Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για το νοσοκομείο Αγία Όλγα στη Νέα Ιωνία

Έκπληκτοι διαβάσαμε την ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων που εμπεριείχε την απόφαση της μεγάλης γενικής συνέλευσης. Σοκαριστήκαμε όταν ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ολόκληρη την απόφαση που πάρθηκε και αναφερόταν στα εξής:
1) να μην πληρωθούν τα χαράτσια
2) δημιουργία απεργιακής επιτροπής
3) να μην χαθεί καμία θέση εργασίας
4) να μην κλείσει καμία κλινική (όπως μαιευτικό) και
5) να κλείσουμε τα ταμεία. Αλήθεια, ποια δημοκρατική διαδικασία νομιμοποιεί το προεδρείο του συλλόγου, ώστε να πετσοκόβει απόφαση γενικής συνέλευσης, για να βοηθήσει την πολιτική της κυβέρνησης;  Τόσα χρόνια καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική λειτουργία του συλλόγου που όπως βλέπουμε συνεχίζετε και με το νέο ΔΣ. Και δεν είναι μόνο αυτό, οι απειλές, η τρομοκρατία και οι ύβρεις συνεχίζονται σε όσους  αντιστέκονται σε αυτό το νοσοκομείο. Και όμως δεν ιδρώνει κανενός το αυτί, τι και αν έχουμε ενημερώσει την ομοσπονδία , τι και αν έχουμε γράψει καταγγελίες, το όργιο της τρομοκράτησης των εργαζομένων από το κομματικό παρακράτος συνεχίζεται. Δυστυχώς έτσι έφτασαν κάποιοι τις «δημοκρατικές και συνδικαλιστικές διαδικασίες», να στηρίζονται στο φόβο. Τώρα όμως διακυβεύονται πράγματα πολύ σοβαρά όπως η δουλειά μας και η επιβίωση μας. Με την μισητή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το ΔΝΤ να διαλύουν τα πάντα. Κι όμως ακόμα υπάρχουν άνθρωποι σε αυτό το νοσοκομείο που υποστηρίζουν αυτή τη κατάσταση. Όσοι ήμασταν στη συνέλευση αντιμετωπίσαμε αυτό το ιδιόμορφο «παρακράτος» που με ύβρεις και απειλές προσπάθησαν να διαλύσουν την πιο μαζική συνέλευση. Αλλά προφανώς δεν τα καταφέρανε!
  Καλούμε όλους τους συνάδελφους να κάνουν πράξη την απόφαση που πάρθηκε στο σύλλογο ενάντια στο πραξικόπημα που έγινε. Σας καλούμε να στηρίξετε τις κινητοποιήσεις της ομοσπονδίας και τους συντονισμούς των νοσοκομείων από τα κάτω με στόχο την απεργιακή κλιμάκωση.
Συνάδελφοι το παιχνίδι είναι στημένο πάρε τον αγώνα στα χέρια σου.

Αυτοοργάνωση, όλη η δύναμη στην επιτροπή αγώνα και τις συνελεύσεις!

·        Εμπρός για απεργίες διαρκείας, εμπρός για καταλήψεις!
·        Καμία απόλυση στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!
·        Όχι στην εφεδρεία!
·        Όχι αλλαγή οργανισμού με βάση την μείωση προσωπικού!
·        Ούτε ένα ευρώ περικοπή του μισθού μας για τους τραπεζίτες
·        Στάση πληρωμών- διαγραφή του χρέους
·        Στήριξη από την ΠΟΕΔΗΝ και τον σύλλογο σε όσους δεν πληρώσουν τα χαράτσια!
·        ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ! Για την πραγματική δημοκρατία των εργαζομένων
·        Κάτω η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έξω το ΔΝΤ και ΕΕ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ- ΝΥΣΤΕΡΙ & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΓΙΑΣ ΟΛΓΑΣ

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ωραία μέρα σήμερα (Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη) για τη Νέα Ιωνία!


-Στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, οι εργαζόμενοι έκαναν συγκέντρωση και έκλεισαν τα ταμεία για να μην πληρώνει ο κόσμος το 5ευρο. Αύριο βάζουν λεωφορείο για να κατέβουν στη συγκέντρωση στο υπ. Υγείας.
-Το σωματείο εργαζομένων του δήμου μας αποφάσισε στη συνέλευσή του την κατάληψη των χώρων του Δημαρχείου, από αύριο ως τις 5 Οκτώβρη, μέρα της πανεργατικής απεργίας σε Δημόσιο-ΔΕΚΟ και νέα συνέλευση.
-Αρκετός κόσμος ήταν και στη συγκέντρωση του συλλόγου δασκάλων "Γ. Σεφέρης" στην εφορία, ενάντια στα νέα χαράτσια.
-Πλημμυρισαν οι δρόμοι της Ν. Ιωνίας σήμερα από μαθητές. Πάνω από 1000 νέα παιδιά διαδήλωναν στους δρόμους της περιοχής μας, διεκδικώντας δημόσια-δωρεάν παιδεία. Ήδη 4 σχολεία στη Νέα Ιωνία βρίσκονται υπό κατάληψη και οι μαθητές κάνουν δυναμικές εμφανίσεις!
Είμαστε μαζί τους!
Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο που μοιράσαμε στη σημερινή πορεία:

ΜΑΘΗΤΗ, ΜΑΘΗΤΡΙΑ
Η φωτογραφία είναι από την εφημερίδα "Χτύπος"
O νέος νόμος Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια χτυπάει απο κοινού φοιτητές – μαθητές και τη μεγάλη πλειοψηφία της νεολαίας.H κυβερνηση καταργεί τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Αφήνει τους μαθητές χωρις βιβλια. Τα σχολεία χωρίς δασκάλους και καθηγητές. πετάει ολοένα και περισσότερους νέους εξω απο τα πανεπιστήμια και τους οδηγεί στην ανεργία.

Την ιδια στιγμη που αυτη η ιδια κυβερνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ μεσα απο διαρκή πακέτα μέτρων (μνημονια, μεσοπροθεσμο κλπ.) επιβαλλει τη φτωχεια, την ανεργια και την εξαθλιωση στους εργαζομενους και τις οικογενειες μας.Το έργο της φιλόδοξης μεταρρυθμίστριας υπουργού του ΠΑΣΟΚ κας Διαμαντοπούλου φαίνεται ξεκάθαρα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το νέο σχολείο που μας έφερε η υπουργός παιδείας δεν έχει ούτε βιβλία, ούτε καθηγητές... ούτε κτήρια καλά-καλά, αφού τόσα σχολεία λειτουργούν σε διπλοβάρδια! Και αναρωτιόμαστε: τι έμεινε να ονομάζουμε σχολείο; Μια εξώπορτα που κλειδώνει; Ένα μαντρί για τοπρωινό των παιδιών...; Μα να ξεκινάει έτσι η χρονιά; 
Το βασικό επιχείρημα της εκάστοτε κυβέρνησης απέναντι στις ελλείψεις των σχολείων ήταν πως δενυπάρχουν λεφτά, πως φταίνε οι Ευρωπαίοι, το μνημόνιο, το Ελεγκτικό Συνέδριο (sic), ή γενικώς, κάποιοάλλοι. Και όταν οι καθηγητές κάνουν απεργία είναι βολεμένοι. Και όταν οι μαθητές κάνουν κατάληψη είναιτεμπέληδες, Το σχολείο πρέπει να μένει ανοιχτό ώστε να μην εμποδιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία, άσχετααπό το πώς γίνεται και τι παρέχει. Τι γίνεται όμως τώρα που την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία τηνπαρεμποδίζει το ίδιο το υπουργείο και η ίδια η κυβέρνηση;

 Όσο και αν προσπαθεί το υπουργείο να πείσει ότι το πρόβλημα της μη διανομής των σχολικών βιβλίων είναι ένα τεχνικό θέμα που άργησε να διευθετηθεί, φαίνεται ξεκάθαρα πως ο στόχος δεν είναι άλλοςαπό την απαξίωση και τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Το σχολικό βιβλίο μετατρέπεται σε φωτοτυπίεςκαι dvd με έξοδα των ίδιων των γονιών επιβαρύνοντας έτσι ακόμα περισσότερο το ήδη -στα όρια τηςφτώχειας- εισόδημα των λαϊκών και εργατικών οικογενειών. Η στόχευση είναι ξεκάθαρη: στο νέο σχολείο τηςεποχής του μνημονίου, του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ, δεν χωράνε ούτε δωρεάν βιβλία ούτε δωρεάν παροχές στους μαθητές. Και ακόμα χειρότερα: οποιαδήποτε κοινωνική παροχή στην εποχή του μνημονίου θα πρέπει να πληρώνεται επί τόπου. Τέλος το κοινωνικό κράτος. Δεν έχεις; Έχασες.
Το σχολείο και η εκπαίδευση συνολικά πρέπει να συμβάλει και αυτό στην αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων και του κεφαλαίου για το ξεπέρασμα της κρίσης. Στο νέο σχολείο της Διαμαντοπούλου, του ΠΑΣΟΚ και της Τρόικα προτεραιότητά δεν είναι η μόρφωση των παιδιών και η ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, αλλά η απαλλαγή του κράτους από το κόστος της εκπαίδευσης, η ιδιωτικοποίηση και η επιχειρηματική λειτουργίας της, η μετακύλιση του  κόστους στους γονείς. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος του υπουργείου. Επιδιώκει να μετατρέψει τη δωρεάν διανομή των βιβλίων από υποχρέωση του κράτους σε ατομική υπόθεση αναγκάζοντας τους γονείς να καλύψουν τη χορήγηση των βιβλίων με δικά τους έξοδα. Στο νέο σχολείο δεν χωράνε όπως φαίνεται ούτε δάσκαλοι, ούτε καθηγητές, αφού η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με τεράστια κενά, ούτε εποπτικά μέσα, ούτε βιβλία, ούτε γυμναστική, ούτε μουσική (με τι υλικά θα γίνουν
αυτά;). Έτσι, το υπουργείο δείχνει ξεκάθαρα το δρόμο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και της ιδιωτικοποίησης: αγαπητέ κεφαλαιοκράτη άνοιξε ιδιωτικό σχολείο, τα παιδιά θα έρθουν επειδή το δημόσιο είναι χάλια.

 Την ίδια ώρα που ανοίγουν τα σχολεία χωρίς βιβλία και εκπαιδευτικούς η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας συνεχίζουν το «μεταρρυθμιστικό» τους έργο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Μέσα στο κατακαλόκαιρο (και αν είναιδειλία αυτό το πράγμα!) ψήφισαν με τη συναίνεση της Ν.Δ.,του ακροδεξιού ΛΑΟΣ και της Ντόρας το νόμοπου υπογράφει τη διάλυση του δημόσιου, δωρεάν και δημοκρατικού πανεπιστημίου. Με το νόμο αυτόεπιχειρούν να φτιάξουν το πανεπιστήμιο του Μνημονίου και να υποτάξουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση στιςανάγκες της αγοράς και του κέρδους. Με το νόμο αυτό:
ñ      Καταργούνται στην ουσία όλες οι δημόσιες και δωρεάν παροχές στους φοιτητές όπως σίτιση,στέγαση, μεταφορές, βιβλία.
ñ      Μετατρέπονται τα πανεπιστήμια σε τρίχρονα ΙΕΚ που θα δίνουν αποσπασματική και με ημερομηνία
λήξης γνώση απαξιώνοντας έτσι τα πτυχία και τις εργασιακές σχέσεις των αποφοίτων, οι οποίοιμετατρέπονται σε εκμεταλλεύσιμους και φθηνούς εργαζόμενους.
ñ      Εισάγονται στο πανεπιστήμιο εξωπανεπιστημιακές διοικήσεις με μέλη διαπρεπείς επιχειρηματίες ή/και πολιτικούς (!!) ώστε τα πανεπιστήμια να ελέγχονται άμεσα από τους ιδιώτες, να λειτουργούν με την λογική του άμεσου κέρδους, του τώρα, να παρέχουν γνώση πλήρως υποταγμένη στις εκάστοτε ανάγκες της αγοράς και του κεφαλαίου.
ñ      Καταργείται η συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα συνδιοίκησης εμποδίζοντας έτσι το φοιτητικό κίνημα να έχει διαίωμα λόγου, να παρεμβαίνει και να διεκδικεί.
ñ      Τέλος, καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο, που αποτελεί κοινωνική κατάκτηση κατόπιν ιστορικώναγώνων και που καθιστά τα πανεπιστήμια εφαλτήρια των αγώνων της νεολαίας και τωνεργαζομένων. Η κυβέρνηση ξεπερνάει με την εν λόγω κατάργηση κάθε όριο αυθαιρεσίας, δίνοντας τοελεύθερο στις δυνάμεις καταστολής να καταστέλλουν τους αγώνες με ό,τι τρόπο θέλουν.

 Για εμάς αυτή η κυβέρνηση δεν έχει σε καμία περίπτωση τη συναίνεση του λαού. Δε μπορεί η λυκοσυμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που έχει οδηγήσει το λαό στη χρεοκοπία, να ορίζει τον τρόπο που θα σπουδάζουμε και θα δουλεύουμε, δεν μπορούν οι καλοπληρωμένοι υπόδουλοι του σάπιου συστήματος να αποφασίζουν για το μέλλον μας. Τώρα είναι ώρα για αγώνες, για συνελεύσεις και καταλήψεις διαρκείας μέχρι τη νίκη. Αυτή τη στιγμή η νεολαία αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον της .

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

- ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ. ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΟ
ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ.

- ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ, Η ΕΕ, ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ (ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε.)

- ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ - ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.

Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.


ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΚΟΙΝΑ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ – ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ  ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.

     
                                                                                                            http://ektossxediou.blogspot.com/

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ενημέρωση από τη λαϊκή Συνέλευση Νέας Ιωνίας σχετικά με την εκδίωξη και καταστροφή των εμπορευμάτων των μεταναστών – μικροπωλητών στην Μικράς Ασίας, έπειτα από εντολή της Δημοτικής Αρχής της Νέας Ιωνίας.


Στη Λαϊκή Συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη, αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιούνταν εκείνη την ώρα, για το περιστατικό που είχε συμβεί νωρίτερα σχετικά με την εκδίωξη και καταστροφή του εμπορεύματος των μετανάστων-μικροπωλητών στον πεζόδρομο της Μ.Ασίας, από τη Δημοτική Αστυνομία και την ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από εντολή του δημάρχου κ Γκότση.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έληξε στις 3.15.
Αρχικά έγινε τοποθέτηση ενός εκ των μεταναστών για το περιστατικό και κάποιες ερωτήσεις για το τι ακριβώς συνέβη από τους δημοτικούς συμβούλους.

Από τη ΛαΙκή Συνέλευση Νέας Ιωνίας μίλησαν δύο άτομα οι κ. Στέλιος Μιχαηλίδης και Σπύρος Φλέσσας και ζητήθηκαν τα εξής: Να παρθεί ξεκάθαρη θέση από το Δημοτικό Συμβούλιο για το περιστατικό και να μην ξαναυπάρξει συνδρομή της δημοτικής αστυνομίας σε παρόμοια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης, να σβηστούν τα πρόστιμα των 7.000 € που επιβλήθηκαν στους μετανάστες, καθώς και να υπάρξει αποζημίωση για το καταστραφέν εμπόρευμα. Ακόμα, να βρεθεί λύση ώστε να μπορούν οι μετανάστες-μικροπωλητές να πωλούν το εμπόρευμά τους χωρίς να τους κυνηγά η αστυνομία και να εξασφαλίζουν τα προς το ζην. Τέλος τονίστηκε ότι για την κατάσταση των καταστημάτων –μείωση αγοραστικού δυναμικού, κλείσιμο κτλ- ευθύνη δε φέρουν σε καμία περίπτωση οι μετανάστες-μικροπωλητές, αλλά η πολιτική Κυβέρνησης-Τροικας-ΔΝΤ, τα μέτρα που λαμβάνονται διαρκώς, καθώς επίσης και το άνοιγμα μεγαθηρίων τύπου MALL ή καταστημάτων-αλυσίδων όπως JUMBO, ZARA κτλ.

Ο Δήμαρχος έκανε σαφές ότι ο ίδιος έδωσε την εντολή για παρέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας σε μικτό κλιμάκιο με την ΕΛ.ΑΣ. Υπεραμύνθηκε της επιλογής αυτής λέγοντας ότι χτυπιέται έτσι το παρααεμπόριο, ότι υπάρχουν εκλήσεις διαρκώς για παρέμβαση από τους καταστηματάρχες προκειμένου να εφαρμοσθεί ο νόμος κλπ. Ακόμα ο δήμαρχος υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση το ότι αυτοί που κυνηγήθηκαν είναι μετανάστες αλλά το τι ασκούν παράνομη δραστηριότητα και απαρίθμησε όλες τις “αντιρατσιστικές’’ δράσεις του Δήμου.

Ο Πρόεδρος των εμπόρων της Νέας Ιωνίας δήλωσε ότι «ο εμπορικός κόσμος της Ν.Ιωνίας χαιρετίζει και επικροτεί την επέμβαση του Δημου» και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι οι μετανάστες-μικροπωλητές φταίνε τόσο για το κλείσιμο καταστημάτων, όσο και για την άσχημη εικόνα της Ηρακλείου αλλά και για πολλά άλλα.

Οι μόνες διαφοροποιημένες παρεμβάσεις ήταν αυτές των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ που κινούνταν σε παρόμοια κατεύθυνση με τις παρεμβάσεις των ατόμων από τη Λαϊκή Συνέλευση Ν Ιωνίας, καθώς και στο τέλος της συνεδριάσης, του μέλους του δημ. Συμβούλου Πρόδρομου Αβακουμίδη ο οποίος είπε ότι συμφωνεί με τα αιτήματα που έθεσε η Λαϊκή Συνέλευση Ν. Ιωνίας στο Δημοτικό Συμβούλιο (εξέφρασε ωστόσο την διαφωνία του στο ότι ζητήθηκε η ξεκάθαρη πολιτική θέση όλων των συμβούλων για το συμβάν, λέγοντας ότι δεν θα δώσει πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων). Πάντως μίλησε και αυτός για τη δημιουργία χώρου όπου θα μπορεί να γίνεται παζάρι από τους μικροπωλητές.
Τελικά, ο Δήμαρχος το μόνο που ουσιαστικά είπε ότι θα γίνει είναι η διαγραφή των προστίμων ενώ δεν υπήρξε δέσμευση για τίποτα από τα υπόλοιπα θέματα παρά μόνο γενικολογίες ότι θα πρέπει να ρυθμιστούν με τον καλύτερο τρόπο για όλους.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Δράσεις ενάντια στα χαράτσια και Νέα Λαϊκή Συνέλευση Ν Ιωνίας Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη

Ως Εκτός Σχεδίου συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις εξής κινητοποιήσεις:

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/9 στις 18.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ στην κινητοποίηση που καλούν το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Νέας Ιωνίας και η Λαϊκή Συνέλευση Νέας Ιωνίας, ως πρώτη απάντηση ενάντια στις νέες έκτακτες εισφορές και τα χαράτσια.


Την ΚΥΡΙΑΚΗ 25/9 στις 19.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στη συγκέντρωση που καλούν οι λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών και η  επιτροπή Σωματείων-Κινήσεων-Συνελεύσεων ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.

Την ΔΕΥΤΕΡΑ 26/9 στις 19.00 στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στη νέα Λαϊκή Συνέλευση Νέας Ιωνίας.


ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες ΕΕ, ΔΝΤ
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους!

 
Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ – ΔΝΤ

Μετά από ενάμιση χρόνο εφαρμογής του Μνημονίου και ανελέητης αφαίμαξης των εργαζομένων και συνταξιούχων, τα νέα χαράτσια της κυβέρνησης έρχονται να θέσουν ζήτημα επιβίωσης πλέον για την πλειοψηφία της κοινωνίας.
Η μείωση του αφορολόγητου, η «έκτακτη εισφορά» και το νέο χαράτσι στα ακίνητα (το οποίο θα καταβάλουν μέχρι και οι άνεργοι με την απειλή της διακοπής ρεύματος) αποτελούν τη σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της απελπισίας αλλά και της οργής για εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι πλέον διαβιούν σε ένα πραγματικό καθεστώς φτώχειας, γενικευμένης ανασφάλειας και ανεργίας.
Η λήψη και νέων μέτρων υπό τον εκβιασμό της χρεοκοπίας δεν δείχνει απλώς το μέγεθος της αναλγησίας αλλά και το θράσος της κυβέρνησης και της τρόικας απέναντι σε έναν λαό που καλείται να σηκώσει στην πλάτη του το βάρος μιας κρίσης που δεν δημιούργησε αυτός.
Ενάμιση χρόνο μετά το Μνημόνιο και λίγους μήνες μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου τα αποτελέσματα της πολιτικής τους είναι παντού ορατά. Η ανεργία καλπάζει σε νούμερα που μας πηγαίνουν δεκαετίες πίσω, η σχολική χρονιά ξεκινάει χωρίς βιβλία, η δημόσια υγεία και η κοινωνική ασφάλιση διαλύονται, η δημόσια περιουσία βγαίνει στο σφυρί.
Οι «ειδικές» και «έκτακτες» εισφορές μόνο τέτοιες δεν είναι, αφού έχουν πλέον αποκτήσει μόνιμο και γενικό χαρακτήρα. H Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ) , με τη συναίνεση των ΝΔ και ΛΑΟΣ έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη της εργατικής οικογένειας κόβοντας ουσιαστικά 2-3 μισθούς, ενώ παράλληλα έχουν εξαπολύσει έναν πόλεμο ακρίβειας με τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στο Φ.Π.Α. Η επιβίωση τίθεται πλέον στην ημερήσια διάταξη της καθημερινότητας με τρόπο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε εδώ και δεκαετίες.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ
Είμαστε εργαζόμενοι και άνεργοι που έχουμε κάθε δικαίωμα να ορίζουμε τις ζωές μας. Δεν δουλεύουμε για να πληρώνουμε τις τράπεζες και το χρέος. Δουλεύουμε για να ζούμε με αξιοπρέπεια, απαιτούμε να έχουμε δωρεάν παιδεία, υγεία, συγκοινωνία. Σ αυτούς που δεν τους νοιάζει αν θα έχουμε ρεύμα για να μπορούμε να ζήσουμε, αν θα υπάρχουν βιβλία στα σχολεία, αν θα υπάρχει γιατρός στα νοσοκομεία, να τους πούμε ότι δεν θα πληρώσουμε ούτε δεκάρα τσακιστή για να σώσουμε τις τράπεζες τους. Δεν πληρώνουμε την χρεοκοπημένη πολιτική τους, δεν εκβιαζόμαστε με την απειλή της χρεοκοπίας αφού έτσι κι αλλιώς τα μέτρα τους την έχουν φέρει ήδη στην καθημερινότητά μας.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!
Μέσα από το συλλογικό δρόμο να οργανώσουμε την πάλη μας. Η ανυπακοή στα νέα χαράτσια δεν αποτελεί ζήτημα ατομικής στάσης αλλά μαζικής απάντησης. Καλούμε κάθε συλλογικότητα και ιδιαίτερα τα σωματεία της περιοχής μας όλοι μαζί, οργανωμένα, να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις στην κατεύθυνση της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών με την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων και δράσεων μαζικής ανυπακοής.

ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες ΕΕ, ΔΝΤ
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους

ü      Καλούμε στην συγκέντρωση που διοργανώνεται μαζί με σωματεία και άλλους φορείς την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη στις 18:30 έξω από το υπουργείο οικονομικών.

ü      Καλούμε και στηρίζουμε την απόφαση του Σωματείου εργαζομένων του δήμου Ν Ιωνίας για συγκέντρωση στην πλατεία Σημηριώτη, την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη στις 18:00.

ü      Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα χαράτσια την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος.

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΙΚΑΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ


Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
www.ektossxediou.blogspot.com, ektossxediou@gmail.com

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα Λαϊκή Συνέλευση στη Ν. Ιωνία, Δευτέρα 19/9, ώρα19:00, πλατεία Αγ. Γεωργίου


Ξαναρχίζουν οι λαϊκές συνελεύσεις στην περιοχή μας.

Ακολουθεί  το κάλεσμα για τη λαϊκή Συνέλευση Νέας Ιωνίας, η οποία θα γίνει τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη στις 19:00 στην πλατεία Αγίου Γεωργίου



ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 19/9, πλ. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κοντά 3,5 μήνες τώρα ζούμε ένα κίνημα που ξεκίνησε από την πλ. Συντάγματος και που συνεχίζει σε κάθε πλατεία της χώρας όπως και στην δικιά μας στη Νέα Ιωνία…

Η απόφασή μας να βρεθούμε κι εμείς οι κάτοικοι της Ν Ιωνίας και να βγούμε στο δρόμο, στις πλατείες δεν είναι συγκυριακή. Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, άντρες, γυναίκες και μετανάστες που βλέπουμε τη ζωή και το μέλλον μας να καταστρέφεται από τις αποφάσεις που παίρνονται για μας χωρίς εμάς. Μας ενώνουν η οργή για όσα συμβαίνουν, η αγωνία για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, ο πόθος μας να καθορίζουμε εμείς και μόνο εμείς τη ζωή μας.

Στα τέλη του Ιούνη ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο οδηγώντας το λαό στην εξαθλίωση και τη φτώχεια, με «έκτακτες» εισφορές, νέους φόρους και καρατόμηση του εισοδήματος των εργαζομένων.

Προσπάθησαν να μας τρομοκρατήσουν και να μας στείλουν σπίτι μας με απίστευτη βία, τόσο στις 28-29 Ιούλη, στις 3 Σεπτέμβρη και στις 10 Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ.


Και τώρα το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και Δημ. Συμμαχίας, σε πλήρη συμφωνία και αγαστή συνεργασία για τη διάλυση του Πανεπιστημίου και όλης της εκπαίδευσης ορθώνει απέναντί μας τοίχο συναίνεσης πανύψηλο. Μας λένε πως δεν υπάρχει άλλη διέξοδος…

Κι όμως ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ!

·         εργαζόμενοι που μάχονται για το δίκιο τους, για τα εργασιακά τους δικαιώματα που ισοπεδώνονται.

·         νέοι/νέες που αντιμετωπίζουν ένα ολοένα και πιο αβέβαιο μέλλον.

·         συνταξιούχοι που υποχρεώνονται στην εξαθλίωση.

·         οικονομικοί μετανάστες που ψάχνουν να βρουν ένα στήριγμα για να ζουν φυσιολογικά σαν άνθρωποι.



ΔΕΝ μας φοβίζουν, αντίθετα μας κάνουν πιο δυνατούς!

Δε θα φύγουμε αν δεν φύγουν!

Ανατροπή της κυβέρνησης. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ  ΕΕ – ΔΝΤ ΕΚΤ



Θέλουμε μία διαφορετική κοινωνία

Πρέπει να αγωνιστούμε εμείς γι’ αυτό.

Ξαναβγαίνουμε στις πλατείες μας!



ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Νέας Ιωνίας,
 τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη, στις 19:00,
 στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, Ελευθερούπολη



Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Τέρμα το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα (μέσα... πού όμως;)

Το έργο τη φιλόδοξης μεταρρυθμίστριας υπουργού του ΠΑΣΟΚ κας Διαμαντοπούλου φαίνεται ξεκάθαρα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το νέο σχολείο που μας έφερε η υπουργός παιδείας δεν έχει ούτε βιβλία, ούτε καθηγητές... ούτε κτήρια καλά-καλά, αφού τόσα σχολεία λειτουργούν σε διπλοβάρδια! Και αναρωτιόμαστε: τι έμεινε να ονομάζουμε σχολείο; Μια εξώπορτα που κλειδώνει; Ένα μαντρί για το πρωινό των παιδιών...; Μα να ξεκινάει έτσι η χρονιά;

Το βασικό επιχείρημα της εκάστοτε κυβέρνησης απέναντι στις ελλείψεις των σχολείων ήταν πως δεν υπάρχουν λεφτά, πως φταίνε οι Ευρωπαίοι, το μνημόνιο, το Ελεγκτικό Συνέδριο (sic), ή γενικώς, κάποιο άλλοι Και όταν  οι καθηγητές κάνουν απεργία είναι βολεμένοι. Και όταν οι μαθητές κάνουν κατάληψη είναι τεμπέληδες, Το σχολείο πρέπει να μένει ανοιχτό ώστε να μην εμποδιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία, άσχετα από το πώς γίνεται και τι παρέχει. Τι γίνεται όμως τώρα που την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία την παρεμποδίζει το ίδιο το υπουργείο και η ίδια η κυβέρνηση;
Όσο και αν προσπαθεί το υπουργείο να πείσει ότι το πρόβλημα της μη διανομής των σχολικών βιβλίων είναι ένα τεχνικό θέμα που άργησε να διευθετηθεί, φαίνεται ξεκάθαρα πως ο στόχος δεν είναι άλλος από την απαξίωση και τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Το σχολικό βιβλίο μετατρέπεται σε φωτοτυπίες και dvd με έξοδα των ίδιων των γονιών, επιβαρύνοντας έτσι ακόμα περισσότερο το, ήδη στα όρια της φτώχειας, εισόδημα των λαϊκών και εργατικών οικογενειών. Η στόχευση είναι ξεκάθαρη: στο νέο σχολείο της εποχής του μνημονίου, του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ, δεν χωράνε ούτε δωρεάν βιβλία ούτε δωρεάν παροχές στους μαθητές. Και ακόμα χειρότερα: οποιαδήποτε κοινωνική παροχή στην εποχή του μνημονίου θα πρέπει να πληρώνεται επί τόπου. Τέλος το κοινωνικό κράτος. Δεν έχεις; Έχασες.
Το σχολείο και η εκπαίδευση συνολικά πρέπει να συμβάλει και αυτό στην αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων και του κεφαλαίου για το ξεπέρασμα της κρίσης. Στο νέο σχολείο της Διαμαντοπούλου, του ΠΑΣΟΚ και της Τρόικα προτεραιότητά δεν είναι η μόρφωση των παιδιών και η ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας αλλά η απαλλαγή του κράτους από το κόστος της εκπαίδευσης, η ιδιωτικοποίηση και η επιχειρηματική λειτουργίας της, η μετακύλιση του κόστους στους γονείς. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος του υπουργείου. Επιδιώκει να μετατρέψει τη δωρεάν διανομή των βιβλίων από υποχρέωση του κράτους σε ατομική υπόθεση αναγκάζοντας τους γονείς να καλύψουν τη χορήγηση των βιβλίων με δικά τους έξοδα. Στο νέο σχολείο δεν χωράνε όπως φαίνεται ούτε δάσκαλοι, ούτε καθηγητές, αφού η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με τεράστια κενά, ούτε εποπτικά μέσα, ούτε βιβλία, ούτε γυμναστική, ούτε μουσική (με τι υλικά θα γίνουν αυτά;).

Έτσι, το υπουργείο δείχνει ξεκάθαρα το δρόμο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και της ιδιωτικοποίησης: αγαπητέ επιχειρηματία άνοιξε ιδιωτικό σχολείο, τα παιδιά θα έρθουν επειδή το δημόσιο είναι χάλια. Αγαπητέ γονέα πήγαινε το παιδί σου στο ιδιωτικό, γιατί το δημόσιο είναι χάλια. Μπαίνουμε σε μια εποχή όπου όλο και λιγότεροι θα μορφώνονται, μια εποχή όπου όλο και λιγότερα παιδιά των λαϊκών και εργατικών οικογενειών θα έχουν πρόσβαση στη μόρφωση.

Την ίδια ώρα που ανοίγουν τα σχολεία χωρίς βιβλία και εκπαιδευτικούς η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας συνεχίζουν το «μεταρρυθμιστικό» τους έργο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Μέσα στο κατακαλόκαιρο (και αν είναι δειλία αυτό το πράγμα!) ψήφισαν με τη συναίνεση της Ν.Δ., του ακροδεξιού ΛΑΟΣ και της Ντόρας το νόμο που υπογράφει τη διάλυση του δημόσιου, δωρεάν και δημοκρατικού πανεπιστημίου. Με το νόμο αυτό επιχειρούν να φτιάξουν το πανεπιστήμιο του Μνημονίου και να υποτάξουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση στις ανάγκες της αγοράς και του κέρδους. Με το νόμο αυτό:

ñ      Καταργούνται στην ουσία όλες οι δημόσιες και δωρεάν παροχές στους φοιτητές σίτιση, στέγαση, μεταφορές, βιβλία.

ñ      Μετατρέπονται τα πανεπιστήμια σε τρίχρονα ΙΕΚ που θα δίνουν αποσπασματική και με ημερομηνία λήξης γνώση απαξιώνοντας έτσι τα πτυχία και τις εργασιακές σχέσεις των αποφοίτων, οι οποίοι μετατρέπονται σε εκμεταλλεύσιμους και φθηνούς εργαζόμενους.
ñ      Εισάγονται στο πανεπιστήμιο εξωπανεπιστημιακές διοικήσεις με μέλη διαπρεπείς επιχειρηματίες ή/και πολιτικούς (!!) ώστε τα πανεπιστήμια να ελέγχονται άμεσα από τους ιδιώτες, να λειτουργούν με την λογική του άμεσου κέρδους, του τώρα, να παρέχουν γνώση πλήρως υποταγμένη στις εκάστοτε ανάγκες της αγοράς και του κεφαλαίου.
ñ      Καταργείται η συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα συνδιοίκησης εμποδίζοντας έτσι το φοιτητικό κίνημα να έχει δικαίωμα λόγου, να παρεμβαίνει και να διεκδικεί.
ñ      Αυταρχικοποιείται το πανεπιστήμιο αφού θα πρέπει να λειτουργεί σαν μια επιχείρηση.
ñ      Τέλος, καταργείται το άσυλο αποτελεί κοινωνική κατάκτηση κατόπιν ιστορικών αγώνων και που καθιστά τα πανεπιστήμια εφαλτήρια των αγώνων της νεολαίας και των εργαζομένων. Η κυβέρνηση ξεπερνάει με την εν λόγω κατάργηση κάθε όριο αυθαιρεσίας, δίνοντας το ελεύθερο στις δυνάμεις καταστολής να καταστέλλουν τους αγώνες με ό,τι τρόπο θέλουν.


Η εκπαίδευση μας αφορά όλους

Η αντιεκπαιδευτική λαίλαπα  που προωθεί η κυβέρνηση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από τα 800 ολοήμερα και το «νέο» λύκειο μέχρι το «νέο» Πανεπιστήμιο που δημιουργεί ο νόμος-τερατούργημα, οδηγούν να μην έχουμε πια ούτε δημόσια ούτε δωρεάν-ούτε παιδεία. Όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα γίνονται επιχειρήσεις και η μόρφωση εμπόρευμα που έχει αξία για τους κυβερνώντες, μόνο όταν δεν κοστίζει στον κρατικό προϋπολογισμό και φέρνει κέρδος. 

Η μάχη για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία άρχισε και οι εκατοντάδες φοιτητικές καταλήψεις πανελλαδικά και οι χιλιάδες φοιτητές που συμμετέχουν στις δημοκρατικότερες διαδικασίες που έχουν, τις γενικές συνελεύσεις των σχολών τους, δείχνουν το δρόμο! Όμως, η μάχη αυτή δεν είναι υπόθεση μόνο των φοιτητών και των εκπαιδευτικών, είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, της κοινωνίας και της εργαζόμενης πλειοψηφίας και πρέπει να δοθεί από κοινού με κοινά αιτήματα. Και δεν θα είναι εύκολη.

Η μάχη για δημόσια και δωρεάν παιδεία περνάει μέσα από τη μάχη για ένα πανεκπαιδευτικό-πανεργατικό μέτωπο που θα ανατρέψει συνολικά την πολιτική της ακραίας κοινωνικής βαρβαρότητας, του κοινωνικού κανιβαλισμού, της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Την πολιτική της κυβέρνησης, της Ν.Δ, του ΛΑΟΣ, της Ε.Ε. Και του Δ.Ν.Τ. και όλων των συνοδοιπόρων τους. Η μάχη αυτή θα πρέπει να δοθεί από ένα μαζικό, πανεκπαιδευτικό και πανεργατικό κίνημα για να νικήσει. Και θα νικήσει!

Εκτός Σχεδίου - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Δύο χρόνια μετά από την ΔΕΘ στην οποία ο νυν πρωθυπουργός δήλωνε ότι «λεφτά υπάρχουν», η ανεργία αγγίζει το 40% στους νέους, οι απολύσεις, η ανασφάλιστη εργασία, οι μειώσεις μισθών είναι καθημερινότητα στους χώρους δουλειάς, η διάλυση της παιδείας,  της υγείας, του συνόλου του κοινωνικού κράτους, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας οι ιδιωτικοποιήσεις των ΜΜΜ, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, και κάθε δημόσιας επιχείρησης, επιβεβαιώνουν ότι έχουμε μπει σε μια περίοδο παρατεταμένου κοινωνικού πολέμου του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους και στη νεολαία.

Ωστόσο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφερε για άλλη μια φορά να ξεπεράσει τον εαυτό της. Λίγες μέρες πριν την άνοδο του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος προχώρησε σε εξαγγελία ενός ακόμα κύματος μέτρων απίστευτης βαρβαρότητας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η έκτη δόση του δανείου από την Τρόικα και το ΔΝΤ, όπως ακριβώς είχε συμβεί πριν την εκταμίευση της πέμπτης δόσης, αλλά και όπως ακριβώς πρόκειται να συμβεί λίγο πριν την εκταμίευση της έβδομης, της όγδοης της ένατης και κάθε επόμενης.

Μία μόνο περίπτωση υπάρχει να σπάσει αυτή η ατέρμονη αλυσίδα. Και αυτή  δεν είναι άλλη από την μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό, από τη λαϊκή αντίσταση και πάλη, τη συνολική εξέγερση ολόκληρου του ελληνικού λαού, των εργαζόμενων και της νεολαίας, για την οριστική ανατροπή όχι μόνο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της αντιδραστικής συμμαχίας των προθύμων που τη στηρίζει , τη ΝΔ το ΛΑΟΣ και την κορούλα του ακατανόμαστου, αλλά ολόκληρου του σάπιου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος που βιώνουμε.

Γι΄ αυτό σήμερα, πρέπει, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, να ενισχύσουμε τις λαϊκές συνελεύσεις κατοίκων και τα πρωτοβάθμια σωματεία, μέσα από ανοικτές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και επιτροπές αγώνα ενάντια στη γραφειοκρατία, το συμβιβασμό, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας να μοιράσουμε τα πλούτη τους και όχι τη φτώχεια μας.

Η μάχη για την αξιοπρέπεια και την ζωή, η μάχη για δημόσια δωρεάν παιδεία που δίνουν οι φοιτητές, οι αγώνες των εργαζόμενων που παλεύουν να αποκρούσουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, οι πολύμορφοι αγώνες το προηγούμενο διάστημα που γέννησαν το κίνημα των πλατειών με τους χιλιάδες αγανακτισμένους, φανερώνουν την οργή που υπάρχει διάχυτη στο σύνολο της κοινωνίας και γυρεύει να βρει το δρόμο της.

Στηρίζουμε με όλη μας την ψυχή, με όλες μας τις δυνάμεις, κάθε αγώνα μικρό και μεγάλο για να σαρωθεί η χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και κάθε διαχειριστής της ίδιας πολιτικής, για να ανατραπεί η λαομίσητη ταξική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και των συνοδοιπόρων της.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και νέο να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση:



Καλούμε σε στήριξη των διαδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτέμβρη ώρα 17:00 στην ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στην Καμάρα μαζί με εργατικά σωματεία, συλλογικότητες, ανέργους και φοιτητικούς συλλόγους και πορεία προς  τον Λευκό Πύργο και την έκθεση της ΔΕΘ.
Καλούμε στις 11 Σεπτέμβρη στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος



Αγώνας διαρκείας  μέχρι τη νίκη!

ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ



Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
www.ektossxediou.blogspot.com, ektosssxediou@gmail.com