Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ – ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ


Εκατοντάδες χιλιάδες λαού κατέκλυσαν την Κυριακή 12 Φλεβάρη τους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας και πολλών άλλων πόλεων της Ελλάδας για να βροντοφωνάξουν όχι στα μέτρα που συμφώνησαν οι δυνάμεις του μαύρου κυβερνητικού μετώπου, ο τραπεζίτης Παπαδήμ(ι)ος, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ, με τη διεθνή καπιταλιστική συμμορία του ΔΝΤ και της ΕΕ, όχι στο νέο μνημόνιο και τη συγκυβέρνηση του αστικού πολιτικού συστήματος, όχι στην εξαθλίωση, τα ψευτοδιλήμματα και τους εκβιασμούς. Την ίδια ώρα όμως, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, κολοβή πλέον μετά την αποχώρηση του φασιστικού ΛΑΟΣ, ψήφιζε την σφαγή των μισθών, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τη διάλυση του δημοσίου, με κατάργηση οργανισμών, και χιλιάδες απολύσεις. Στόχος να γίνει η οικονομία «ανταγωνιστική», πεδίο δόξης λαμπρό για αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, και την εξαθλίωση της εργατικής τάξης, την καταβύθιση της στην ανεργία ή στην καλύτερη περίπτωση στη μαύρη υποαπασχόληση με μισθούς Αφρικής ή την απλήρωτη υπερεκμετάλλευση του εργαζομένου.

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, είναι ολοφάνερα πλέον ο εχθρός του λαού και των αναγκών του. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, εν ίδει χούντας, πιστός σύμμαχος και μακρύ χέρι των τραπεζιτών, των τοκογλύφων και κεφαλαιοκρατών, είναι οριστικά απονομιμοποημένη στο λαό. Όλοι μαζί αποτελούν ένα σύστημα που προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση του με τον μόνο τρόπο που ξέρει, καταστρέφοντας την εργατική δύναμη και παίρνοντας μαζί τις κατακτήσεις ενός αιώνα,  φορτώνοντας στην πλάτη του λαού ένα χρέος που δεν του ανήκει.

Οι δολοφονικές ορδές των δυνάμεων καταστολής, έχοντας ξεκάθαρα εντολή να διαλύσουν και να συντρίψουν την μεγαλειώδη διαδήλωση του λαού της Αθήνας συμπεριφέρθηκαν ως στρατός κατοχής της κυβέρνησης, της τρόικα και του κεφαλαίου ενάντια στον εχθρό λαό και  επιτέθηκαν απρόκλητα, απροκάλυπτα και δολοφονικά, ρίχνοντας τόνους χημικών αερίων. Στο έδαφος αυτό έπεσε και ο σπόρος της τυφλής βίας και της καταστρεπτικής μανίας ομάδων που λειτουργώντας είτε τυχοδιωκτικά είτε με οργανωμένο σχέδιο, προκαλούσαν καταστροφές και λεηλασίες σε μαγαζιά και κτίρια του κέντρου της Αθήνας. Το γνωστό και χιλιοπαιγμένο έργο για να δικαιολογηθεί η άγρια καταστολή και η διάλυση άλλης μίας μεγαλειώδους συγκέντρωσης.

Από κοντά και τα τηλεπαπαγαλάκια, οι χρυσοπληρωμένες γραβάτες και τα γεράκια, που πιστοί αφεντικά τους επιδόθηκαν σε όργιο προπαγάνδας, παραπληροφόρησης και τρομοκρατίας. Εκβίαζαν το λαό για την αναγκαιότητα της υπερψφισης του νομοσχεδίου με το δίλημμα μνημόνιο ή χρεοκοπία. Ή το ψηφίζουμε και σωζόμαστε ή το καταψηφίζουμε και την άλλη μέρα δεν έχουμε γάλα, καύσιμα και φάρμακα. Συνεχίζοντας λοιπόν το έργο τους, το βράδυ της Κυριακής εξαφάνισαν από τις οθόνες της TV την πρωτοφανή και μεγαλειώδη λαική κινητοποίηση, οδυρόμενοι και θρηνούντες για τις κατεστραμμένες περιουσίες, τις χαμένες θέσεις εργασίες και τις ανεπανόρθωτες ζημιές στα σε ιστορικά κτίρια. ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΔΕΚΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΟΠΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ Ο ΠΑΠΑΔΗΜ(Ι)ΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΦΛΕΓΟΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΙ ΛΑΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

Η ηρωική αντοχή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων και νέων, που δεν εγκατέλειπαν το δικαίωμα να διαδηλώσουν μπροστά από τη βουλή του αίσχους, παρά την αστυνομική βία, υποχρέωσε τους κρανοφόρους της ΕΛΑΣ σε μια απροκάλυπτη εφόρμηση στις 10 μ.μ. για να αδειάσει το Σύνταγμα.

Αυτή την Κυριακή αποδείξαμε ότι η πραγματική αντιπολίτευση βρίσκεται στις γειτονιές, στους δρόμους, τις πλατείες και τους κοινωνικούς αγώνες. Για αυτό είναι αδήριτη ανάγκη οι συλλογικότητες των περιοχών, των γειτονιών, να κρατήσουν τη φλόγα της Κυριακής αναμμένη. Τα σωματεία, οι λαϊκές συνελεύσεις, και οι συλλογικότητες των περιοχών να συντονιστούν και να πάρουν πρωτοβουλίες που θα διατηρήσουν ζωντανό το ξεσηκωμό. Να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά για να ανατραπεί η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ  και κάθε άλλη εναλλακτική λύση που κινείται στην ίδια πολιτική.


- ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ

- ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ! ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!

- ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ  ΕΥΡΩ –  ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ!

- ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ- ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΔΕΚΟ, ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!



Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία