Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Νέα συνάντηση της επιτροπής κατοίκων Πευκακίων-Περισσού, Κυριακή 18/3, 11:30 στο 6ο λύκειο Ν. Ιωνίας (Σαλαμίνος)

Γείτονες, γειτόνισσες !
Από τις αρχές του Δεκέμβρη, κάτοικοι της περιοχής μας, στα Πευκάκια κ τον Περισσό εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, συναντιόμαστε για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη δράση μας ενάντια στα χαράτσια που μας επιβάλλουν.
Δυόμισι χρόνια τώρα, ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ξανά και ξανά. Κάθε δύο μήνες μας ''σώζουν'' με …δόσεις οι ξένοι δανειστές «σωτήρες» μας και οι ντόπιοι «εκπρόσωποί» τους, και στο τρίμηνο βρισκόμαστε και πάλι στο χείλος του γκρεμού και μας ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ από την αρχή. Είναι ένα καλοστημένο θέατρο, με σκοπό να μας λεηλατήσουν με κάθε δυνατό τρόπο. Στόχος τους να πληρώσει την καπιταλιστική κρίση ο λαός και να διαμορφωθούν οι όροι για νέα αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Να εξευτελιστεί ακόμη περισσότερο η εργατική δύναμη, να διαλυθούν οι εργασιακές σχέσεις και να γίνουν οι εργαζόμενοι έρμαια στις ορέξεις των εργοδοτών.
Καθημερινά βιώνουμε  χιλιάδες απολύσεις, νέα χαράτσια, εκβιασμούς από τους εργοδότες, υποχώρηση στα μεγάλα τραπεζικά συμφέροντα. Ο αποκρουστικός χαρακτήρας όλων τους, της κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (και ΛΑΟΣ), της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, των τραπεζιτών έχει αποκαλυφθεί. Βάζουν το χέρι τους μέσα στη τσέπη μας και κλέβουν ό,τι καταφέραμε με τη δουλειά μας, πολλές φορές το ελάχιστο που μας άφησαν να καταφέρουμε. Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο προκοπής στους νέους. Θέλουν κι άλλες θυσίες σε μισθούς – συμβάσεις – συντάξεις –  κατεδαφίζουν την κοινωνική ασφάλιση-υγεία-παιδεία-πρόνοια, κλείνουν σχολεία – νοσοκομεία.
Αυτή είναι η σωτηρία που μας προσφέρουν, μαζί με την καταστολή των διαμαρτυριών μας και τη φίμωση του λαού με την επικείμενη απαγόρευση των διαδηλώσεων.
Δεν χρωστάμε Δεν Πληρώνουμε Δεν Εκβιαζόμαστε
Οργανωνόμαστε στις γειτονιές μας, γνωριζόμαστε μεταξύ μας, Για να φτιάξουμε ένα κίνημα αντίστασης και αγώνα διαρκείας, για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, για να σταθούμε αλληλέγγυοι και να βρούμε λύσεις στα πρακτικά μας προβλήματα, για να μην τους αφήσουμε ποτέ ξανά να λεηλατήσουν τη ζωή μας.
Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια γιατί δεν τους χρωστάμε τίποτα από όλα αυτά τα οποία μας χρεώνουν, γιατί το χρέος που μας καλούνε να πληρώσουμε δεν είναι δικό μας. Αρνούμαστε να πληρώσουμε με τη χειροτέρευση της ζωής μας, τους τόκους και τα κέρδη των δανειστών της χώρας.
Δεν υποκύψαμε στον εκβιασμό και τις απειλές της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, ότι «αν δεν πληρώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ, θα μείνουμε χωρίς ρεύμα». Πρώτη νίκη του κινήματος είναι η υποχώρησή τους για τις διακοπές του ρεύματος λόγω της μη πληρωμής των χαρατσιών.  Ήταν η αντίδραση σε κάθε γειτονιά που τους έκανε να υποχωρήσουν και που θα τους αναγκάσει και στο μέλλον να ξεχάσουν τέτοια εκβιαστικά διλήμματα. Γι αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε πιο δυναμικά, πιο μαζικά, μέχρι την οριστική κατάργηση του χαρατσιού και κάθε χαρατσιού που θα ‘ρθει στο μέλλον.
Αναπτύσσοντας δίκτυα αλληλεγγύης ώστε κανένας συμπολίτης μας να μη χάσει την αξιοπρέπειά του. Όχι στα συσσίτια και τις ουρές των ανθρώπων που με θράσος προβάλουν τα κανάλια, θέλοντας να υποβιβάσουν τη συνείδησή μας και την αξιοπρέπειά μας. Όχι στη δήθεν φιλανθρωπία αυτών που σχεδιάζουν την εξαθλίωσή μας. Η αλληλεγγύη μεταξύ μας για να μην μείνει κανείς μόνος στην κρίση πάει χέρι-χέρι με τον αγώνα και την ανυπακοή για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της συγκυβέρνησης που μας επέβαλαν πραξικοπηματικά.
Ή εμείς ή αυτοί
Ή θα υπερασπιστούμε τη ζωή μας, την αξιοπρέπειά μας και τις κατακτήσεις μας και θα αναζητήσουμε τρόπους για να οργανώσουμε τη ζωή μας αλλιώς, χωρίς εκμετάλλευση, με αλληλεγγύη ο ένας προς στον άλλο ή θα υποταχθούμε στις πολιτικές ακραίας εκμετάλλευσης και στο σφαγείο κάθε είδους δικαιώματος, κάθε είδους κατάκτησης.
Δεν τους φοβόμαστε! Γιατί είμαστε η εργαζόμενη πλειονότητα. Γιατί «χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά». Γιατί έχουμε δίκιο! 
Δεν θα πληρώσουμε την κρίση και το χρέος τους με την αξιοπρέπεια και τη ζωή μας

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ΕΕ-ΔΝΤ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ και τους συνοδοιπόρους τους
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
Αυτούς και όσους έχουν τα ίδια σχέδια
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
Με απεργίες – διαδηλώσεις – καταλήψεις
αυτοοργάνωση – αντίσταση – αλληλεγγύη
Σας καλούμε :
Το Σάββατο 17 Μάρτη στις 18:00, στην εκδήλωση που θα γίνει στο 9ο Δημοτικό σχολείο Ν. Ιωνίας, Μουταλάσκη 64 και Βυζαντίου (Πέτρινο)με θέμα: “ΚΡΙΣΗ, ΧΡΕΟΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ”

Την Κυριακή 18 Μάρτη στις 11:30, στη συνάντηση της Επιτροπής κατοίκων στο 6ο λύκειο Ν. Ιωνίας, Σαλαμίνος (Περισσός)
Επιτροπή Κατοίκων Πευκακίων – Περισσού
τηλ. επικοινωνίας: 6977694653, 6972691952