Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Κοινή πορεία 8 σωματείων εργαζομένων ΟΤΑ στη Νέα Ιωνία

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 3- 10 - 2011


Η Κυβέρνηση με τα αλλεπάλληλα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα που λαμβάνει σε βάρος των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των λαϊκών στρωμάτων, οδηγεί στον μαρασμό, στην απελπισία και στην καταστροφή χιλιάδες νοικοκυριά που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις στοιχειώδεις ανάγκες και υποχρεώσεις τους, την ώρα που ξεδιάντροπα εξυπηρετεί τους δανειστές, την Τρόικα και το Δ.Ν.Τ.
Άλλη μια φορά ο απλός εργαζόμενος καλείται να πληρώσει το τίμημα, που σημαίνει: ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ = ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ.
Αντιδρώντας στο θράσος τους να μας συνθλίψουν, ενοχοποιώντας μας για τις δικές τους πολιτικές, τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων εργαζομένων από τους Δήμους: Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου Αττικής, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής και Γαλατσίου.
Αποφασίσαμε τα εξής:
1.   Να εκδοθεί Κοινό Δελτίο Τύπου με αυτές τις διαπιστώσεις για την κλιμάκωση των αγώνων έως την δικαίωσή τους, μέχρι την ανατροπή της Κυβέρνησης.
2.    Καταλήψεις σε όλους τους χώρους δουλειάς.
3.   Από κοινού τα μέλη των ανωτέρω συλλόγων θα αναλάβουν την περιφρούρηση του χώρου του Χ.Υ.ΤΑ στις 04/10/2011 από το μεσημέρι έως το βράδυ.
4.    Κοινή συγκέντρωση στις   04/10/2011 ώρα 11:00 (10:30 προσυγκέντρωση στον Τροχονόμο και Τρία Αστέρια ) των εργαζομένων των παραπάνω Συλλόγων στην Λεωφόρο Ηρακλείου και πορεία.
5.   Μαζική συμμετοχή στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της 05/10/2011 προσυγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη στις 10.30 π.μ. και συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος στις 11.00 π.μ.
6. Παρέμβαση των Συλλόγων στα Δημοτικά Συμβούλια ώστε με απόφαση τους να αντιταχθούν στον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
Με καταλήψεις, συγκεντρώσεις, πορείες, απεργίες για να ανατρέψουμε αυτή την μνημονιακή πολιτική και κάθε άλλη εκδοχή της.

Αν όχι, και τώρα, πότε;
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ

κατάληψη των Φοιτητικών συλλόγων στο υπουργείο παιδείας


Κατάληψη πραγματοποιήθηκε σήμερα 4/10 στο υπουργείο παιδείας από του φοιτητικούς συλλόγους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου για την παιδεία.

Δεν αντέχουμε άλλο. Φροντιστήρια, δίδακτρα, πανελλήνιες, εξετάσεις, κι άλλες εξετάσεις, προσόντα, κι άλλα προσόντα, κι άλλα δίδακτρα... και μετά: Ανεργία, 592Ε, Ασφάλεια; Ούτε για αστείο, 8ωρο; Μόνο στα όνειρα, σύνταξη; επίδομα κηδείας στην καλύτερη!!!!
Ε ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙ! ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ!!!
Σήμερα ήταν μία καλή αρχή, ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ με τα αδέρφια μας που κάνουν καταλήψεις στα σχολεία και τους γονείς μας που απεργούν!!
Να πιάσουμε το νήμα από τον ηρωικό αγώνα που δώσαμε τον Ιούνιο όλοι μαζί στις πλατείες και να τους ανατρέψουμε!

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΤΟΝΩΣΕΙΣ!
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ!!!