Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ

ΟΧΙ

Πριν από 71 χρόνια, μια μέρα σαν κι αυτή, οι εργάτες άφησαν τις δουλειές τους, οι έμποροι έκλεισαν τα μαγαζιά τους και οι αγρότες άφησαν τα χωράφια τους.  Ο ιταλο-γερμανικός ιμπεριαλισμός, το μαύρο μπλοκ του φασισμού, προσπάθησαν να επιβάλλουν την κυριαρχία τους. χωρίς κανέναν δισταγμό, όλος ο λαός μας οργανώθηκε μέσα από λαϊκούς θεσμούς, στις γραμμές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, απλώθηκε σε όλη τη χώρα και είπε το «ΟΧΙ». Δεν θα περάσουν!

«ΟΧΙ, δεν θα επιτάξετε τα σπίτια μας, που με ιδρώτα έχουμε χτίσει».

«ΟΧΙ, δεν θα ρημάξετε  τα χωράφια μας, που με αίμα τα έχουμε οργώσει».

«ΟΧΙ, δεν θα μας κλέψετε τη ζωή μας, την αξιοπρέπειά μας, το μέλλον μας που με τόσο κόπο δημιουργήσαμε».

ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Οι εκατοντάδες χιλιάδες λαού, νέοι, άνεργοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας και διαδήλωσαν ενάντια στην χούντα κυβέρνησης/ΕΕ/ΔΝΤ το διήμερο 19-20/10 έδωσαν σαφές μήνυμα: η κυβέρνηση και η πολιτική που βυθίζει τους εργαζόμενους και την κοινωνία στην εξαθλίωση πρέπει να ανατραπεί.

Η λήψη και νέων μέτρων υπό τον εκβιασμό της χρεοκοπίας δεν δείχνει απλώς το μέγεθος της αναλγησίας αλλά και το θράσος της κυβέρνησης και της τρόικας απέναντι σε έναν λαό που καλείται να σηκώσει στην πλάτη του το βάρος μιας κρίσης που δεν δημιούργησε αυτός. Ενάμιση χρόνο μετά το Μνημόνιο, λίγους μήνες μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και μερικές μέρες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου,  τα αποτελέσματα της πολιτικής τους είναι παντού ορατά. Η «εργασιακή εφεδρεία-απόλυση» θα προσθέσει κι άλλες απολύσεις, στο 1 εκατομμύριο και πλέον ανέργους. Το μισθολόγιο-φτωχολόγιο φέρνει νέες περικοπές μισθών, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και πειθάρχηση των εργαζομένων. Καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και επιβάλουν εργασιακή ζούγκλα, απολύσεις, ανεξέλεγκτη μείωση και μη καταβολή μισθών. Διαλύουν και τα τελευταία απομεινάρια δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία. Τίποτα δεν θα είναι δωρεάν, για όλα θα πληρώνουμε ξανά και ξανά.

Οι «ειδικές» και «έκτακτες» εισφορές μόνο τέτοιες δεν είναι, αφού έχουν πλέον αποκτήσει μόνιμο και γενικό χαρακτήρα. H Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ) , με τη συναίνεση των ΝΔ και ΛΑΟΣ έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη της εργατικής οικογένειας, φτάνοντας τους μισθούς σε επίπεδα ελεημοσύνης, ενώ παράλληλα έχουν εξαπολύσει έναν πόλεμο ακρίβειας με τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στο Φ.Π.Α. Η επιβίωση τίθεται πλέον στην ημερήσια διάταξη της καθημερινότητας με τρόπο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε εδώ και δεκαετίες.

Το περίφημο «κούρεμα» δεν αφορά τα «κερατιάτικα» δανεικά της ΕΕ και του ΔΝΤ, ούτε αυτά που πρόλαβαν να «ξεφορτωθούν» από πέρσι οι γερμανικές τράπεζες. Αφορά όμως τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, που αναμένεται να βαρέσουν «κανόνι» σε λίγες μέρες. Και κυρίως αφορά τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας, που τις «κουρεύουν» από μισθούς συντάξεις και δικαιώματα, τις «κουρεύουν» από όνειρα και ελπίδα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!
Είμαστε εργαζόμενοι και άνεργοι που έχουμε κάθε δικαίωμα να ορίζουμε τις ζωές μας. Δεν δουλεύουμε για να πληρώνουμε τις τράπεζες και το χρέος τους. Δουλεύουμε για να ζούμε με αξιοπρέπεια, απαιτούμε να έχουμε δωρεάν παιδεία, υγεία, συγκοινωνία. Σ αυτούς που δεν τους νοιάζει αν θα έχουμε ρεύμα για να μπορούμε να ζήσουμε, αν θα υπάρχουν βιβλία στα σχολεία, αν θα υπάρχει γιατρός στα νοσοκομεία, να τους πούμε ότι δεν θα πληρώσουμε ούτε δεκάρα τσακιστή για να σώσουμε τις τράπεζες τους. Δεν πληρώνουμε την χρεοκοπημένη πολιτική τους, δεν εκβιαζόμαστε με την απειλή της χρεοκοπίας αφού έτσι κι αλλιώς τα μέτρα τους την έχουν φέρει ήδη στην καθημερινότητά μας.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
Μέσα από το συλλογικό δρόμο να οργανώσουμε την πάλη μας. Καλούμε κάθε συλλογικότητα και ιδιαίτερα τα σωματεία της περιοχής μας όλοι μαζί, οργανωμένα, να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής,  Θέλουμε να παλέψουμε για μια άλλη ζωή , μια άλλη κοινωνία της ανθρωπιάς και της αξιοπρέπειας. Για να μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια άφοβα τα παιδιά μας.

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ – ΛΑΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες ΕΕ, ΔΝΤ

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
  www.ektossxediou.blogspot.com, ektossxediou@gmail.com

28 η Οκτωβριου 1940


Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ.


Βρισκόμαστε στο 3ο χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και δεν είναι τυχαίο που έχουμε βιώσει τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις στην εποχή της μεταπολίτευσης. Το διήμερο των μεγαλειωδών κινητοποιήσεων 19-10 Οκτώβρη των εργαζομένων και του λαού μας, δείχνει ότι ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια του με την πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ και ότι διαλέγει το δρόμο της σύγκρουσης και όχι της υποταγής.
Η κυβέρνηση, το διήμερο αυτό  για ακόμη μια φορά έδειξε τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να επιβάλει τη βάρβαρη πολιτική της. Καταστολή, χημικά, συλλήψεις ξύλο, σχέδιο "σκούπα," για την «εκκαθάριση» του Συντάγματος
Δεν φοβόμαστε!
Δεν μπορούν να ανακόψουν τον αγώνα μας ούτε οι εκβιασμοί της άθλιας κυβέρνησης Παπανδρέου, ούτε η κυβερνητική – κρατική – αστυνομική – παρακρατική βία και τρομοκρατία, η οποία σήμερα προκάλεσε και νεκρό διαδηλωτή – στέλεχος του ΠΑΜΕ, ούτε η δράση τυχοδιωκτικών ομάδων οι οποίες με δολοφονικό τρόπο επιτίθενται στο κίνημα, που επιτελούν ξεκάθαρα ρόλο στην υπηρεσία της κυβέρνησης .
Η κυβέρνηση Παπανδρέου, η κυβέρνηση του άγριου κοινωνικού πολέμου, των ΜΑΤ και των χημικών, έβαψε σήμερα τα χέρια της με αίμα. Σήμερα είχαμε ένα νεκρό! Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί!
 
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του νεκρού Δημήτρη Κοτσαρίδη, και τους συναγωνιστές του.
 
 Ο λαός με πολύμορφο παρατεταμένο αγώνα διαρκείας θα απαντήσει στην κυβερνητική επίθεση και σε κάθε κρατικό και παρακρατικό μηχανισμό βίας. Θα ανατρέψει τη χούντα κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ – κεφαλαίου.Θα στείλει αυτή την κυβέρνηση της ωμής βίας και των δολοφονιών στο «χρονοντούλαπο της Ιστορίας»
 
Οι δολοφονημένοι νεκροί του κινήματος, φάρος λαμπρός για πάντα στις καρδιές μας.
 
Εκτός Σχεδίου - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το κλείσιμο των σταθμών ΜΕΤΡΟ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ
ΜΑΣ ΠΕΙΣΜΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Η Κυβέρνηση της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, χρησιμοποίει και πάλι τον αυταρχισμό για να παρεμποδίσει τη λαοθάλασσα που αναμένεται να πλημμυρίσει την Αθήνα. Δια μέσου της Αστυνομίας, διέταξε να κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό σε ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ κατά τη διάρκεια της 48ης απεργίας.
ü    Καταγγέλλουμε την στάση της αστυνομίας
ü    Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο σωματείο των εργαζόμενων του μετρό

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ
ΜΑΣ ΠΕΙΣΜΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

ΜΑΖΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ- ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ
48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 και 20 ΟΚΤΩΒΡΗ


ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ, ΕΕ-ΔΝΤ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ
ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ.


ΤΕΤΑΡΤΗ  19/10, 10:30 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ  ΚΑΙ  ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΠΕΜΠΤΗ  20/10,  ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (Οθωνος και Αμαλίας)
Συντονισμός πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα
Αθήνα 18 Οκτώβρη 2011

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ!

Τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα συνεταιράκια της (ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη) βρίσκεται σε παραλήρημα. Προσπαθώντας να καταστείλουν την οργή και τις αγωνιστικές διαθέσεις του εργαζόμενου λαού και νεολαίας, εξαπολύει απειλές απόλυσης, επιστράτευσης και συλλήψεων στους εργαζόμενους των ΟΤΑ, βγάζει ιδιωτικές εταιρείες με συνοδεία της αστυνομίας να μαζέψουν σκουπίδια, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων, στέλνει εισαγγελείς και αναθέτει στα ΜΑΤ να ανοίξουν τους ΧΥΤΑ. Οι απειλές, ο αυταρχισμός, η ωμή βία και η καταστολή είναι το απαραίτητο όπλο για να μπορέσουν να προχωρήσουν τα σχέδια κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Για την εφαρμογή των εγκληματικών τους σχεδίων τολμούν και επικαλούνται την «υγεία των πολιτών». Αυτοί που με την πολιτική τους  καταστρέφουν  τη δημόσια υγεία, προκαλούν λιποθυμίες μικρών παιδιών από υποσιτισμό, οδηγούν το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση αφού αδυνατούν να αγοράσουν και τα πιο απαραίτητα φάρμακα, αυτοί που ξεπουλούν κάθε σπιθαμή δημόσιας γης βγαίνουν και λένε ότι νοιάζονται για την υγεία των πολιτών!


ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, όπως και κάθε άλλο αγωνιζόμενο κομμάτι, αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη για την αξιοπρέπεια, τη ζωή και το μέλλον όλων μας, γι’ αυτό και πρέπει να μας βρουν στο πλευρό τους. Για να μετατραπεί κάθε κλαδικός αγώνας σε ένα τεράστιο ποτάμι αντίστασης και ανατροπής!!!

Όλοι μαζί πρέπει να διώξουμε το επικίνδυνο για τη ζωή μας μαύρο μέτωπο κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.


ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Καλούμε όλους να μπλοκάρουμε μαζί κάθε προσπάθεια να σπάσει ο αγώνας των εργαζόμενων στους ΟΤΑ με ιδιωτικούς απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας  να πάρει απόφαση ανυπακοής στις διαταγές της κυβέρνησης για παράδοση της καθαριότητας στους ιδιώτες.

Αυτό τον αγώνα πρέπει να τον δώσουμε σε κάθε εργασιακό χώρο, σχολείο, σχολή και γειτονιά. Συμπαραστεκόμενοι έμπρακτα σε κάθε αγωνιζόμενο κλάδο, εμποδίζοντας κάθε προσπάθεια καταστολής και εφαρμογής των δολοφονικών τους σχεδίων!!



Να πάρουμε πίσω τον κλεμμένο μας πλούτο!
Άρνηση πληρωμής-διαγραφή του χρέους
Έξω τώρα  από την Ε.Ε. και το ευρώ
Κάτω η χούντα κυβέρνησης  - Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.
Δε χρωστάμε - δεν πουλάμε -  δεν πληρώνουμε-τους ανατρέπουμε!


Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
www.ektossxediou.blogspot.com, ektossxediou@gmail.com

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Κοινή δήλωση Συμβούλων Δήμων και Περιφέρειας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των ΟΤΑ


Η κυβέρνηση σε έναν πρωτοφανή αντεργατικό παροξυσμό, απειλεί με απολύσεις και διώξεις τους εργαζόμενους των ΟΤΑ. Ανακοινώνει ότι θα τους κόψει τα μεροκάματα, βγάζει ιδιωτικές εταιρείες με συνοδεία της αστυνομίας να μαζέψουν σκουπίδια, αναθέτει στα ΜΑΤ να ανοίξουν τους ΧΥΤΑ και στρώνει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της συλλογής των απορριμμάτων.
Οι απειλές, ο αυταρχισμός, η ωμή βία και η καταστολή είναι το απαραίτητο όπλο για να προχωρήσουν τα σχέδια κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ για το βάρβαρο κτύπημα κάθε εργασιακού δικαιώματος, τη διάλυση κάθε κοινωνικής υποδομής και την πλήρη παράδοση όλου του δημόσιου πλούτου και δημόσιων υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Η κυβέρνηση μαζί με την καταστολή χρησιμοποιεί τη συκοφαντία ενάντια σε κάθε κλάδο που αγωνίζεται, ώστε να προωθεί τη διάσπαση των εργαζόμενων. Επικαλείται δήθεν προνόμια των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, όταν είναι φανερό πια ότι με τα ίδια επιχειρήματα επιτίθεται ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους. Επικαλείται κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, επιστρατεύοντας την εισαγγελέα Ράικου, την ίδια ώρα που με την πολιτική της διαλύει τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, προκαλεί λιποθυμίες μικρών μαθητών από ασιτία και οδηγεί ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων και συνταξιούχων να μην μπορούν να αγοράσουν τα απαραίτητα φάρμακα και να αδυνατούν να πληρώσουν την ελάχιστη καταβολή της επίσκεψής τους στο δημόσιο νοσοκομείο.
Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες και προκλητικές κυβερνητικές ενέργειες καθώς και του περιφερειάρχη Σγουρού, του δημάρχου Καμίνη και κάθε δημάρχου που συντάσσεται, προωθεί και υλοποιεί την αντεργατική, κατασταλτική και αντικοινωνική πολιτική.
Οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία έχουν ένα και μόνο δρόμο. Την ενότητα και το μαζικό - οργανωμένο αγώνα, για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων και της αντιλαϊκής επίθεσης, της κυβέρνησης και του σφαγείου ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου
Καλούμε κάθε εργαζόμενο να σταθεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζομένων στους ΟΤΑ, ενάντια στο ενιαίο μισθολόγιο-φτωχολόγιο και τις μασκαρεμένες απολύσεις-εργασιακή εφεδρεία. Ο αγώνας τους είναι αγώνας κάθε εργαζόμενου, είναι δίκαιος, μπορεί και πρέπει να νικήσει. 
ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2011

ΟΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Αθανασοπούλου-Βαφειάδου Αντωνία, από Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
Διαβολάκης Θανάσης, από Ανταρσία στο Λιμάνι του Πειραιά
Κωνσταντίνου Πέτρος, από Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
Μητροβγένης Γιώργος, από Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη  Ανατροπής Δάφνης – Υμηττού
Νενεδάκη Ράνια, από Κίνημα στην πόλη του Ζωγράφου
Παπασπυρίδης Αλέκος, από Μια Πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης
Πατρικίου Κατερίνα, από Ανυπότακτη Πετρούπολη
Πολυχρονιάδης Δημήτρης, από «Εκτός των Τειχών» Δημοτική Ριζοσπαστική Κίνηση Αμαρουσίου
Τζιορτζιώτης Σταύρος, από Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
Χάγιος Άγγελος, από Αντικαπιταλιστική Ανατροπή Αττικής

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΛΟΙ στις 10.30 πμ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


ΜΑΖΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ- ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ,          ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, μαζί με τους υποστηριχτές τους Ν.Δ.- ΛΑΟΣ- Μπακογιάννη, στο όνομα του χρέους και των ελλειμμάτων, ξεζουμίζουν την εργαζόμενη πλειοψηφία, για την «σωτηρία» του κεφαλαίου, των τραπεζών και των τοκογλύφων δανειστών. Χρησιμοποιούν την κρίση «ως ευκαιρία» για να ξαναχτίσουν την κοινωνία του μεσαίωνα και να παραδώσουν την μισθωτή εργασία φτηνό εργαλείο στην ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για κέρδη και άλλα κέρδη.
Η φοροεπιδρομή δεν έχει τέλος, ενώ μειώνουν ακόμα περισσότερο τη φορολογία των επιχειρήσεων. Η «εργασιακή εφεδρεία-απόλυση» θα προσθέσει κι άλλες απολύσεις, στο 1 εκατομμύριο και πλέον ανέργους. Το μισθολόγιο-φτωχολόγιο φέρνει νέες περικοπές μισθών, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και πειθάρχηση των εργαζομένων. Καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και επιβάλουν εργασιακή ζούγκλα με αποχαλίνωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, απολύσεις, ανεξέλεγκτη μείωση και μη καταβολή μισθών, κυριαρχία της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης. Διαλύουν και τα τελευταία απομεινάρια δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία. Τίποτα δεν θα είναι δωρεάν, για όλα θα πληρώνουμε ξανά και ξανά. Με την επίσπευση της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού σφαγιάζουν κι άλλο τις δημόσιες δαπάνες, εξολοθρεύουν τον δημόσιο τομέα, φέρνουν νέα φορομπηξία.
ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ
Να οργανώσουμε την ενότητα και τους αγώνες μας. Με μαζικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Να ξεπεράσουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, που αποφάσισαν πανεργατική απεργία ένα μήνα μετά την εξαγγελία των μέτρων, «κλείνοντας το μάτι» στην πολιτική της λεηλασίας, την ώρα που πολλοί κλάδοι προχωράνε σε αγώνες διάρκειας. Για αυτό χρειάζεται να συντονιστούμε όλα τα αγωνιστικά σωματεία και ομοσπονδίες, οι κλαδικοί συντονισμοί, οι επιτροπές ανέργων και όλοι όσοι παλεύουν για την ανατροπή της επίθεσης, σε έναν οριζόντιο διακλαδικό συντονισμό απέναντι στον κοινό εχθρό.
Ø                   Δεν πληρώνουμε το χρέος και την κρίση. Παύση πληρωμών -διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, πάγωμα έως και διαγραφή όλων των δανείων των εργαζομένων.
Ø                   Αρνούμαστε την πληρωμή όλων των χαρατσιών και των κεφαλικών φόρων.
Ø                   Αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις, μείωση των ωρών εργασίας και των ορίων συνταξιοδότησης.
Ø                   Παλεύουμε για ένα άλλο δημόσιο, στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών, ενάντια στη διαπλοκή του με τις πολυεθνικές και τους εργολάβους, τη διαφθορά. Να πάψει να είναι λάφυρο των κομμάτων του κεφαλαίου.
Ø                   Δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, συγκοινωνίες, δημοτικές υπηρεσίες.
Ø                   Μόνιμη και σταθερή δουλειά, απαγόρευση των απολύσεων, όχι απολύσεις – «εφεδρεία». Επίδομα ανεργίας ίσο με το βασικό μισθό για όλο το διάστημα της ανεργίας.
Ø                   ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ. ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία,  δημόσια περιουσία, κοινωνικά αγαθά. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους.
ΚΑΤΩ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ (ΕΕ- ΔΝΤ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ.
Κυριακή 16 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ στις 11 πμ, καλούμε όλα τα σωματεία, τους συντονισμούς σωματείων, όλους όσους βρίσκονται στο δρόμο, για ένα οριζόντιο διακλαδικό συντονισμό.

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων την Κυριακή 16/10 στο Πολυτεχνείο στις 11 πμ, για έναν οριζόντιο διακλαδικό συντονισμό

Με απίστευτη αγριότητα η κυβέρνηση των δανειστών, της τρόικας, του κεφαλαίου συνεχίζει το βάρβαρο και προσχεδιασμένο έργο της κοινωνικής καταστροφής.
Ξεζουμίζουν αδίστακτα εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νέους, μόνο και μόνο για να αποπληρώσουν τις τράπεζες και τους δανειστές.
Η άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή δεν έχει τέλος, ενώ μειώνουν ακόμα περισσότερο τη φορολογία των επιχειρήσεων.
Η αισχρή εφεύρεση της «εργασιακής εφεδρείας-απόλυσης» θα προσθέσει στην τεράστια ανεργία τους χιλιάδες απολυμένους του δημοσίου και θα την εκτινάξει σε ασύλληπτα ύψη, το μισθολόγιο-φτωχολόγιο είναι εργαλείο μείωσης μισθών, διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και πειθάρχησης των εργαζομένων.
Αδίστακτα καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και επιβάλουν εργασιακή ζούγκλα με αποχαλίνωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας, με όργιο απολύσεων, ανεξέλεγκτη μείωση και μη καταβολή μισθών, κυριαρχία της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης, έκρηξη της ανεργίας.
Διαλύουν και τα τελευταία απομεινάρια δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, με την επίσπευση της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού σφαγιάζουν κι άλλο τις δημόσιες δαπάνες, εξολοθρεύουν τον δημόσιο τομέα και ΔΕΚΟ, φέρνουν νέα φορομπηξία.
ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
Θα Υπερασπιστούμε τις ζωές μας, την εργασία μας,
τη δημόσια περιουσία, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά
Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, αποφάσισαν πανεργατική απεργία ένα μήνα μετά την εξαγγελία των μέτρων, «κλείνοντας το μάτι» στην πολιτική της λεηλασίας, την ώρα που πολλοί κλάδοι προχωράνε σε αγώνες διάρκειας και τα υπουργεία καταλαμβάνονται το ένα μετά το άλλο.
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας οργανώνουμε την ενότητα και τους αγώνες μας από τα κάτω. Με μαζικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, να συντονιστούμε όλα τα αγωνιστικά σωματεία και ομοσπονδίες, οι κλαδικοί συντονισμοί, οι φοιτητικές και μαθητικές κινητοποιήσεις, οι επιτροπές ανέργων, οι συνελεύσεις γειτονιών, τα κινήματα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι νέοι, που παλεύουν για την ανατροπή της επίθεσης, σε έναν οριζόντιο διακλαδικό συντονισμό απέναντι στον κοινό εχθρό.
Γι αυτό καλούμε όλους την Κυριακή 16 Οκτώβρη στο Πολυτεχνείο στις 11.00 π.μ.
ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ - ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
 ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΕΕ-ΔΝΤ
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κανένα, ζούμε μόνο από τη δουλειά μας.
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, τις δημόσιες επιχειρήσεις, τον δημόσιο πλούτο.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, τα χαράτσια, τα χρέη και την κρίση τους.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Η θέση της Λαϊκής Συνέλευσης Νέας ιωνίας για τους μετανάστες της πόλης μας


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

Πρόσφατα δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση στο δημοτικό συμβούλιο λόγω της εκδίωξης των μεταναστών μικροπωλητών από τον πεζόδρομο της Μ. Ασίας, την επιβολή προστίμων 7000€ στον καθένα, την καταστροφή του εμπορεύματός τους και την εισβολή αστυνομικών σε σπίτια , για την κατάσχεση της πραμάτειας τους. Ταυτόχρονα είχαμε επέμβαση του Δήμου στην περιοχή της Ομορφοκλησιάς, με την εκδίωξη και την κατεδάφιση παραγκών αθίγγανων και όλα αυτά με την αγαστή συνεργασία Δημοτικής και Ελληνικής αστυνομίας.
Ως Λαϊκή συνέλευση Ν.Ιωνίας, μέλος του κινήματος Συνελεύσεων, που από την πλατεία Συντάγματος αγκάλιασε κάθε πόλη  και κάθε γειτονιά, που μετέφερε την άσκηση πολιτικής από τους δήθεν αντιπροσωπευτικούς θεσμούς μιας κίβδηλης και διεφθαρμένης πολιτείας, στην πρόσωπο με πρόσωπο άσκηση πολιτικής, στην ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα:

1)Ποιος θα έφευγε από τη χώρα του αν είχε ένα καλό επίπεδο ζωής;
H μετανάστευση φτωχών και εξαθλιωμένων ανθρώπων, μανάδων με μικρά παιδιά, που ξεπουλάν όλο τους το βιός προκειμένου να πληρώσουν τους δουλεμπόρους που θα τους μεταφέρουν στο όνειρο μιας καλύτερης ζωής, έχει σαφώς πολιτικά και οικονομικά αίτια ,που σ’ ένα βαθμό ευθύνεται και η χώρα μας. Μήπως δεν συμμετέχουμε σε οικονομικούς και στρατιωτικούς συνασπισμούς που εκμεταλλεύονται στυγνά μέσω σύγχρονων μορφών αποικιοκρατίας τον τρίτο κόσμο; Μήπως δεν συμμετέχει η χώρα μας άμεσα ή έμμεσα σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους με χιλιάδες θύματα; Φτώχεια, εκμετάλλευση, πολιτική και θρησκευτική καταπίεση, αναζήτηση καλύτερης ζωής, εξαναγκάζουν τους ανθρώπους, ανά τους αιώνες, στην μετανάστευση. Από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι τις ημέρες μας οι Έλληνες μεταναστεύουν, ενώ μετά την Μικρασιατική καταστροφή 1,5 εκατ. Έλληνες πρόσφυγες ήρθαν στην Ελλάδα, όπου πολλές φορές έτυχαν ρατσιστικής υποδοχής ως «Τουρκόσποροι». Εκατομμύρια άνθρωποι επίσης έφυγαν απ’ τα χωριά τους για τις μεγάλες πόλεις, ως εσωτερικοί μετανάστες, ενώ πολλοί σήμερα , ιδίως οι νέοι αναζητούν στην Ελλάδα του μνημονίου, καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Εδώ λοιπόν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην προσφυγούπολη Ν.Ιωνία πρέπει να είμαστε πολύ ευαίσθητοι, γιατί ο ρατσισμός και η ξενοφοβία αρχίζουν να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και στη χώρα μας

2)Παράνομοι ή νόμιμοι μετανάστες;
Δεν φταίνε οι μετανάστες γιατί πεθαίνουν καθημερινά στα ναρκοπέδια του Έβρου και στα χωρικά ύδατα του Αιγαίου. Δεν φταίνε οι μετανάστες γιατί λιμοκτονούν σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα-κέντρα υποδοχής, στα βρώμικα διαμερίσματα της Αθήνας, στις παράγκες της Μανωλάδας. Λύσεις υπάρχουν στη βάση της ανθρώπινης αλληλεγγύης και της αντίστασης στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στις διώξεις  και στην εκμετάλλευση του τρίτου κόσμου. ΑΥΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΗΘΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ. Εμείς ως κοινωνία και ως πολιτεία οφείλουμε να συνεργαστούμε με τις Ενώσεις αλλοδαπών μεταναστών και τους αθίγγανους, ώστε να τους βοηθήσουμε να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία(διατηρώντας την πολιτιστική τους ταυτότητα), να εργαστούν νόμιμα, να δοθούν άδειες σε όσους ζητούν για να φύγουν σε άλλες χώρες και σε όσους επιθυμούν να παραμείνουν. Οι μετανάστες δεν είναι εγκληματίες, πολλοί αναγκάζονται από τη φτώχεια να παραβατούν και κάποιοι λίγοι εγκληματούν εναντίον όλων μας (όπως και πολλοί Έλληνες) και αυτοί με τη συνεργασία των κοινοτήτων των μεταναστών θα απομονωθούν και θα αντιμετωπιστούν. Ή κοινωνία μας με διάλογο, σεβασμό και συνεργασία μπορεί να επιλύσει το μεταναστευτικό θέμα. Άραγε πώς όμως θα επιλύσουμε το πρόβλημα των σύγχρονων δουλεμπόρων της ζωής μας, Ελλήνων κομπιναδόρων, ληστών που σε συνεργασία με το πολιτικό κατεστημένο-συνεργό τους και σε αγαστή συμπαιγνία με τους γραφειοκράτες-υπηρέτες του διεθνούς κεφαλαίου, λεηλατούν με τα διάφορα Μνημόνια τη ζωή μας;

3)Θεωρούμε ρατσιστικές τις ενέργειες της Δημοτικής αρχής;
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αντιρατσιστικές ευαισθησίες πολλών δημοτικών συμβούλων και του Δημάρχου θα εκδηλωθούν έμπρακτα στο μέλλον, χωρίς ο Δήμος μας να καταφεύγει σε απαράδεκτες ενέργειες καταστολής. Χρειάζεται διάλογος, συνεργασία με τους μετανάστες της πόλης μας, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης, χωρίς να τους ωθούμε με την καταστολή στην παραβατικότητα για να επιζήσουν. ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ που καταστρέφουν τη ζωή όλων μας και προσπαθούν εμάς τους Έλληνες-χώρα μεταναστών να μας στρέψουν ενάντια σε φτωχούς μετανάστες, ως αίτιους των δικών μας προβλημάτων που εκείνοι προκαλούν.

4)Φταίνε οι μετανάστες για τη μείωση της εμπορικής δραστηριότητας στη Ν.Ιωνία;
Οι μετανάστες μικροπωλητές είναι ελάχιστοι, ούτε 15, με μέσο ημερήσιο τζίρο 20€, άρα δεν είναι απειλή για τον εμπορικό κόσμο. Οι έμποροι έχουν να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης που εξαφανίζουν την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, τη φορολογική πολιτική , τις ληστρικές τράπεζες και τα διάφορα Μall, που τσακίζουν τις μικρές επιχειρήσεις. Το ουσιαστικό την παρούσα στιγμή είναι να αντιπαρατεθούμε με αυτούς που προκαλούν αυτά τα προβλήματα. Η απομάκρυνση των μεταναστών μικροπωλητών δεν πρόκειται να ωφελήσει στο ελάχιστο τον μέσο έμπορο της Νέας Ιωνίας, απλώς τον αποπροσανατολίζει από το πραγματικό πρόβλημα και από τις πραγματικές αιτίες της οικονομικής και κοινωνικής του απαξίωσης.

5)Ποια είναι η λύση για τους μικροπωλητές μετανάστες και τους αθίγγανους;
α)Πιστεύουμε ότι πρέπει να διαγραφούν τα πρόστιμα και να τους δοθεί από το Δήμο οικονομικό βοήθημα μιας και κατέστρεψε την πραμάτεια τους και δεν μπορούν να επιβιώσουν. Επίσης να βρεθεί χώρος για να μπορέσουν να εργαστούν ως μικροπωλητές, χωρίς προστριβές με τους εμπόρους. Τέλος η δημοτική αστυνομία να μην ξαναεμπλακεί σε κατασταλτικές ενέργειες σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ.
β) Οι αθίγγανοι επίσης είναι άνθρωποι που όπως πολλοί άλλοι φτωχοί Έλληνες, αρκετοί αδυνατούν οικονομικά ή δεν θέλουν να ζήσουν σε πολυκατοικίες και ζουν σε αυθαίρετα μικροπαραπήγματα. Η φτώχεια τους και η χρόνια καταστολή του Ελληνικού κράτους τους ωθεί στην παραβατικότητα, ενώ κάνει τα στραβά μάτια στις αυθαίρετες βίλες των πλουσίων και στη «νόμιμη» κλοπή των ισχυρών. Μια άλλη ανθρώπινη, δημοκρατική και προοδευτική πολιτική του Δήμου μας θα ήταν με εξάντληση του διαλόγου να απομακρυνθούν βεβαίως από περιοχή αναδασωτέα, χωρίς να πεταχτούν κυριολεκτικά τα πράγματά τους στον δρόμο, όπως και έγινε, αλλά να μεταφερθούν σε χώρο με υποδομές μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης. Η καταστολή που εξασκήθηκε καταγγέλλεται από εμάς ως απάνθρωπη και πολιτικά επικίνδυνη  και ως μόνο αποτέλεσμα έχει να μεταφέρεται το πρόβλημα αλλού, μεγαλώνοντας το μίσος μεταξύ ντόπιων και αθίγγανων ή αλλοδαπών.

Ζητάμε τη συμπαράσταση κάθε δημοκρατικού και προοδευτικού πολίτη για να γίνει η Ν.Ιωνία παράδειγμα μιας άλλης πολιτικής, ευαίσθητης κοινωνικά και ριζοσπαστικής πολιτικά, ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο. Το μεγάλο διεθνές κεφάλαιο και τους εδώ υποστηρικτές του.


ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ν.ΙΩΝΙΑΣ
www.lsnionia.wordpress.com, sinelefsinionia@gmail.com





Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Απογραφέων – Τομεαρχών


ΑΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ; ΝΑΙ – ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΜΕ ; ΟΧΙ

ΚΑΛΟΥΜΕ την ΠΕΜΠΤΗ 13 / 10 στις 12.00
όλους όσους εργάστηκαν για την απογραφή
σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.
(Πειραιώς 46 και Επονιτών, Καμίνια- Πειραιάς, λεωφορείο 049 από Ομόνοια)
Επόμενη ανοιχτή συνέλευση Κυριακή 16 / 10, 13.00 στο Πολυτεχνείο (είσοδος Στουρνάρη)


Το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου εργαστήκαμε για λογαριασμό της ΕΛ.ΣΤΑΤ. στην απογραφή πληθησμού και κατοικιών 2011.
Η προκύρηξη εργασίας ανέφερε ότι θα πληρωνόμασταν οι απογραφείς με 1,70 ευρώ ανά κατοικία που απογράφουμε, 1,30 ανά άτομο και 0,30 ευρώ ανά φιλοξενούμενο άτομο στην κατοικία που απογράφουμε. Αντίστοιχα όσοι εργαστήκαμε ως τομεάρχες θα πληρωνόμασταν από 300 έως 350 ευρώ (ανάλογα με τον αριθμό των οικισμών ) ανά μήνα με μέγιστη απασχόληση τους 4 μήνες, 0,30 ευρώ ανά κτίριο προμέτρησης και 0,12 ανά κατοικία προμέτρησης.
Παρ’ όλα όσα ανέφερε η εν λόγω προκύρηξη, δεν υπήρξε ποτέ καμία σύμβαση μεταξύ εργαζομένων και εργοδότη η οποία να κατοχυρώνει και γραπτά τα όσα προαναφέρθηκαν.
Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων μας πληροφόρησαν ότι στο ποσό αυτό θα παρακρατηθεί φόρος της τάξης του 20% , ο οποίος θα μας αποδοθεί με την υποβολή φορολογικής δήλωσης εφόσον το εισόδημά μας δεν ξεπερνά το αφορολόγητο (σύμφωνα με τα νέα φορολογικά μέτρα 5.000 ευρώ ).
Επιπλέον, ενώ στα σεμινάρια μας διαβεβαίωναν ότι θα πληρωθούμε για την παρακολούθησή τους και ότι τα δεδουλευμένα θα μας καταβληθούν έως και 3 μήνες μετά το πέρας της διαδικασίας, όταν έφτασε η ώρα να υπογράψουμε τις καταστάσεις πληρωμών διαπιστώσαμε ότι τελικά δε θα πληρωθούμε για τις χαμένες εργατοώρες των σεμιναρίων. Εκτός αυτού, η πληρωμή μας μετατέθηκε στην καλύτερη περίπτωση στο τέλος του χρόνου χωρίς αυτό όμως να το εγγυάται κανείς.
Κάποιοι από εμάς που εργαστήκαμε ως απογραφείς ή ως τομεάρχες εργαζόμαστε ήδη με το καθεστώς της ημιαπασχόλησης ή με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών, πράγμα που σημαίνει ότι μέσω της παρακράτησης μας ζητάνε ουσιαστικά να αποδώσουμε 2 φορές τον ΦΠΑ και εκτός αυτού να μην πάρουμε καμία επιστροφή φόρου εφόσον το αφολόγητο όριο πλέον είναι μόλις 5.000 ευρώ.
Στην πραγματικότητα όλοι εμείς με την εργασία μας δανείσαμε ακούσια και άτοκα το ελληνικό κράτος μέσω μιας «ανεξάρτητης αρχής», αφού το κονδύλι το οποίο είναι κατά 80% χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προεισπραχθεί εδώ και μήνες, ενώ αυτή την στιγμή για την καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων μας, επικαλούνται άδεια ταμεία.
Είμαστε άνεργοι/ες, επισφαλείς εργαζόμενοι/ες, φοιτητές/τριες και καλούμαστε καθημερινά να ανταπεξέλθουμε σε μια δύσκολη οικονομική πραγματικότητα με συνεχείς αυξήσεις τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, στα εισιτήρια των ΜΜΜ και στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, κάτι που κάνει την επιβίωσή μας δυσβάσταχτη.
Δεν ανεχόμαστε κανενός είδους εμπαιγμό από τον οποιονδήποτε εργοδότη μας και πολύ δε περισσότερο στην προκειμένη περίπτωση που ο εργοδότης είναι το ίδιο το κράτος, μέσω μιας δήθεν ανεξάρτητης αρχής που ‘μαγειρέυει’ οικονομικά στοιχεία για να εξυπηρετήσει πότε τα ντόπια πολιτικοοικονομικά αφεντικά και το σύστημά τους και πότε την τρόικα και τα πολυεθνικά αφεντικά. Εξαργυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τα κονδύλια που μπαίνουν από την πίσω πόρτα στην ΕΛ.ΣΤΑΤ. γεμίζοντας τις τσέπες του διοικητικού συμβουλίου, την ώρα που όπως εμείς έτσι και οι μόνιμοι υπάλληλοι της ΕΛ.ΣΤΑΤ. είναι απλήρωτοι.
Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ
Απαιτούμε:
ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ την ΠΕΜΠΤΗ 13 / 10 στις 12.00
όλους όσους εργάστηκαν για την απογραφή
σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.
(Πειραιώς 46 και Επονιτών, Καμίνια- Πειραιάς, λεωφορείο 049 από Ομόνοια)
Επόμενη ανοιχτή συνέλευση Κυριακή 16 / 10, 13.00 στο Πολυτεχνείο (είσοδος Στουρνάρη)
Πρωτοβουλία Απογραφέων – Τομεαρχών

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Καταστολή των ΜΑΤ στην απεργιακή κινητοποίηση στις 5 Οκτώβρη 2011

Άλλη μία φορά το Σύνταγμα "πνίγηκε" στα δακρυγόνα μετά τη μεγάλη διαδήλωση και απεργία των εργαζομένων σε Δημόσιο-ΔΕΚΟ..
Η προκλητική συμπεριφορά των ΜΑΤ φαίνεται σε μερικά από τα παρακάτω βίντεο.


Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Κοινή πορεία 8 σωματείων εργαζομένων ΟΤΑ στη Νέα Ιωνία

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 3- 10 - 2011


Η Κυβέρνηση με τα αλλεπάλληλα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα που λαμβάνει σε βάρος των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των λαϊκών στρωμάτων, οδηγεί στον μαρασμό, στην απελπισία και στην καταστροφή χιλιάδες νοικοκυριά που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις στοιχειώδεις ανάγκες και υποχρεώσεις τους, την ώρα που ξεδιάντροπα εξυπηρετεί τους δανειστές, την Τρόικα και το Δ.Ν.Τ.
Άλλη μια φορά ο απλός εργαζόμενος καλείται να πληρώσει το τίμημα, που σημαίνει: ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ = ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ.
Αντιδρώντας στο θράσος τους να μας συνθλίψουν, ενοχοποιώντας μας για τις δικές τους πολιτικές, τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων εργαζομένων από τους Δήμους: Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου Αττικής, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής και Γαλατσίου.
Αποφασίσαμε τα εξής:
1.   Να εκδοθεί Κοινό Δελτίο Τύπου με αυτές τις διαπιστώσεις για την κλιμάκωση των αγώνων έως την δικαίωσή τους, μέχρι την ανατροπή της Κυβέρνησης.
2.    Καταλήψεις σε όλους τους χώρους δουλειάς.
3.   Από κοινού τα μέλη των ανωτέρω συλλόγων θα αναλάβουν την περιφρούρηση του χώρου του Χ.Υ.ΤΑ στις 04/10/2011 από το μεσημέρι έως το βράδυ.
4.    Κοινή συγκέντρωση στις   04/10/2011 ώρα 11:00 (10:30 προσυγκέντρωση στον Τροχονόμο και Τρία Αστέρια ) των εργαζομένων των παραπάνω Συλλόγων στην Λεωφόρο Ηρακλείου και πορεία.
5.   Μαζική συμμετοχή στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της 05/10/2011 προσυγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη στις 10.30 π.μ. και συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος στις 11.00 π.μ.
6. Παρέμβαση των Συλλόγων στα Δημοτικά Συμβούλια ώστε με απόφαση τους να αντιταχθούν στον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
Με καταλήψεις, συγκεντρώσεις, πορείες, απεργίες για να ανατρέψουμε αυτή την μνημονιακή πολιτική και κάθε άλλη εκδοχή της.

Αν όχι, και τώρα, πότε;
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ

κατάληψη των Φοιτητικών συλλόγων στο υπουργείο παιδείας


Κατάληψη πραγματοποιήθηκε σήμερα 4/10 στο υπουργείο παιδείας από του φοιτητικούς συλλόγους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου για την παιδεία.

Δεν αντέχουμε άλλο. Φροντιστήρια, δίδακτρα, πανελλήνιες, εξετάσεις, κι άλλες εξετάσεις, προσόντα, κι άλλα προσόντα, κι άλλα δίδακτρα... και μετά: Ανεργία, 592Ε, Ασφάλεια; Ούτε για αστείο, 8ωρο; Μόνο στα όνειρα, σύνταξη; επίδομα κηδείας στην καλύτερη!!!!
Ε ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙ! ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ!!!
Σήμερα ήταν μία καλή αρχή, ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ με τα αδέρφια μας που κάνουν καταλήψεις στα σχολεία και τους γονείς μας που απεργούν!!
Να πιάσουμε το νήμα από τον ηρωικό αγώνα που δώσαμε τον Ιούνιο όλοι μαζί στις πλατείες και να τους ανατρέψουμε!

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΤΟΝΩΣΕΙΣ!
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ!!!