Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ!!! (ΟΧΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ)

Ως κάτοικοι και δημότες της Νέα Ιωνίας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος ήταν το πρώτο θεσμικό όργανο που μπήκε στην μάχη ενάντια στο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), το γνωστό σε όλους μας χαράτσι της ΔΕΗ, συγκεντρώνοντας αιτήσεις και λογαριασμούς και καταθέτοντας μαζικές προσφυγές για την δικαστική απαγόρευση της διακοπής ρεύματος στα νοικοκυριά της περιοχής μας.
Από την αρχή αναγνωρίσαμε πως η πρωτοβουλία αυτή είναι πολύ θετική, στο βαθμό που θα συνοδευόταν από ένα μαζικό κίνημα των κατοίκων της περιοχής μας και άλλων περιοχών, με στόχο την οριστική κατάργηση του χαρατσιού. Ωστόσο, πολύ γρήγορα φάνηκε πως η Δημοτική Αρχή είχε άλλους στόχους. Ήδη από τις 24/01/2011, σε εκδήλωση που οργάνωσε ο δήμος της Ν. Ιωνίας και στην οποία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος, ο Δήμαρχος Η. Γκότσης, μεταξύ άλλων, παρότρυνε τους δημότες να καταλύσουν τις ηλεκτρονικές φόρμες της εφορίας που υπάρχουν για της αιτήσεις εξαίρεσης, ενώ δήλωσε ότι το χαράτσι θα έπρεπε να εισπράττεται από την εφορία και όχι από μια ανώνυμη κοινωφελή επιχείρηση όπως είναι η ΔΕΗ.
Μετά και από την διαφαινόμενη δικαστική «νίκη» στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου, σύμφωνα με πληροφορίες το χαράτσι κρίνεται νόμιμο αλλά η διακοπή ρεύματος για την μη πληρωμή του παράνομη, ο Δήμος σταμάτησε να δέχεται αιτήσεις.
ΆΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ
Η Επιτροπή Κατοίκων Πευκακίων – Περισσού είχε υποδεχτεί θετικά την κίνηση του Δήμου και τα περισσότερα μέλη της είχαν ακολουθήσει την διαδικασία υποβολής του λογαριασμού τους στο αρμόδιο γραφείο. Βλέποντας όμως ότι ο Δήμος σταμάτησε να δέχεται αιτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, έπειτα από τις ανακοινώσεις του υπουργείου για τη μεταφορά της είσπραξης του τέλους από τις εφορείες, αποφάσισε με επιστολή της, στις 14 Μαρτίου 2012, να ζητήσει από το Δήμο ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει.
Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο (9ο), στις 04 Απριλίου 2012, το θέμα είχε τεθεί στα θέματα προς συζήτηση, και μετά την ανάγνωση της επιστολής, μέλος της Επιτροπής κατοίκων τοποθετήθηκε και έθεσε ξανά το ερώτημα. Θα περίμενε κανείς, να υπάρχει μια τοποθέτηση εκ μέρους της δημοτικής αρχής.  Αντ’ αυτού, υπήρξε μία χυδαία επίθεση προς την Επιτροπή, ακόμα και με ειρωνικούς χαρακτηρισμούς από δημοτικούς συμβούλους της Ενότητας για το αν τα μέλη της Επιτροπής είναι από την Νέα Ιωνία.
Ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» που πήραν τον λόγο έκαναν σε έντονο ύφος παρατηρήσεις στην Επιτροπή που δεν τους κάλεσε ποτέ σε συνεδρίασή της, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούσαν να έρθουν μόνοι τους αφού δεν γνώριζαν πότε συνεδριάζει η Επιτροπή, ενώ οι ίδιοι παραχωρούσαν τις αίθουσες των σχολείων στην Επιτροπή, και παρότι στην εκδήλωση του Δήμου την 24-1-2012, τοποθετήθηκε και μέλος της επιτροπής μας και κάλεσε σε ενωτική πάλη όλους τους φορείς! Ανασκευάζοντας μετά είπαν ότι δεν μπορούσαν να έρθουν χωρίς πρόσκληση, προφανώς γιατί στον δικό τους πολιτικό πολιτισμό υπάρχουν κάποιοι ποιο ίσοι από τους άλλους. Φυσικά, μέσα στον προσποιητό εκνευρισμό τους για τα παραπάνω, δεν παρέλειψαν να διαφημίσουν την δουλειά που έχουν κάνει για το συγκεκριμένο θέμα, το κίνημα που «αυτοί» ξεκινήσανε σε όλη την Ελλάδα, την προβολή του Δήμου από τα μέσα ενημέρωσης και την επίσκεψη του Πρέσβη της Βενεζουέλας στην Νέα Ιωνία.
Τέλος, αρνήθηκαν να δώσουν το λόγο στην επιτροπή, θεωρώντας το θέμα λήξαν. Το σημαντικότερο, όμως, που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι η δημοτική αρχή δεν απάντησε σε ΤΙΠΟΤΑ, και μας προέτρεψαν σε αντιμετώπιση ‘’κατά μόνας’’, ενώ στη συνέχεια εκτός της αίθουσας του δημ Συμβουλίου, ο δήμαρχος κ Γκότσης παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο.  
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
Μέσα σε όλα αυτά είδαμε και την τουλάχιστον υποκριτική ανακοίνωση του Δήμου Νέας Ιωνίας, στις 23 Απριλίου 2012, η οποία μας ενημερώνει για την παρέμβαση του Δημάρχου, μαζί με δημότες, στην Διευθύντρια της ΔΕΗ στην οδό Ορφανίδου. Η παρέμβαση αφορούσε τους δημότες που ήταν σε ιδιώτες παρόχους και εκβιάζονται από την ΔΕΗ να εξοφλήσουν το χαράτσι για να υπογράψουν καινούριο συμβόλαιο.
Η ανακοίνωση συνεχίζει με την ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων ότι εξασφαλίστηκε νέα παράταση δύο (2) μηνών έως της 24 Ιουνίου 2012 και την παραίνεση να μην ανησυχούν. Μέχρι τότε, όπως λέει η ανακοίνωση,  «μελετάμε τις κινήσεις μας».
Και αναρωτιόμαστε, έπρεπε να πάει ο Δήμαρχος μέχρι τα γραφεία της ΔΕΗ για να πληροφορηθεί για την ανακοίνωση που η διοίκηση της ΔΕΗ είχε βγάλει από της 19 Απριλίου 2012, ή απλά ήθελε να παίξει επικοινωνιακά αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή η παράταση ήταν αποτέλεσμα δικιάς της πίεσης;
Αν το χρέος των συγκεκριμένων δημοτών μεταφερθεί στην εφορία και συνάψουν σύμβαση με την ΔΕΗ θα θεωρηθεί πάλι από την Δημοτική Αρχή έχει επιτελέσει το καθήκον της;
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ! ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ.
Εμείς ως Εκτός Σχεδίου, από την αρχή επιλέξαμε να πορευτούμε με τους γείτονες μας, επιλέξαμε τις συνελεύσεις των επιτροπών κατοίκων, το συντονισμό με άλλες περιοχές, το δρόμο της ανυπακοής. Για τον λόγο αυτό στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις δύο επιτροπές κατοίκων που δημιουργηθήκαν στην Νέα Ιωνία (Περισσού – Πευκακίων και Καλογρέζας) και θα συνεχίζουμε να ενισχύουμε κάθε κινηματική προσπάθεια γιατί για όλους εμάς, τους κατοίκους της Νέας Ιωνίας, που δεν θέλουμε ή και δεν έχουμε να πληρώσουμε το χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς, και δεν μας ανήκει, ο αγώνας δεν έχει τελειώσει. Δεν είναι αγώνας αποσύνδεσης του χαρατσιού από τον λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά αγώνας για την οριστική κατάργησή του. Είναι αγώνας ενάντια σε κάθε τι που μας κλέβει την ζωή και μας οδηγεί στην εξαθλίωση. Όπως πετύχαμε με την πάλη μας, με όλες τις επιτροπές Πανελλαδικά και όλο το κίνημα, να μη μας κόβουν το ρεύμα λόγω χαρατσιού, έτσι θα πετύχουμε και την οριστική κατάργησή του.
Το Μαύρο Μέτωπο Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ μας στέλνει στις εφορίες, με απειλές κατάσχεσης. Εμείς απαντάμε με αγώνα μέσα από το συλλογικό δρόμο, γιατί η ανυπακοή στα χαράτσια δεν αποτελεί ζήτημα ατομικής στάσης αλλά μαζικής απάντησης. Καλούμε κάθε συλλογικότητα και ιδιαίτερα τα σωματεία και όλες τις επιτροπές της περιοχής μας, όλοι μαζί, οργανωμένα, να αγωνιστούμε στην κατεύθυνση της κατάργησης όλων των χαρατσιών και την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.
Μαζί με όλα τα σωματεία και τις συλλογικότητες που θέλουν να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, σε συντονισμό για τη συλλογική άρνηση πληρωμής.

ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες ΕΕ, ΔΝΤ
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία