικό χαρακτήρα, μπροστά και στα νέα μέτρα που ζητάει η τρόικα και η κυβέρνηση, με μείωση του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα και παραπέρα περικοπές. Αυτόν τον αγώνα, της συνολικής αντιπαράθεσης με την επίθεση, της οργάνωσης της ενιαίας και αποφασιστικής πάλης όλης της εργατικής τάξης, δεν μπορεί να τον ξεδιπλώσει η θλιβερή ηγεσία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των υποταγμένων και κυβερνητικών δυνάμεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.


Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην Απεργία της 17 Ιανουαρίου. Ο τόπος συνάντησης είναι Σταδίου και Σανταρόζα, στις 11 πμ.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Δραστηριότητες Επιτροπής Κατοίκων Πευκακίων_Περισσού ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ

Από την Επιτροπή Κατοίκων Πευκακίων-Περισσού ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση την οπoία και δημοσιεύουμε:




Καλημέρα και καλή χρονιά!
Ενημερώνουμε για τις διάφορες πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει ως επιτροπή το τελευταίο διάστημα:

Την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, μαζευτήκαμε στο 6ο Λύκειο με ρακές, κρασιά και φαί που ο καθένας έφερε από το σπίτι του, μαζί με την καλή του διάθεση. Γνωριστήκαμε καλύτερα και περάσαμε πολύ καλά.

Επίσης, το Σάββατο 31 Δεκέμβρη 2011, ως Επιτροπή επισκεφθήκαμε τους απεργούς χαλυβουργούς, συζητήσαμε μαζί τους, δηλώσαμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους και προσφέραμε ως ελάχιστη μορφή αλληλεγγύης το ποσό των 610 ευρώ.

Την Παρασκευή 6 Γενάρη, έχουμε και πάλι ραντεβού έξω από το γνωστό μας σχολείο (6ο λύκειο, Σαλαμίνος), θα μαζέψουμε τρόφιμα και θα επισκεφθούμε τους απεργούς στο Alter στο Περιστέρι.

Τέλος, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας προγραμματίζονται συναντήσεις ανά γειτονιά (Σαφράμπολη, Αγία Αναστασία, Άγιος Ευστάθιος) σε καφενεία των περιοχών, και η επόμενη μεγάλη μας συνάντηση θα είναι και πάλι στο 6ο Λύκειο-3ο Γυμνάσιο στη Σαλαμίνος, την Κυριακή 15 Γενάρη ώρα 11:30 το πρωί.

Επιτροπή Κατοίκων Πευκακίων-Περισσού ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ
www.epitropipefkakiaperissos.blogspot.com, epitropipefkakiaperissos@gmail.com