Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΛΑΕ Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ!


Τα ψέματα τελείωσαν. Η πιο αποφασιστική ώρα της μάχης έφτασε. Ο εχθρός είναι εδώ και μας απειλεί. Το ρολόι της ιστορίας γυρνάει εκατό χρόνια πίσω. Οι ζωές μας, οι ζωές των γονιών μας, οι ζωές και το μέλλον των παιδιών μας, δεν θα είναι πια ίδιες. Ο λαός μας απειλείται με κοινωνικό αφανισμό και μαζική εξαθλίωση. Ο εργασιακός και πολιτικός μεσαίωνας που επιχειρείται να θεσπιστεί με την ψήφιση του πακέτου των μέτρων και η βιαιότητα με την οποία αυτή η προσπάθεια γίνεται, δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία αυτού του τόπου τα τελευταία εξήντα χρόνια.

Η τρικομματική συμμορία της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ,  κατεβαίνει στο γήπεδο με όλα της τα όπλα: την τρομοκρατική προπαγάνδα για τη «σωτηρία της χώρας», τις ολοκληρωτικού τύπου απειλές για τη φτώχεια και την πείνα που μας περιμένει «αν δεν πάρουμε τη δόση», σαν εθισμένα πρεζόνια, με τη βοήθεια των αρχιεμπόρων του τρόμου και της δυστυχίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό έχει πάρει τις αποφάσεις του, και ας μυξοκλαίνε τάχα μου οι ευαίσθητοι μικροσυνεταίροι που πανικόβλητοι από το κύμα της λαϊκής οργής που απειλεί να τους παρασύρει, όψιμα ανακαλύπτουν διαφωνίες. Ενώ έχουν καταπιεί τον κώνωπα, διυλίζουν την κάμηλο. Ενώ έχουν σηκώσει το χεράκι τους και έχουν ψηφίσει τις πιο αντιδραστικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, τις πιο αιματηρές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, την πιο βάρβαρη φορομπηξία στα συνήθη υποζύγια δηλαδή τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τάχα μου τα στυλώνουν για το επίδομα γάμου και τις τριετίες. Η απύθμενη υποκρισία, καθώς και αυτά έχουν ήδη ψηφιστεί από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα τον Φεβρουάριο του 2012.



ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για μας. Ο εχθρός έχει παρατάξει όλες του τις δυνάμεις και ετοιμάζεται για τη σύγκρουση. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, όλος ο λαός, πρέπει να κάνουμε το ίδιο για τη συνολική αναχαίτιση της επίθεσης τώρα και όχι αύριο, για την ανατροπή της κυβέρνησης και της βάρβαρης πολιτικής της. Πανεργατικός και παλλαϊκός ξεσηκωμός, μαζική λαϊκή πάλη και εξέγερση για την ανατροπή. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος πραγματικής σωτηρίας, είναι η μοναδική επιλογή που έχει ο λαός μας. Με πολύμορφο απεργιακό αγώνα κλιμακούμενο ακόμα και διαρκείας, μέχρι να πάρουν τα μέτρα πίσω. Με μαχητικές συγκεντρώσεις, καταλήψεις σε χώρους δουλειάς διαδηλώσεις. Με ανεξάρτητο συντονισμό σωματείων και εργαζόμενων που κατανοούν ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ούτε θέλουν ούτε μπορούν να οργανώσουν την αντίσταση και την πάλη, ενώ το ΠΑΜΕ με τον απομονωτισμό του και το φόβο απέναντι σε ό,τι δεν ελέγχει επίσης δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη της πάλης.

Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε με πράξεις  και όχι με λόγια.

Για να μην περάσουν τα μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, για να ανατραπεί η κυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, για να φύγει η ΤΡΟΙΚΑ

Για να σπάσει η τρομοκρατία και η βία εργοδοσίας, κυβέρνησης, κράτους απέναντι στις λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα  της περιοχής μας, σωματεία, επιτροπές κατοίκων, όλοι μαζί και οργανωμένα, να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Οι πανεργατικές απεργίες οι τοπικές και εργατικές κινητοποιήσεις που πληθαίνουν κάθε μέρα δείχνουν τον δρόμο. Θα ακυρώσουμε τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις. Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία θα είμαστε ξανά στο προσκήνιο του λαϊκού ξεσηκωμού, στην πάλη για μια κοινωνία ανθρωπιάς, αλληλεγγύης  και  αξιοπρέπειας.


ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ

ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΔΕΚΟ, ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
 



ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6-7 ΝΟΕΜΒΡΗ

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία