Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ Ο.Τ. 150-ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ

 

Η άποψή μας για την πόλη που ζούμε απαιτεί μεταξύ άλλων μια μεγάλη διεύρυνση των ελεύθερων δημόσιων χώρων πρασίνου. Μια τέτοια περίπτωση για την οποία έχουμε αγωνισθεί από παλιά είναι και ο χώρος του ΟΤ 150.

Δεν απαιτείται όμως μόνο αυτό. Πιστεύουμε ότι το βασικό για να γίνει μια πόλη ανθρώπινη, να αγαπηθεί πάλι από τους κατοίκους της και όσους εργάζονται σε αυτή είναι να γίνει βιώσιμη και όχι «κυκλοφορίσιμη».

Προϋπόθεση γι αυτό είναι μια μεγάλη στροφή στην κατεύθυνση ενίσχυσης των μέσων μαζικής μεταφοράς, της δημιουργίας πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων και αντίστοιχα μια αντιστροφή στο ρόλο και τη σημασία του ΙΧ στην καθημερινή μας ζωή.

Θεωρούμε πως αυτό χρειάζεται η Ν. Ιωνία, μαζί με μια πυκνή και χρονικά συνεπής δημοτική συγκοινωνία, η οποία θα συνδέει γρήγορα τις γειτονιές μεταξύ τους καθώς και με τους 3 σταθμούς ΗΣΑΠ που υπάρχουν στον δήμο μας.

Το αυτοκίνητο έχει κάνει την πόλη μη κατοικήσιμη. Την έχει κάνει βρωμερή, θορυβώδη, αποπνικτική, γεμάτη σκόνη, τόσο αχώνευτα συνωστισμένη. Η πριμοδότηση του από το κράτος είτε μέσω της υποβάθμισης των ΜΜΜ, είτε μέσω της ανάδειξής του σαν ένα από τα status της σύγχρονης καπιταλιστικής κοινωνίας, οδήγησε στην αύξηση του αριθμού του και αντίστοιχα στην αύξηση των αναγκών για στάθμευση. Ένας φαύλος κύκλος, που το περιττό αναδεικνύεται σαν  αναγκαίο.

Ως εκ τούτου η δημιουργία και η λειτουργία στεγασμένων πολυώροφων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, είτε είναι υπόγειοι είτε είναι υπέργειοι, αποφέρει οφέλη μόνον στον ιδιοκτήτη του, όποιος και να είναι αυτός, και όχι στην τοπική κοινωνία και στο περιβάλλον.

Ως Εκτός Σχεδίου, έχουμε πολλές φορές εκφράσει τις απόψεις μας για τους ελεύθερους χώρους της πόλης μας και για τη χρήση του αυτοκινήτου. Δεν θέλουμε κανείς ελεύθερος χώρος να μετατρέπεται σε χώρο στάθμευσης, όχι γιατί θέλουμε οργανωμένα πολυώροφα γκαράζ από ιδιώτες, αλλά γιατί είμαστε αντίθετοι με την έννοια χρήσης και της προώθησης του αυτοκινήτου στη λογική που αναφέρθηκε παραπάνω.

Το να μιλά, λοιπόν, κανείς στο όνομα των ελεύθερων χώρων, δηλώνοντας ότι θέλει να αγωνιστεί και ο ίδιος γι αυτούς, ενώ την ίδια στιγμή κερδοφορεί μέσω του αυτοκινήτου, είναι τουλάχιστον αντιφατικό αν όχι υποκριτικό.

Άλλωστε τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολλές «ευαισθησίες» εταιρειών και εκστρατείες για την προστασία του περιβάλλοντος ενώ ο ίδιος ο τρόπος παραγωγής τους συνέτεινε στην καταστροφή του.

Ακόμη, θεωρούμε προκλητικό μια επιχείρηση να υπαγορεύει σε ένα δήμο και τους δημότες του τι θα κάνουν έναν ελεύθερο χώρο.

Θεωρούμε ότι υπάρχουν μεγάλες ευθύνες στην παρούσα και σε όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές όχι μόνο για το ότι δεν έχει γίνει το ΟΤ 150 χώρος πρασίνου αλλά συνολικά για την πολιτική πρασίνου και ελεύθερων χώρων στην πόλη μας.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε παράλληλα και ταυτόχρονα για διεύρυνση των ελεύθερων, δημόσιων χώρων πρασίνου, για περιορισμό του ρόλου και της χρήσης του ΙΧ στην καθημερινή μας ζωή, για ενίσχυση των ΜΜΜ, του ποδηλάτου και της πεζοπορίας.

Γιατί για εμάς η γειτονιά πρέπει να μετατραπεί σε χώρο σχεδιασμένο από και για όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να δουλεύουν, να ζουν, να χαλαρώνουν, να μαθαίνουν, να επικοινωνούν και να περιπλανώνται και τον οποίο θα διαχειρίζονται συλλογικά ως ο χώρος της συμβίωσής τους.



Εκτός Σχεδίου Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ-ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ 18/12 11:30, ΣΤΟ 6ο ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ (ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ)

Γείτονες, γειτόνισσες
Την Κυριακή 11/12, κάτοικοι της περιοχής μας, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, συναντηθήκαμε στο 6ο λύκειο Ν. Ιωνίας για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη δράση μας ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ.
Το χαράτσι της ΔΕΗ είναι ένα ακόμη αντιλαϊκό μέτρο, συνέχεια των όσων μας έχουν επιβάλλει (περικοπές μισθών, κλείσιμο νοσοκομείων, συγχωνεύσεις σχολείων κ.α.). Είναι άδικο, τρομοκρατικό, αλλά και αντισυνταγματικό. Θέλουν να χρεοκοπήσει ο λαός, για να μην χρεοκοπήσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι της κρίσης. Αρνούμαστε να πληρώσουμε για ένα χρέος, το οποίο δεν είναι δικό μας. Αρνούμαστε να πληρώσουμε με τη χειροτέρευση της ζωής μας, τους τόκους και τα κέρδη των δανειστών της χώρας.
Δεν χρωστάμε Δεν Πληρώνουμε Δεν Εκβιαζόμαστε
Δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, «ότι αν δεν πληρώσουμε, θα μείνουμε χωρίς ρεύμα». Αν το πληρώσουμε θα γίνουμε όλοι «ευπαθείς ομάδες». Όσο πληρώνουμε θα μας ζητούν κι άλλα. Όσο πληρώνουμε τόσο αυτά θα γίνονται μόνιμα.
Οι επιτροπές κατοίκων σαν τη δική μας στη γειτονιά μας και στην Καλογρέζα, οι λαϊκές συνελεύσεις που έχουν δημιουργηθεί ενάντια στα κάθε λογής χαράτσια, η άρνησή μας να δεχτούμε να πληρώσουμε για μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε εμείς, έχει αρχίσει να τους φοβίζει. Οι απειλές τους για διακοπή του ρεύματος δεν πέρασαν. Γι αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε πιο δυναμικά, πιο μαζικά, μέχρι την οριστική κατάργηση του χαρατσιού και κάθε χαρατσιού που θα ‘ρθει στο μέλλον.
Η  ζωή και η αξιοπρέπεια μας είναι αδιαπραγμάτευτη
Η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική.
Κανένας να μην πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με συναντήσεις στη γειτονιά μας, και σε κάθε πολυκατοικία στην περιοχή μας, για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Η αλληλεγγύη μεταξύ μας για να μην μείνει κανείς μόνος στην κρίση πάει χέρι-χέρι με τον αγώνα και την ανυπακοή για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της συγκυβέρνησης που μας επέβαλαν πραξικοπηματικά. Γιατί μόνο έτσι θα απαλλαγούμε από τα χαράτσια τους οριστικά!
Καλούμε και όσους έχουν πληρώσει να έρθουν μαζί μας, να συζητήσουμε, να αρνηθούν την πληρωμή του επόμενου χαρατσιού. Συντονιζόμαστε με κάθε συλλογικότητα, σωματείο, επιτροπή γειτονιάς που αντιστέκεται στα χαράτσια.

Σας καλούμε σε νέα συγκέντρωση όπου θα μοιραστούν οδηγίες και τα τηλέφωνα επικοινωνίας του δικτύου αλληλεγγύης:
την ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 11.30 πμ
στο 6ο Λύκειο Ν. Ιωνίας, Σαλαμίνος και Καλλιπόλεως-Περισσός


Συμμετέχουμε
·        Την Παρασκευή 16/12, στις 14:00, στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί από μαζικούς φορείς της περιοχής μας στην τεχνική υπηρεσία της ΔΕΗ (Καποδιστρίου και Ρούμελης).
·        Την Τρίτη  20/12,  στις 07:30, επίσης έξω από την τεχνική υπηρεσία της ΔΕΗ (Καποδιστρίου και Ρούμελης), στα πλαίσια του αποκλεισμού των κέντρων διακοπής της ΔΕΗ σε όλη την Αττική, που καλούν συλλογικότητες, σωματεία και επιτροπές κατοίκων.

Web: epitropipefkakiaperissos.blogspot.com,        e-mail:epitropipefkakiaperissos@gmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977694653, 6972691952, 6947205913

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΥΚΙΑΚΙΩΝ-ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/12 ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Γείτονες, γειτόνισσες
Δύο Κυριακές πριν, βρεθήκαμε στο καφενείο του Γαρίδα (Μυκάλης), διάφοροι κάτοικοι της περιοχής μας (Πευκάκια – Περισσός) για να δούμε πως μπορούμε να αντιδράσουμε στα χαράτσια της ΔΕΗ.
Συγκροτήσαμε μια Επιτροπή Κατοίκων Ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ και σε όλα τα χαράτσια που θέλουν να μας επιβάλλουν, στο όνομα της αποπληρωμής του χρέους.
Πιστεύουμε ότι κανένας δεν πρέπει να μένει μόνος τους καιρούς αυτούς. Οι απειλές τους και ο εκβιασμός για διακοπή του ρεύματος δεν πέρασε. Οι κυβερνητικές εξαγγελίες της περασμένης εβδομάδας ήταν υποχώρηση και ελιγμός μαζί. Δεν θα μας ξεγελάσουν.
Γι αυτό το λόγο, τώρα πρέπει να συνεχίσουμε πιο δυναμικά, πιο μαζικά, μέχρι την οριστική κατάργηση του χαρατσιού.
·               Η  ζωή και η αξιοπρέπεια μας είναι αδιαπραγμάτευτη.
·               Η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική.
·               Αρνούμαστε να πληρώσουμε μια κρίση και ένα χρέος που δε δημιουργήσαμε εμείς!

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΝΕΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ  ΜΑΣ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 11.30 πμ
στο 6ο Λύκειο Ν. Ιωνίας,
Σαλαμίνος και Καλλιπόλεως, Περισσός
Ακυρώνουμε τα χαράτσια τους στην πράξη.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977694653, 6972691952, 6947205913

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Κάτω τα χέρια από τους ελεύθερους χώρους

Η προκλητική και ταυτόχρονα «περίεργη» απόφαση της  περιφέρειας Αττικής που δικαιώνει τον ιδιοκτήτη γνωστού πάρκινγκ  για την υπόθεση του ΟΤ 150,δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη. Αποτελεί φυσική συνέχεια μιας πολιτικής που θεωρεί αυτονόητη την εκποίηση και εμπορευματοποίηση κάθε πτυχής της ανθρώπινης δραστηριότητας. Ουσιαστικά η περιφέρεια λέει στον κόσμο ότι δεν μπορεί να παρκάρει δωρεάν, αλλά μόνο με την καταβολή του αντίστοιχου αντιτίμου, στον ιδιώτη επιχειρηματία φυσικά. Παράλληλα η απόφαση αυτή κινείται στην κατεύθυνση της πριμοδότησης της καθημερινής χρήσης του ΙΧ σε βάρος της μετακίνησης με δημόσια Μέσα Μαζική Μεταφοράς, με όλα τα αρνητικά που αυτή συνεπάγεται, όπως είναι η περαιτέρω μόλυνση του περιβάλλοντος και η ασφυκτική κατάληψη κάθε δημόσιου χώρου από τα αυτοκίνητα.

Ως κάτοικοι της Νέας Ιωνίας ζούμε καθημερινά την έλλειψη σε ελεύθερους χώρους πρασίνου και πάρκων στις γειτονιές μας. Και καλούμε όλο τον κόσμο να συνεχίσει να αγωνίζεται για την υπεράσπιση των ελάχιστων ελεύθερων δημόσιων χώρων που έχουν απομείνει.

Το ΟΤ 150 είναι ένα τέτοιο κομμάτι που πρέπει οι εργαζόμενοι της Νέας Ιωνίας να το υπερασπίσουμε. Όχι για να παραμείνει όπως είναι και να λειτουργεί σαν χώρος στάθμευσης, αλλά για να αναδειχτεί και αξιοποιηθεί σαν χώρος πράσινου ανοιχτός για τους κατοίκους όλης της πόλης μας.

Υπερασπιζόμαστε τον ανοιχτό και δημόσιο χαρακτήρα του και καλούμε τον κόσμο να αντισταθεί και να μην αφήσει τα όποια συνεργεία της περιφέρειας Αττικής να το σφραγίσουν.


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09/12 στις 11.30 το πρωί στο ΟΤ 150
  
ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ  - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
www.ektossxediou.blogspot.com, ektossxediou@gmail.com

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ-ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ



Το χαράτσι της ΔΕΗ είναι άδικο, τρομοκρατικό, αλλά και αντισυνταγματικό. Επιβάλλεται ακόμα και σε συνταξιούχους, σε ανάπηρους, σε αρρώστους, σε σεισμόπληκτους, μέχρι και σε όσους «έχουν εργαστεί έστω και για μία ημέρα» . Δεν εξαιρούν κανέναν! Ούτε καν κι αυτούς που τους έχουν βάλει λάθος φόρο! «Πληρώστε πρώτα και μετά βλέπουμε», λένε, ως κοινοί κλέφτες. Πρέπει να χρεοκοπήσει ο λαός, για να μην χρεοκοπήσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι της κρίσης.

Εδώ και δύο χρόνια - μετά το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» - δεχόμαστε μια άνευ προηγουμένου επίθεση λεηλασίας των εισοδημάτων μας. Η Κυβέρνηση της Τρόικας, της ΕΕ και των τραπεζών καταργεί και τα τελευταία ψήγματα κοινωνικής πρόνοιας και δημόσιων παροχών, κόβει μισθούς, συντάξεις, βιβλία από τα παιδιά μας, καταστρατηγεί κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου και επιβάλλει την πληρωμή μιας σειράς χαρατσιών με τελευταίο αυτό της ΔΕΗ, απειλώντας με διακοπή του ρεύματος – αναγκαίου κοινωνικού αγαθού για στοιχειώδη και αξιοπρεπή διαβίωση.
Το χαράτσι της ΔΕΗ είναι η πρώτη μεγάλη αναμέτρηση της νέας «εθνοσωτήριας συγκυβέρνησης», με το λαό. Γι’ αυτό και προσπαθούν να  καταστείλουν οποιαδήποτε προσπάθεια ανυπακοής αναπτύσσεται σε δήμους, γειτονιές, χώρους δουλειάς! Γι’ αυτό έστειλαν τα ΜΑΤ στην κατάληψη της ΓΕΝΟΠ, αλλά και σε διαμαρτυρία στην Καλλιθέα.
Το χαράτσι της ΔΕΗ είναι άδικο, τρομοκρατικό, αλλά και αντισυνταγματικό. Επιβάλλεται ακόμα και σε συνταξιούχους, σε ανάπηρους, σε αρρώστους, σε σεισμόπληκτους, μέχρι και σε όσους «έχουν εργαστεί έστω και για μία ημέρα» . Δεν εξαιρούν κανέναν! Ούτε καν κι αυτούς που τους έχουν βάλει λάθος φόρο! «Πληρώστε πρώτα και μετά βλέπουμε», λένε, ως κοινοί κλέφτες. Πρέπει να χρεοκοπήσει ο λαός, για να μην χρεοκοπήσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι της κρίσης.
Δε μας τρομάζουν, με συλλογικό αγώνα και ανυπακοή θα νικήσουμε!
Καλούμε τους Ιωνιώτες/ισσες να μην πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να φτιάξουμε επιτροπές γειτονιών να συντονίσουμε τη δράση μας, να πείσουμε τους γείτονές μας να μην πληρώσουν κι αυτοί.
Θεωρούμε ότι η απόφαση του δήμου Νέας  Ιωνίας για νομική στήριξη όσων δεν πληρώσουν, είναι  θετική, είναι ένα πρώτο βήμα. Πρέπει, όμως να κάνουμε πολλά βήματα μαζί. Πρέπει κάθε γειτονιά, κάθε σωματείο, κάθε συλλογικός φορέας, να γίνει χώρος συλλογικού αγώνα, αλληλεγγύης και ανυπακοής, μέχρι την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής και της συγκυβέρνησης που μας επέβαλαν πραξικοπηματικά. Να παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, που αρνούνται  να κόψουν το ρεύμα και μαζί με άλλα σωματεία στην περιοχή μας. Μόνο έτσι θα απαλλαγούμε από τα χαράτσια τους οριστικά!
Απέναντι σε αυτή την απροκάλυπτη επίθεση σε όλους μας τίθεται το ερώτημα. Θα επιλέξουμε να αντισταθούμε ή θα επιλέξουμε να σκύψουμε το κεφάλι;
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ! Δεν Πληρώνουμε και Δεν Εκβιαζόμαστε
·                   Επειδή δεν θέλουμε γιατί δεν χρωστάμε, έχουμε δεν έχουμε.
·                   Επειδή αν περάσει και αυτό το χαράτσι, θα είναι μόνιμο και παντού και θα έρθουν κι άλλα.
·                   Επειδή η ζωή μας και η αξιοπρέπεια μας είναι αδιαπραγμάτευτη.
·                   Επειδή η απάντηση θέλουμε και πρέπει να είναι μαζική και συλλογική.
·                   Γνωριζόμαστε, συζητάμε, συνδιαμορφώνουμε τις δράσεις μας.
·                   Να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια εκβιασμού.
·                   Να δημιουργήσουμε επιτροπές κατοίκων σε κάθε γειτονιά της Νέας Ιωνίας.
·                   Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική.

ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 11πμ
στο καφενείο ΚΕΚΡΟΠΙΑ (Γαρίδας), Μυκάλης & Αυγερινού

ΟΛΟΙ
·   Την Τετάρτη 30/11, 08:30 πμ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη ΔΕΗ (Ορφανίδου) μαζί με τις λαϊκές συνελεύσεις Γαλατσίου, Πατησίων, Φιλαδέλφειας, και το σύλλογο εκπαιδευτικών Γ. Σεφέρη.
·   Την Πέμπτη 1/12 στην πανεργατική απεργία.
·   Την Παρασκευή 2/11, 12:30μμ στο ΣτΕ (Πανεπιστημίου 47-49), στην εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης του χαρατσιού της ΔΕΗ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977694653, 6972691952

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Συμπληρώνεται ένας μήνας απεργίας στην Ελληνική Χαλυβουργία. Ένας μήνας ηρωικού αγώνα 400 χαλυβουργών, που βαδίζουν ενωμένοι σαν γροθιά στο δρόμο του αγώνα, της τιμής και της ταξικής αξιοπρέπειας!
Εμείς οι παρακάτω δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι εκφράζουμε το σεβασμό και την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Βιώνουμε και μεις, στις περιοχές που δρουν οι κινήσεις μας, την κατάσταση της πλειοψηφίας των κατοίκων, που υποφέρουν από την περικοπή των μισθών και συντάξεων, την ανεργία, την αφαίμαξη από τους φόρους και την ακρίβεια, τη συρρίκνωση δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας στέκονται όρθιοι, μπροστά στην πύλη του εργοστάσιου και απεργούν. Αρνούνται να γυρίσουν στο καμίνι της δουλειάς μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Απαιτούν να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 συνάδελφοί τους που απολύθηκαν, επειδή η Γενική τους Συνέλευση απέρριψε ομόφωνα την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουν 5ωρο με μείωση των αποδοχών τους κατά 40%.
Η Ελληνική Χαλυβουργία είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που με τον εκβιασμό για τις θέσεις εργασίας επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αξιοποιώντας την  πολιτική των άθλιων αλλεπάλληλων μνημονίων, του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της τρόικας που στοχεύουν στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων,.
Είναι τεράστια η σημασία του αγώνα αυτού για όλο το λαό και το εργατικό κίνημα, καθώς είναι η πρώτη μεγάλη απεργία στον ιδιωτικό τομέα και παρά τους εκβιασμούς της εργοδοσίας οι χαλυβουργοί δεν σκύβουν το κεφάλι, έχοντας ήδη δημιουργήσει μια ρωγμή στην παντοδυναμία των βιομηχάνων. Από την άποψη αυτή, η μεγαλειώδης απεργία των χαλυβουργών αποτελεί σήμερα τη «ναυαρχίδα» του εργατικού κινήματος.
Ο δίκαιος αγώνας των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας ΑΕ,  αφορά όλους μας. Και σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ και για να νικήσει ο δικός τους αγώνας, να υψώσουμε τη μαζική και οργανωμένη απάντηση της ανυπακοής, της αντίστασης, της αλληλεγγύης και της ανατροπής! Με ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής. Με την αγωνιστική ταξική ενότητα και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των ανέργων, των συνταξιούχων, των μεταναστών, των νέων, με απεργίες, καταλήψεις διαδηλώσεις. Για να ανατραπεί η επίθεση, να επιβληθούν κατακτήσεις σε όφελος του λαού, να ανοίξει ο δρόμος για να πάρει ο κόσμος της δουλειάς στα χέρια του τον πλούτο που παράγει, προς όφελος όλης της κοινωνίας. 

1/12/2011

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ, ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Αθανασοπούλου-Βαφειάδου Αντωνία, από Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
Βριζάκη Τάνια, από Ανταρσία στις γειτονιές 2ης δημ. κοινότητας της Αθήνας
Γεννηκομσίου Φάνης, από Αριστερή Παρέμβαση Περιφέρειας Θεσσαλίας
Δεσσύλας Δημήτρης, από Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Διαβολάκης Θανάσης, από Ανταρσία στο Λιμάνι του Πειραιά
Εφραιμίδη Ιωάννα, από Ανταρσία στις γειτονιές 5ης δημ. κοινότητας της Αθήνας
Ζήκος Νίκος, από Αριστερή Παρέμβαση Περιφέρειας Ηπείρου
Κορτζίδης Χρήστος, δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης
Κούτρας Γιάννης,  από Αντικαπιταλιστική Αριστερά Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας
Κουτσιανάς Πάνος, από Αριστερό Σχήμα Ιλίου
Κωνσταντίνου Πέτρος, από Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
Λαχανιώτη Τώνια, από Αντικαπιταλιστική Αριστερά της Περιφέρειας Ιονίου
Λιερός Γιώργος, από Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου
Μητροβγένης Γιώργος, από Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη  Ανατροπής Δάφνης – Υμηττού
Νενεδάκη Ράνια, από Κίνημα στην πόλη του Ζωγράφου
Παπαδοκωστόπουλος Άρης, από Άλλος Δρόμος για μια κοινωνία αλληλεγγύης & συμμετοχής δημ. κίνηση Γαλατσίου
Παπαδόπουλος Κώστας από Κίνηση Πολιτών "Κόντρα στο Ρεύμα" Νίκαιας-Ρέντη
Παπασπυρίδης Αλέκος, από Μια Πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης
Πατρικίου Κατερίνα, από Ανυπότακτη Πετρούπολη
Πλειώνης Δημήτρης, από "Κοινωνία Δημοτών" του Δήμου Παπάγου Χολαργού
Πολάκης Παύλος, δήμαρχος Σφακίων Κρήτης
Πολυχρονιάδης Δημήτρης, από Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «Εκτός των Τειχών» Αμαρουσίου
Ρίζος Σεραφείμ, από Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση Περιφέρειας Κρήτης
Ρούσσος Σίμος, από Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου
Σεφερλής Γιάννης, από  Ανταρσία στο δήμο Πύργου
Σκοπούλης Στέφανος, από Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση Δ.Ρ.Α.ΣΥ Ιωαννίνων
Ταστάνης Τάσος, από Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας
Τζιορτζιώτης Σταύρος, από Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
Χάγιος Άγγελος, από Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Περιφέρεια Αττικής