Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων χαιρετίζει τον ηρωικό αγώνα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας της Αθήνας απέναντι στα κρανοφόρα και μηχανοκίνητα στρατεύματα ωμής βίας που εξαπόλυσε η χούντα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ο λαός κάνει πράξη το σύνθημα που φώναξε η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος:

ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ!
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΚΑΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/6 ΣΕ ΝΕΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ "ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ", ΟΘΩΝΟΣ ΚΑΙ ΑΜΑΛΙΑΣ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΑΣΑ ΟΣΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ.

Βία, χημικά, καταστολή στη 48ωρη απεργία 28-29 Ιούνη

Από νωρίς το πρωί, χτες Τετάρτη 29 Ιούνη, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα απεργιακά μπλόκα στο Καλλιμάρμαρο και στον Ευαγγελισμό. Τα ΜΑΤ σε συνέχεια της προκλητικής στάσης που επέδειξαν την προηγούμενη ημέρα, επιτέθηκαν και πάλι στους διαδηλωτές απεργούς και κατοίκους από τις λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών που βρίσκονταν εκεί, ρίχνοντας δακρυγόνα, χημικά αλλά και χτυπώντας τον κόσμο με γκλομπ στο κρανίο, με αποτέλεσμα 7 άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Προσπάθησαν να αποτρέψουν και την προσέλευση του κόσμου στα μπλόκα δυσκολεύοντας την πρόσβαση του κόσμου τόσο σε Ευαγγελισμό, όσο και σε Καλλιμάρμαρο. Οι διαδηλωτές ωστόσο συντονισμένα κράτησαν τις συγκεντρώσεις και με πορεία κατέληξαν στις 12 στο Σύνταγμα. Εκεί ολοένα και ερχόταν περισσότερος κόσμος, νέοι, απεργοί, κάτοικοι, συνταξιούχοι…
Προκλητική και εκεί ήταν η στάση των αστυνομικών δυνάμεων, όπου από νωρίς, με εκτεταμένη χρήση χημικών και βίας προσπάθησαν να διαλύσουν τους διαδηλωτές .
Από τις 2.30 μ.μ. ξεκίνησε μια γενικευμένη επίθεση της αστυνομίας απέναντι στους διαδηλωτές με στόχο τη διάλυσή τους και το άδειασμα της πλατείας. Όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών περιστατικών απρόκλητης βίας και δολοφονικών, κυριολεκτικά, επιθέσεων της αστυνομίας προς τους διαδηλωτές. Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες στα νοσοκομεία, ενώ οι επιθέσεις συνεχίζονταν μέχρι το βράδυ σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το Σύνταγμα με στόχο την ολοκληρωτική διάλυση του κόσμου
Ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά βίντεο από χτες