Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Phone Marketing


O μεγάλος απεργιακός αγώνας των εργαζομένων της  Phone Marketing που διήρκησε 114 μέρες,  από το Μάρτη του 2012 έως και τον Ιούλιο απέτρεψε προσωρινά την εκ περιτροπής εργασία των δύο ωρών τη βδομάδα με μισθό 140! ευρώ το μήνα που  ήθελε να επιβάλει ο εργοδότης.
Ο εργοδότης επανέφερε το δίλημμα: ή εκ περιτροπής εργασία 2 ώρες/εβδομάδα με 140 ευρώ το μήνα ή 8ωρο/5νθήμερο με 480 ευρώ το μήνα δηλ., επιπλέον μείωση 30%!, ή εκβιάζοντας ότι θα κλείσει την επιχείρηση. Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν την εξαθλίωση, απαντώντας με νέα απεργία.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και υποστήριξή μας στον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων της Phone Marketing. Η αγωνιστική άρνησή τους να δεχθούν τα αντεργατικά μέτρα μας αφορά όλους.
Κάθε μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων ενάντια στις προσπάθειες της εργοδοσίας για ελαστική εκ περιτροπής εργασία και μισθούς πείνας, δεν μπορεί παρά να είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων.
O πόλεμος του μαύρου μετώπου εξουσίας ενάντια στην εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία συνεχίζεται και εντείνεται σε όλα τα επίπεδα και τροφοδοτεί παραπέρα την εργοδοτική αυθαιρεσία, με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και ένα συνολικό πλέγμα αντεργατικής νομοθεσίας. Από κοινού το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά του, οι τράπεζες, το σάπιο πολιτικό σύστημα, η ΕΕ με συνεχείς εκβιασμούς θέλουν να μας τρομοκρατήσουν.

Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Το τι θα γίνει κρίνεται και από το αν εμείς θα σηκώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και οι διαχειριστές της.

Η επίθεση στους εργαζόμενους μιας εταιρείας είναι επίθεση σε όλους μας. Οι εργαζόμενοι είμαστε που παράγουμε όλο τον πλούτο και έχουμε δικαίωμα να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν. Με ένα εργατικό και λαϊκό κίνημα ρήξης και ανατροπής. Με την αγωνιστική ταξική ενότητα και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εργαζόμενων και ανέργων που θα ξεπερνά τις υποταγμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Για να ανατραπεί η επίθεση και να επιβληθούν κατακτήσεις, σε όφελος της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Καλούμε το λαό της Νέας Ιωνίας, να συμπαρασταθεί έμπρακτα στον αγώνα τους με την παρουσία του, αλλά και οικονομικά, ενισχύοντας το απεργιακό τους ταμείο.

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες της Νέας Ιωνίας, σωματεία εργαζομένων, επιτροπές κατοίκων κ.λπ. σε συντονισμό του αγώνα μαζί με το σωματείο της επιχείρησης.

ΝΙΚΗ  ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ PHONE MARKETING
 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΟΧΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ-ΟΧΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
www.ektossxediou.blogspot.com, ektossxediou@gmail.com