Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ...

...ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ


Χωρίς να προσπαθήσει να τηρήσει ούτε καν τα προσχήματα, η «αριστερή» διοίκηση του δήμου μας προχωράει στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με Μη Κυβερνητική Οργάνωση, για τις οποίες και ασφαλώς λεφτά υπάρχουν, προκειμένου να καλυφθούν θέσεις εργασίας που λείπουν. Ανάμεσα στις δράσεις για τις οποίες θα ζητήσει προσωπικό ο Δήμος (οι θέσεις είναι περίπου 200) θα είναι η ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία (γυμνάσια), η δημιουργική (απογευματινή) απασχόληση  παιδιών στα δημοτικά αλλά και στους παιδικούς σταθμούς, η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας των μαθητών, η δημιουργία υποδομών πρόσβασης ΑμεΑ στις παιδικές χαρές, οι προσωπικές κοινωνικές υπηρεσίες (“Βοήθεια στο Σπίτι”), η καταγραφή κοινωνικών αναγκών του Δήμου, η δασοπροστασία και καθαρισμός χώρων πρασίνου και τέλος παρεμβάσεις ψυχολογικής στήριξης μαθητών.
Το όλο σχέδιο εντάσσεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και αφορά στην «απασχόληση» 55.000 ανέργων, η οποία όμως θα γίνεται αποκλειστικά μέσω των ΜΚΟ!!!!   Ενώ οι δήμοι δεν θα έχουν καμιά επιβάρυνση, αφού το πρόγραμμα είναι εξ΄ ολοκλήρου χρηματοδοτούμενο από το υπουργείο, δηλαδή με άλλα λόγια από όλους εμάς.  Η διάρκεια της απασχόλησης θα είναι έως πέντε μήνες, ενώ οι άνεργοι που θα απορροφηθούν θα λαμβάνουν το ιλιγγιώδες ποσό των € 25,00 ημερησίως.
Είναι φανερό πως πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια τύπου stage (αλλά καλυμμένου) που με πρόσχημα τις ελλείψεις προσωπικού και την ελλιπή χρηματοδότηση δημιουργεί μια νέα γενιά συμβασιούχων που, όπως και οι προηγούμενοι θα αποτελέσουν πολιορκητικό κριό για την πλήρη και τελική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στους δήμους. Η γκρίζα ζώνη μεταξύ εργασίας – μερικής απασχόλησης – ανεργίας που επιβάλλει η πολιτική της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και του Μνημονίου, εκμεταλλεύεται την πραγματική ανάγκη των ανέργων που αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στις μέρες μας, έτσι ώστε να υποκύψουν σε ακόμη πιο φθηνές κι ευέλικτες εργασιακές σχέσεις χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα. Οι μορφές ελαστικής-επισφαλούς εργασίας-ομηρίας γίνονται καθημερινότητα, συμπιέζοντας όχι μόνο τους ανέργους αλλά όλους τους εργαζόμενους.
Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη το διαρκές αντεργατικό πραξικόπημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που παγώνει τις προσλήψεις και κόβει τις κοινωνικές δαπάνες. Σε αυτό το πλαίσιο όπως διαμορφώνεται, σύντομα κάθε κοινωνική δαπάνη θα κόβεται και θα καλύπτεται από ανάλογης φύσης προγράμματα που μάλιστα θα ντύνονται και τον μανδύα της κοινωνικής πολιτικής, αφού θα βρίσκουν μέσω αυτών έστω προσωρινά έστω με άθλιες εργασιακές συνθήκες ένα κομμάτι ψωμί χιλιάδες άνεργοι.
Αυτή τη λογική που απορρέει από τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, η «προοδευτική και αριστερή» διοίκηση του δήμου μας την έκανε γαργάρα και ουσιαστικά την αποδέχτηκε πλήρως. Είναι θλιβερό να επιβεβαιωνόμαστε κάθε φορά σε ό,τι είχαμε προβλέψει για το κατά πόσο στα πλαίσια του Καλλικράτη υπάρχει δυνατότητα άσκησης διαφορετικής πολιτικής. Η μόνη δυνατότητα που υπήρχε και υπάρχει είναι η πλήρης απόρριψή του μαζί με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και ο αγώνας για να πέσει αυτή η κυβέρνηση που ήδη έχει καταγραφεί ως η πιο αντιδραστική και ταξική κυβέρνηση που υπήρξε ποτέ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη συνολική ανατροπή όλων των εφαρμοζόμενων πολιτικών, για να πάρει ο λαός τη ζωή του στα χέρια του.
Αλλιώς θα έχεις το θλιβερό προνόμιο να μιλάς ενάντια στο μνημόνιο και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στις πλατείες και μάλιστα να προβάλλεις το πρόγραμμά σου σαν το δρόμο που οδηγεί στην επιτυχία, όπως επιχειρήθηκε να γίνει από την Ενότητα στις πρώτες λαϊκές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Ιωνία, αλλά να εφαρμόζεις την πολιτική αυτή και μάλιστα ανερυθρίαστα, ακολουθώντας τις καλύτερες παραδόσεις όλων όσων πέρασαν από την αριστερά αλλά έφυγαν για άλλες πολιτείες.
Η δημοτική αρχή με τη στάση της αποδεικνύει τελικά ότι είναι ο καλύτερος εφορμοστής των πολιτικών του μνημονίου, που όπως και ο  ΓΑΠ, στο όνομα των δύσκολων προβλημάτων αναγκάζεται  να παίρνει μέτρα και να υιοθετεί πολιτικές με τις οποίες δε συμφωνεί…, την ίδια στιγμή που  καταγγέλλει στις πλατείες αυτές ακριβώς τις πολιτικές, και που διοργανώνει εκδηλώσεις για την κρίση.
Είναι ωστόσο χρήσιμη η εξέταση της πολιτικής που εφαρμόζεται στο δήμο μας για όλους εμάς, καθώς αποτελεί ένα ασφαλές κριτήριο.
Μας δείχνει πώς να μην καταντήσουμε.
  
Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Προβολή ντοκιμαντέρ από τη "Λαϊκή Συνέλευση Νέας Ιωνίας"

Η Λαϊκή Συνέλευση Νέας Ιωνίας η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Ιούλη, αποφάσισε, μεταξύ άλλων την προβολή του πολύ ενδιαφέροντος ντοκιμαντέρ από τον ΕΞΑΝΤΑ, «Το πείραμα της Αργεντινής».

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Ιούλη και ώρα 20:30, στην πλατεία Αγίας Αναστασίας.

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Όλοι στην 5η Λαϊκή Συνέλευση Νέας Ιωνίας, Δευτέρα 4 Ιούλη στις 19:30, στην πλατεία Αγίας Αναστασίας, Περισσός

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καταγγέλλει το όργιο κρατικής καταστολής που έλαβε χώρα χτες στους δρόμους της Αθήνας. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχοντας ξεκάθαρα εντολή να διαλύσουν και να συντρίψουν την μεγαλειώδη διαδήλωση του λαού της Αθήνας συμπεριφέρθηκαν σαν στρατός κατοχής της κυβέρνησης, της τρόικα και του κεφαλαίου ενάντια στον εχθρό λαό. Έτσι ξεκίνησε η υλοποίηση της λογικής «μεσοπρόθεσμο ή τανκ», με την εφαρμογή καθεστώτος σιδερένιας φτέρνας για να περάσει το εγκληματικό «μεσοπρόθεσμο».
Ξεχωριστή θέση στην κρατική καταστολή είχαν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές που συμμετέχουν στον «Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων» και στην πρωτοβουλία «δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε,». Το πρωί το μέλος του ΔΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ Χαρίσης Γ δέχτηκε, στο μπλόκο του Ευαγγελισμού  δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αιμόφυρτος στον Ευαγγελισμό. Το μεσημέρι το «στέκι» της Πρωτοβουλίας, που παραμένει από την πρώτη στιγμή του αγώνα, εδώ και 33 μέρες  στην γωνία Όθωνος και Αμαλίας δέχτηκε βάρβαρη επίθεση κατά την οποία οι συνδικαλιστές που παρευρίσκονταν (και την στιγμή εκείνη έδιναν συνέντευξη σε δημοσιογράφο) κυριολεκτικά ποδοπατήθηκαν. Ο Γρηγόρης Καλομοίρης μέλος του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ χτυπήθηκε βάναυσα, ο δε Νίκος Αδαμόπουλος πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Νέας Ιωνίας, ακινητοποιήθηκε και αφού του αφαίρεσαν την προστατευτική μάσκα του άδειασαν εξ’επαφής την «φυσούνα» στο πρόσωπο απειλώντας με κίνδυνο την ζωή του.  Λίγο παρακάτω πραγματοποιήθηκε άγρια επίθεση στο κτήριο της ΔΟΕ, στο οποίο μέσα βρίσκονταν δεκάδες δάσκαλοι και άλλοι εργαζόμενοι, που στάθηκαν λίγο να αναπνεύσουν από τον χημικό πόλεμο. Εκεί τραυματίστηκε στο κεφάλι από άγρια χτυπήματα με την  λαβή  του γκλοπ ο Π. Βαινάς πρόεδρος του συλλόγου Π.Ε Αιγάλεω, όπου ακόμα και αιμόφυρτος εξακολουθούσαν να τον κλωτσούν και να το ψεκάζουν με χημικά. Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε άθλια κατάσταση όπου και νοσηλεύτηκε. Τραυματίστηκε ακόμα , η Ράνια Νενεδάκη, δημοτική σύμβουλος Ζωγράφου που συμμετείχε ως εργαζομένη στο μπλόκο του ευαγγελισμού άνω συνεκλήθη και προσήχθη στην ΓΑΔΑ αφού πράτα ξυλοκοπήθηκε άγρια ο συνάδελφος Γ Κουζούλης .
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι φασιστικές συμμορίες είχαν χτες ειδικό στόχο το τσάκισμα και των οργανωμένων κομματιών του εργατικού κινήματος, ειδικά εκείνων που αντιστέκονται σθεναρά και στήριξαν το κίνημα όλη αυτή την περίοδο. Η καταρρέουσα κυβέρνηση  της βίας και του αίματος και οι θλιβεροί βουλευτές της δεν έχουν που να σταθούν. Είναι αστείοι αν νομίζουν ότι η βία και το αίμα θα κάμψουν τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό. Θα συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά για να μην εφαρμοστεί  το τερατούργημα, για να ανατραπεί η άθλια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και κάθε άλλη εναλλακτική λύση κινείται στην ίδια πολιτική, να ανατραπεί η χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Το μεσοπρόθεσμο έχει ήδη καταψηφιστεί από την τεράστια πλειοψηφία του λαού. Δεν θα περάσει, θα "καταψηφίζεται" καθημερινά με διαδηλώσεις, απεργίες, μαζικούς αγώνες, μέχρι να ανατραπεί αυτή η βάρβαρη αντιλαϊκή κυβέρνηση και η πολιτική της, και μαζί η Ε.Ε., το ΔΝΤ και τα δεκανίκια τους ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη. 
Ο «Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων» και η επιτροπή «δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε,».  χαιρετίζουν την μαζική, αποφασιστική περήφανη αντίσταση του λαού της Αθήνας. Τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς. Χαιρετίζει ιδιαίτερα τους εργαζόμενους του Μετρό, που με την στάση τους, όχι μόνο βοήθησαν στην μαζικότητα της κινητοποίησης, αλλά σε συνεργασία με τους γιατρούς, έσωσαν κυριολεκτικά ζωές. Θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε αγώνα και διεκδίκησή τους.
ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ.
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!  
  ΚΑΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ
Η  ΒΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΙΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΑΤΣΑΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3-7 ΣΤΙΣ 7 μμ