Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕ ΛΑΪΚΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ


Το προηγούμενο Σάββατο, εμφανίστηκε στην πόλη μας τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Καταδικάζουμε αυτήν την ενέργεια γιατι εκδηλώσεις μίσους και μισαλοδοξίας δεν χωρούν στη Νέα Ιωνία του Μπλόκου της Καλογρέζας, των δολοφονημένων υφαντουργών της Απεργίας του 1943, των προσφύγων Μικρασιατών, των χιλιάδων πολιτικών εξόριστων και κρατούμενων. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΗ.
Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε καθημερινά ως εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι τις επιπτώσεις από την πολιτική των κυβερνήσεων των μνημονίων και των-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, που μας έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση, με τις συνεχείς μειώσεις μισθών, τις απολύσεις που έχουν δημιουργήσει 1,5 εκατομμύριο ανέργους, τα απανωτά χαράτσια, τους φόρους, τη διάλυση παιδείας και υγείας, που  έχουν οδηγήσει το 1/3 του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχιας. Ο λόγος είναι πως ότι το κεφάλαιο και οι μεγαλοτραπεζίτες προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση τους πάνω στη πλάτες των εργαζόμενων. Αυτό υπηρετούν οι πολιτικοί εκφραστές τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αλλά και το ακροδεξιό δεκανίκι του συστήματος η Χρυσή Αυγή. Δεν τους αρκεί μόνο η οικονομική βία που ασκούν σε όλους εμάς (εργαζόμενους, άνεργους, νεολαίους, συνταξιούχους), αλλά χρειάζονται και τη βία που οι εργοδότες ασκούν στους χώρους δουλειάς, με την απόλυση κάθε εργαζόμενου που επιχειρεί να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, και την κρατική καταστολή που επιχειρεί να χτυπήσει κάθε δράση του μαζικού κινήματος. Η Χρυσή Αυγή είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα σε αυτή την πολιτική.

Η Χρυσή αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος και των καπιταλιστών. Το απέδειξαν:

·         Όταν ήρθε η Μέρκελ και κρύφτηκαν στα λαγούμια τους, αποδεικνύοντας ότι για αυτούς πατρίδα είναι μόνο τα αφεντικά τους.

·         Όταν απεργούσαν οι Χαλυβουργοί και αυτοί γίνονταν στήριγμα τον ιδιοκτήτη Μάνεση, στις απολύσεις και στις μειώσεις μισθών

·         Όταν στη Βουλή στήριζαν τους εφοπλιστές, ζητώντας μηδενισμό της ελάχιστης συμμετοχής τους και υποστήριζαν το αίτημα να τους δοθούν και άλλα θαλασσοδάνεια, όταν υπερθεμάτιζαν να ξεπουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί η Αγροτική Τράπεζα στον τραπεζίτη Σάλλα της Πειραιώς.

·         Όταν χτυπάνε μετανάστες εργάτες, όταν όχι μόνο είναι απόντες από κάθε εργατικό αγώνα αλλά και υπερασπιστές των βιομηχάνων και των αφεντικών απέναντι στους εργαζόμενους.  Οταν επιχειρούν εμφύλιο μεταξύ των φτωχών, θέλοντας να κρατήσουν τα μεροκάματα χαμηλά για όλους τους εργαζόμενους. Στόχος τους είναι όχι μόνο οι μετανάστες αλλά  όλοι οι εργαζόμενοι και το λαϊκό κίνημα.

Στήνουν  έναν μύθο αλληλεγγύης κάνοντας εφετζίδικες κινήσεις μπροστά σε κάμερες με μόνο σκοπό την προβολή τους. Δηλώνουν διαρκώς αντισυστημικοί χωρίς να λένε ή να κάνουν τίποτα εναντίον του συστήματος. Το αντίθετο, επιδοτούνται παχυλά από το κράτος και όπως όλα τα κόμματα υπόσχονται εξυπηρετήσεις και βόλεμα σε όσους τους ψηφίζουν και τους στηρίζουν.

Πραγματικός τους στόχος είναι η εξαφάνιση κάθε διαφορετικής φωνής, οι δολοφονικές επιθέσεις σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική της Τρόικας και των μνημονίων.Χτυπάνε τους αδύναμους όπως τους μετανάστες και σκύβουν το κεφάλι μπροστά στο κεφάλαιο.

Το λέμε ξεκάθαρα. Δεν μας φοβίζουν και θα μας βρουν μπροστά τους.


Κανένα φασίστας και κανένας μηχανισμός του συστήματος δε θα χύσει το ρατσιστικό δηλητήριο στις γραμμές των φτωχών και των εργαζόμενων. Εργαζόμενοι σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα όπως οι εργάτες της ΑΓΝΟ στην Θεσσαλονίκη που δεν τους άφησαν να χτυπήσουν μαθητές, το συνδικάτο οικοδόμων Αθήνας εδώ στην περιοχή μας που μπήκε μπροστά για να μην περάσει η τρομοκρατία στο εργοτάξιο, οι εργαζόμενοι στο Παπουτσάνη που τους αποδοκίμασαν και τους πέταξαν έξω από το εργοστάσιο καθώς επίσης οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς στο Θριάσιο νοσοκομείο δείχνουν τον δρόμο.

Μαζί τους κι εμείς απαντάμε:

Συμμετέχουμε – στηρίζουμε την αντιφασιστική – αντικατασταλτική διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου, στη 1:00 το μεσημέρι στον τροχονόμο.


Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα σε αυτούς που εμφανίστηκαν αλλά και σε τυχόν επίδοξους εκφραστές τους ότι δεν χωράνε στη γειτονιά μας.

Εκτός Σχεδίου-Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία