Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

"Όχι στη μείωση μισθών μας” λένε οι εργαζόμενοι στη Singular Logic

Ο ΦΟΒΟΣ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η απάντηση στο τελεσίγραφο της μείωσης των μισθών μας δόθηκε. Η διοίκηση σε κρίση πανικού από την μαζική άρνηση υπογραφής των εργαζομένων συγκέντρωσε και κατηγόρησε τους προϊστάμενούς μας ότι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους επειδή δεν μας έπεισαν να υπογράψουμε!
Στη συγκέντρωση αυτή των προϊσταμένων, σε έναν παρατεταμένο μονόλογο,  ο κ. Καρακαδάς είπε ότι δεν είναι δα και καμιά σπουδαία θυσία τα 200 ευρώ που κόβουμε από τους μισθούς. Αναγνωρίζουμε ότι για τον κ. Καρακαδά και το περιβάλλον του δεν έχουν καμιά αξία τα 200 ευρώ το μήνα και δεν μπορούν να αντιληφθούν τι μπορεί να σημαίνει για εμάς και για τις οικογένειές μας η περικοπή αυτή.
Ο κ. Καρακαδάς αποκάλυψε ότι οι μειώσεις μισθών γίνονται επειδή υπάρχει πρόβλημα cash flow λόγω της κατάστασης της αγοράς. Αφού είπε ότι κάψαμε τα μετρητά (μάλλον θα εννοούσε ότι κάηκαν ως μέρισμα στους μετόχους, μιας και το 2009 μοιράστηκαν 9,5 εκ. ευρώ) στη συνέχεια προκάλεσε με έντονο τόνο το ακροατήριό του να του πει «με αυτές τις συνθήκες στην αγορά ποια τράπεζα θα έδινε δάνειο στη SingularLogic;» ξεκαθαρίζοντας, με την ερώτησή του, ότι η διοίκηση βλέπει τους εργαζόμενους ως τραπεζίτες όπου θα μπορέσει να δανειστεί με μηδενικό επιτόκιο και γιατί όχι και αγύριστα! Η απάντηση είναι ότι με τέτοιους όρους δεν υπάρχει ανταγωνισμός από τις τράπεζες.
Την 1 Οκτωβρίου 2010, έπειτα από ένα μπαράζ απολύσεων ο κ. Καρακαδάς είχε αποστείλει μια επιστολή σε όλους γράφοντας: «Αναβαθμίζουμε σε πρώτη προτεραιότητα την ανάγκη διατήρησης θέσεων εργασίας σε σχέση με άλλες δυνατές επιλογές για την αντιμετώπιση της κρίσης.»
Ρωτάμε πώς ακριβώς το πετυχαίνει αυτό; Με τις συνεχιζόμενες απολύσεις; Όταν ακόμα και την περασμένη Πέμπτη, ημέρα λήξης του τελεσίγραφου, έγινε άλλη μία απόλυση εργαζόμενης που είχε 22 χρόνια στην εταιρία, πραγματικά μια ζωή στην εταιρεία, που της απέμεναν 3 χρόνια για συνταξιοδότηση. Για ποιο cash flow πρόβλημα μιλάμε όταν μια εταιρεία προτιμάει να πληρώσει άμεσα 18 μισθούς αποζημίωση από το να έχει μια έμπειρη εργαζόμενη που αποδεδειγμένα μπορεί να φέρει κέρδος;
Ο φόβος μας έγινε δικός τους φόβος. Χωρίς εμάς δεν υπάρχουν τα κέρδη τους. Ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε όλοι είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε χωρίς καμιά άλλη απώλεια είτε μισθού είτε συναδέλφων.

ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ

Υ.Γ. Την φωτογραφία με τον Γιωργάκη την βάζουμε γιατί ο κ. Καρακαδάς ενοχλήθηκε από φωτογραφία του σε προηγούμενη ανάρτηση. Αν κάποιος έχει φωτογραφίες από τον αγιασμό που είχε κάνει ο Εφραίμ (ο ηγούμενος του Βατοπαιδίου) στο προαύλιο της SingularLogic παρακαλείται να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: singularlogicunion@gmail.com



Πρωτοβουλία Εργαζομένων SingularLogic

Για περισσότερες πληροφορίες στο blog τους: http://singularlogicunion.blogspot.com/

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Π.Ε. "Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ" ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ στις 31 ΜΑΡΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Στη φετινή παρέλαση της  25ης Μαρτίου, στη Νέα Ιωνία, που οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης τη θέλουν να πλήττεται ιδιαίτερα από την πολιτική των συγχωνεύσεων σχολείων,  δεκάδες εκπαιδευτικοί,  γονείς και μαθητές μετέτρεψαν την παρέλαση σε πορεία διαμαρτυρίας εναντίον της κυβέρνησης και των επιλογών της. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θερμή και ενθουσιώδης ,  γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν στο Νέο Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές της χώρας.  
Ασφαλώς όλα τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν απασχόλησαν τα κυρίαρχα Μ.Μ.Ε που φρόντισαν να αποσιωπήσουν το θέμα σε απόλυτη ταύτιση με την κυβέρνηση, και τους ιδιοκτήτες τους.
Επόμενες «στιγμές» των κινητοποιήσεών μας είναι:

1.      Η Συμμετοχή του Συλλόγου στην απεργία των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΕΝΓΕ της 30 Μάρτη και στα Συλλαλητήρια.
2.      Η συμμετοχή μας στην κινητοποίηση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Σύλλογος την Πέμπτη 31 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Σημηριώτη, σε συνεργασία με άλλους φορείς της πόλης της Νέας Ιωνίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν σ΄ όλες αυτές τις κινητοποιήσεις.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ :

ü       Να μην κλείσει κανένα σχολείο. Όχι στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις των σχολείων.
ü       Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εντελώς δωρεάν για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία.
ü       Να εξοφληθούν ΑΜΕΣΑ, με ευθύνη του κράτους, τα οφειλόμενα από τον Ο.Π.Α.Δ. στους φαρμακοποιούς και τους συμβεβλημένους γιατρούς.
ü       ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο του Δημοσίου. 2000 ευρώ μεικτά στο νεοδιόριστο.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΡΤΗ

Καταγγέλλουμε την χτεσινή πρωτοφανή αστυνομική εισβολή και επίθεση στην Κερατέα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να τρομοκρατήσει το λαό της Κερατέας και για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των εργολάβων επιβάλλει συνθήκες χούντας.
Είμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Κερατέας.

ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ!
ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!

Συγκέντρωση και διαδήλωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης
μαζικών φορέων και αριστερών οργανώσεων και κινήσεων
Τετάρτη 30 Μαρτίου, 7:00 μ.μ.
Κεντρική πλατεία Κερατέας και διαδήλωση στο μπλόκο ΒΙΟΠΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Για επικοινωνία:
Μπαμπίλης Δημήτρης 6977911977
Τουλγαρίδης Κώστας 6977002645

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

"Πόλεμος" κατοίκων αστυνομικών στην Κερατέα

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει ακάθεκτη στο δρόμο του πιο επικίνδυνου αυταρχισμού. Εδώ και λίγη ώρα έχει ουσιαστικά κηρύξει πόλεμο στους ηρωικούς κατοίκους της Κερατέας στέλνοντας μηχανήματα με την απαραίτητη συνοδεία των ΜΑΤ επιχειρώντας να καταλάβει την ….εχθρική περιοχή(!).
Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας έχει την αμέριστη συμπαράστασή μας και είναι αγώνας όλων μας. Η νέα αυταρχική εκτροπή της κυβέρνησης δεν θα περάσει.
Όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο το καλύτερο για όλους μας.

ΝΙΚΗ στους κατοίκους της Κερατέας!
Κανένας ΧΥΤΑ ποτέ και πουθενά!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Πέμπτη 31 Μάρτη, ώρα 18:30, πλατεία Σημηριώτη, Νέα Ιωνία

Η συμμετοχή όλων μας είναι αναγκαία!

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Παρέμβαση ενάντια στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων στην παρέλαση σήμερα 25 Μάρτη

Στη σημερινή παρέλαση στη Νέα Ιωνία υπήρχε έντονη η αποδοκίμαση των μέτρων της κυβέρνησης για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων. Στην παρέλαση μαζικό παρόν έδωσαν με πορεία, πανώ, πλακάτ, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στις συγχωνεύσεις, την πολιτική της κυβέρνησης – Ε Ε - ΔΝΤ, ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμια εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», και οι 6 σύλλογοι γονέων των σχολείων της περιοχής που συγχωνεύονται-καταργούνται,  ενώ συμπαράσταση υπήρχε και από τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής. Ο κόσμος που χειροκροτούσε τους γονείς, μαθητές και δασκάλους ενάντια στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις των σχολείων έδωσε τον τόνο ενώ κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν:

"Οι συγχωνεύσεις είναι μια απάτη
ρίχνουν τα βάρη στων γονιών την πλάτη"

"Κλείνουν τα σχολεία της γειτονιάς
όχι στην παιδεία της αγοράς"





Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Μεγάλης έκτασης αντιδραστική αναδιάρθρωση στην εκπαίδευση επιχειρείται από το υπουργείο παιδείας και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Με μεγάλου εύρους συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων ελπίζει να αλλάξει το χάρτη της εκπαίδευσης. Προωθεί σήμερα ό,τι με μένος προσπάθησαν αλλά απέτυχαν, οι κυβερνήσεις τα τελευταία 20 χρόνια. Οι σημερινές εξελίξεις έχουν την σφραγίδα ΔΝΤ και Ε.Ε. και προσβλέπουν σε ένα αγγλοσαξωνικό μοντέλο συντηρητικής αναδιάρθρωσης, ωστόσο αποτελούν βασική επιλογή της κυβέρνησης που θα τις έκανε έτσι κι΄ αλλιώς, καθώς αποτελούν προγραμματικές της δεσμεύσεις και στοιχείο της πολιτικής της.
Όλα αυτά γίνονται ακόμα σκληρότερα γιατί προωθούνται την εποχή ασφυκτικής λιτότητας και οικονομικού στραγγαλισμού των κοινωνικών δαπανών που επιβάλλει το μνημόνιο. Έτσι, οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις γίνονται πρώτη επιλογή της κυβέρνησης μια και η μείωση του εκπαιδευτικού πληθυσμού απαιτεί εκτεταμένη μείωση των τμημάτων. Σύμφωνα με το νέο Μνημόνιο η κυβέρνηση καλείται να συστήσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου "ανεξάρτητη ειδική ομάδα εκπαιδευτικής πολιτικής με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση) και την αποτελεσματικότερη χρήση πόρων"! Στα πλαίσια αυτά συγκροτεί ειδική "τρόικα" για την εκπαίδευση, με αποστολή τη δραστική περικοπή της κρατικής επιδότησης.
Με τη συγκρότηση αυτής της ομάδας η εκπαίδευση μπαίνει και τυπικά υπό την κηδεμονία του ΔΝΤ, που πλέον θα αποφασίζει για τη λειτουργία της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων με αυστηρώς λογιστικά κριτήρια. Οι μαθητές θα στριμώχνονται σε υπεράριθμα τμήματα (σύμφωνα με το νομοσχέδιο προβλέπεται αριθμός 25 μαθητών ανά τμήμα), σε ακατάλληλα κτήρια, χιλιόμετρα μακριά από το σχολείο που λειτουργούσε στη γειτονιά τους. Mε τον τρόπο αυτό «εξοικονομούν» (στο υπουργείο) εκπαιδευτικούς, άρα δε χρειάζονται μόνιμους διορισμούς, αλλά ούτε πολλούς αναπληρωτές, μιας και αυτό το ρόλο θα παίζει ο εφεδρικός στρατός των εκπαιδευτικών που θα βρίσκονται στη «διάθεση» των διευθύνσεων και των περιφερειών -χωρίς οργανική θέση- με δικαίωμα να τους μετακινούν όπου θέλουν. Η όλη διαδικασία πρόκειται να καταργήσει και το 20% των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών σε μια χρονιά που αποχώρησαν με σύνταξη 11.500 εκπαιδευτικοί ενώ έγιναν μόλις 2.825  νέοι διορισμοί, με τα κενά στα σχολεία φυσικά να μεγαλώνουν. Όσο για τους γονείς θα βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα λειτουργικά έξοδα και τα μεταφορικά για τη μετάβαση των παιδιών τους στο σχολείο, ειδικά στην επαρχία, ενώ είναι σίγουρο πως από αυτή τη διαδικασία θα προκύψει σημαντικός αριθμός μαθητών που θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το σχολείο.
Συγκεκριμένα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση συνενώνονται 1523 σχολεία σε 672, καταργούνται δηλαδή 851 σχολεία! Επιπλέον υποβιβάζονται 157 δημοτικά και 92 νηπιαγωγεία. Στα νούμερα αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα εκατοντάδες ολοήμερα τμήματα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία τα οποία επίσης καταργούνται. Χιλιάδες παιδιά θα στοιβάζονται σε υπεράριθμα τμήματα ενώ περισσότερες από 2.500 θέσεις εργασίας καταργούνται. Μόνο στην Νέα Ιωνία συγχωνεύονται, καταρχήν, έξι δημοτικά σχολεία, και καταργείται το σχολείο διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.
 Με αυτά τα δεδομένα, η Νέα Ιωνία, θα βρεθεί το Σεπτέμβρη με τουλάχιστον 15 λιγότερες οργανικές θέσεις δασκάλων, δηλαδή θα υπάρχουν μεγάλα κενά, που ξέρουμε όλοι με τι ρυθμούς καλύπτονται, ενώ γνωρίζουμε ότι στο Μνημόνιο ν.4, υπάρχει οδηγία για πάγωμα των προσλήψεων δασκάλων και καθηγητών.
Το σχολείο που χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό θέλουν να το μεταλλάξουν σε ένα που αναζητά και εξασφαλίζει το ίδιο τη χρηματοδότησή του είτε από τους γονείς είτε από τους χορηγούς είτε και από τους δύο. Με πλήρη εξάρτηση από τους υπερχρεωμένους δήμους, που δε θα μπορούν να συντηρήσουν ούτε τα μισά σχολεία και τις παρεμβάσεις των δημάρχων που στις περισσότερες των περιπτώσεων θα αυξάνουν τα ανταποδοτικά τέλη ή ακόμα και θα καλούν τους γονείς να πληρώνουν για τη λειτουργία τους. Ευθύνη βέβαια στο «καλλικρατικό» εκπαιδευτικό τοπίο που δημιουργείται δεν έχει μόνο η κυβέρνηση. Άξιοι συμπαραστάτες της και όλα εκείνα τα στελέχη, περιφερειάρχες, διευθυντές εκπαίδευσης, προϊστάμενοι, σχολικοί σύμβουλοι και μέλη δημοτικών συμβουλίων που έκαναν τη βρόμικη δουλειά και νομιμοποίησαν με τις «προτάσεις» τους αυτή την αντιεκπαιδευτική πολιτική. Ευθύνη επίσης έχουν και όσοι έκαναν ότι δεν έβλεπαν την κατάσταση όπως διαμορφωνόταν και έσπερναν αυταπάτες για τα δήθεν θετικά του Καλλικράτη.
Οι καταργήσεις σχολείων είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη έχει να κάνει με τη σύνδεση της χρηματοδότησης με την αποτελεσματικότητα της κάθε σχολικής μονάδας, που έχει άμεση αντανάκλαση στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης που παρέχεται. Με το νέο νομοσχέδιο, χάνεται το «ενιαίο περιεχόμενο» στην εκπαίδευση και άρα «ίσο» (έστω όσο γίνεται) δικαίωμα στη γνώση των μαθητών σε όποια γειτονιά, περιοχή και πόλη βρίσκονται. Αντίθετα, ανοίγει ο δρόμος της προσαρμογής του περιεχομένου των μαθημάτων σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες της «τοπικής ανάπτυξης», με την ανάλογη παρέμβαση-χρηματοδότη των επιχειρήσεων και φυσικά τον ανάλογο ανταγωνισμό μεταξύ των σχολείων ώστε να μπορέσουν αν επιβιώσουν. Το κάθε σχολείο θα τρέχει να βρει τα δικά του προγράμματα και το χρηματοδότη του χορηγό. Αν δεν τα καταφέρνει θα κλείνει ως αποτυχημένο. Οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται από τους διευθυντές και τους και από τους «χορηγούς», θα μετακινούνται (ή θα απολύονται), ενώ οι γονείς των παιδιών με τα κουπόνια στο χέρι θα ψάχνουν να βρουν το  «καλύτερο» σχολείο.

Τίποτα δεν τέλειωσε...
Όλα κρίνονται από τη δυναμική αντίδραση ΟΛΩΝ ΜΑΣ...
Το προηγούμενο διάστημα με πρωτοβουλία των συλλόγων εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων έγιναν εκατοντάδες συγκεντρώσεις –διαμαρτυρίες σε γραφεία εκπαίδευσης, περιφερειακές διευθύνσεις, δημοτικά συμβούλια. Γονείς κι εκπαιδευτικοί ανέδειξαν ένα κίνημα αντίστασης στην αντιεκπαιδευτική λαίλαπα, υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου, ενάντια σε λογικές που αντιμετωπίζουν γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, όλους εμάς ως «ανθρώπινους πόρους», δηλαδή ως πηγή τεράστιου κέρδους για τους λίγους.
Απέναντι σε όλα αυτά, εμείς, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι/ες, γονείς και κάτοικοι της Νέας Ιωνίας δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Οι αγώνες που διεξάγονται στην εκπαίδευση αφορούν και εμάς. Τα αιτήματά τους άλλωστε κάθε άλλο παρά άσχετα είναι από την πραγματικότητα που ζούμε καθημερινά στη γειτονιά της, με τα χαμηλά εισοδήματα που δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος του σημερινού «σχεδόν δημόσιου σχολείου», των πανάκριβων ιδιαίτερων μαθημάτων και των φροντιστηρίων, μιας γειτονιάς με αρκετά προβληματικά σχολικά κτίρια και ελλείψεις στο  εκπαιδευτικό προσωπικό. Για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο να συναντηθούμε, να συζητήσουμε ανοιχτά και να πράξουμε συλλογικά.
Με συνελεύσεις της χώρους δουλειάς και της γειτονιές, μαζί συλλόγους γονέων, συλλόγους διδασκόντων, εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ, μαζί  με μαθητές και κατοίκους της περιοχής της, με συντονισμό να αναδείξουμε ένα παλλαϊκό κίνημα Παιδείας για την ανατροπή του σκοταδισμού της αγοράς, του Μνημονίου και της κυβέρνησης. Ακούραστοι, με δυναμικές, αποφασιστικές μορφές ανυπακοής και πάλης, θα αγωνιστούμε για να ανακληθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.
 
·         Κάτω η αντιεκπαιδευτική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
·         Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο με δίχρονη προσχολική αγωγή.
·         Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία
·         Καμία κατάργηση-συγχώνευση σχολείων, τμημάτων και μετακίνηση μαθητών σε άλλα σχολεία
·         Καθιέρωση ως 20 μαθητών ανά τμήμα στα δημοτικά και ως 15 μαθητών ανά τμήμα στα νηπιαγωγεία και στις Α’, Β’ τάξεις.
·         Μόνιμοι μαζικοί διορισμούς εκπαιδευτικών σε όλες τις θέσεις . Άμεση κάλυψη των πραγματικών αναγκών


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Δελτίο τύπου της Εκτός Σχεδίου για τις στρατιωτικές επεμβάσεις στη Λιβύη

Καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη με πρόσχημα την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού της. Ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας ότι η απόφαση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την όποια υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Οι γνωστοί υπερασπιστές των απανταχού σκοταδιστικών καθεστώτων (βλ. Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν αλλά και μέχρι πρότινος της ίδιας της Λιβύης και του Καντάφι) δεν δικαιούνται να ομιλούν για κάτι τέτοιο.
Δεν ενδιαφέρονται για το αίμα του λαού που κυλά αλλά για τα πετρέλαια της περιοχής.
Οι λαοί της περιοχής δεν χρειάζονται αντικατάσταση των αντιδραστικών καθεστώτων από νέους κυρίαρχους. Πρέπει να ξεσηκωθούν οι ίδιοι και να στείλουν στον αγύριστο τους δυνάστες τους και ανάμεσα σε αυτούς και τον παρανοϊκό δικτάτορα Καντάφι (φίλο της οικογένειας Παπανδρέου, για να μην ξεχνιόμαστε).
Τέλος, η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτή, με το τεράστιο κόστος που αυτή θα επιφέρει, συνιστά τεράστια πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία, ειδικά όταν γίνεται στην περίοδο του μνημονίου και της πιο βάρβαρης λιτότητας, αλλά όπως φαίνεται «λεφτά υπάρχουν».

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΡΤΗ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ στις 18:00

Ενάντια στην κυβέρνηση, το «σύμφωνο του ευρώ», την ιμπεριαλιστική (με τη συμμετοχή της Ελληνικής Κυβέρνησης) επέμβαση στη Λιβύη, τα πολεμικά, αντεργατικά μνημόνια διαρκείας.

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. "Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ" ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟ ΛΑΟ

600 ΔΙΣ ΦΥΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ !!!
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !!!
Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάργηση 1933 σχολείων και τη συνένωσή τους σε 877. Πρόκειται για αντιδραστική, αντιπαιδαγωγική εξέλιξη, που θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα στη  μόρφωση των παιδιών του λαού μας. Μόνο στη Νέα Ιωνία κλείνουν 4 δημοτικά σχολεία : το 12ο, το 13ο , το 20ο και το Διαπολιτισμικό και στο Ηράκλειο υποβαθμίζεται το 1ο Δημοτικό. Καταργούν έτσι πάνω από 50 τμήματα και θέσεις εκπαιδευτικών.
ü                   Συγχωνεύουν τα σχολεία γιατί τα θέλουν μεγάλα «πολυδύναμα», με μεγάλο αριθμό μαθητών για να ετοιμάσουν το έδαφος για τη λειτουργία του «νέου σχολείου». Τους ... «εξυπηρετεί» καλύτερα να είναι τα παιδιά στοιβαγμένα σε τάξεις των 25 - 30 μαθητών, όπως έχουν αρχίσει να κάνουν απ΄ την αρχή της φετεινής χρονιάς. Στην περιοχή μας «έκλεισαν» με την αρχή της φετινής χρονιάς πάνω από 20 τμήματα. Για να βάλουν Πληροφορική και Αγγλικά στην Α’ Δημοτικού, χρειάζονται 12/θεσια δημοτικά και όχι ολιγοθέσια.
ü                   Συγχωνεύουν σχολεία, γιατί θέλουν τα παιδιά μας να διδάσκονται εφήμερες δεξιότητες, που ζητάει η αγορά και όχι ολόπλευρη γνώση, βασική, γενική εκπαίδευση. Γι’ αυτό επιθυμούν να αλλάξουν το περιεχόμενο της εκπαίδευσης για μια ακόμα φορά, γι’ αυτό εισάγουν πληροφορική και αγγλικά από την Α’ Δημοτικού (αποβλάκωση κανονική). Γι’ αυτό μιλάνε για ένα λύκειο με 3 βασικά μαθήματα και όλα τα άλλα επιλογές και δεξιότητες! Ένα συνονθύλευμα αποσπασματικών γνώσεων, «ατομική υπόθεση» του κάθε παιδιού, δηλαδή ανάλογα με την τσέπη του! Η Ε.Ε., η κυβέρνηση, το κεφάλαιο απαιτούν εργαζόμενους χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που θα δουλεύουν «ήλιο με ήλιο», που θα μάθουν να αλλάζουν 6-7 δουλειές στη ζωή τους. Αυτόν τον εργαζόμενο θέλουν να ετοιμάσουν από το «νέο σχολείο» που φτιάχνουν.
ü                   Συγχωνεύουν σχολεία για να προσελκύουν πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά χορηγούς-επενδυτές!  Να δουλεύουν τα σχολεία σαν ... εταιρείες. Γι’ αυτό μιλάνε για «αυτόνομη σχολική μονάδα», που πρέπει να βρίσκει «πόρους», να «ιδιοσυντηρείται» και από αυτή την άποψη να έχει «διευθυντή-μάνατζερ». Με αυτό τον τρόπο, απαλλάσσεται το κράτος από την ευθύνη που έχει για τη λειτουργία των σχολείων. Η μόρφωση, όπως και η υγεία, γίνονται ατομική υπόθεση του κάθενός. Ο γονιός βάζει ακόμα μια φορά το χέρι του βαθιά στην τσέπη. Τα δικαιώματα μετατρέπονται σε ... ακριβοπληρωμένες «ευκαιρίες».
ü                   Συγχωνεύουν σχολεία για να παραδώσουν πλευρές της λειτουργίας των σχολείων σε ιδιώτες, όπως έγινε στα νοσοκομεία, που συγχωνεύτηκαν (καθαριότητα, φύλαξη, κυλικεία).
ü                   Φτιάχνουν μ΄ αυτό τον τρόπο σχολεία αφημένα στο έλεος της αγοράς, σχολεία πολλών ταχυτήτων, από εδώ τα «καλά», από κει τα σχολεία των φτωχών. Θα «αξιολογείται» το σχολείο και ο εκπαιδευτικός κατά πόσο ευθυγραμμίζονται με τις επιταγές αγοράς. Ο νόμος του κέρδους όμως δε χωράει στο σχολείο.
Οι συγχωνεύσεις δεν γίνονται αποκλειστικά για οικονομικούς λόγους. Ασφαλώς υπάρχει αυτή η πλευρά του ζητήματος. Αλλά όσοι περιορίζουν την κριτική τους μόνο εκεί, αποκρύπτουν την πραγματική ουσία των καταργήσεων και δίνουν, έτσι συγχωροχάρτι, με άλλα λόγια στήριξη, στη στρατηγική του κεφαλαίου και στην κυβέρνηση.
ü      Να μην κλείσει κανένα σχολείο!
ü      Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
ü      Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές.
ü      Δημόσια, ενιαία και δωρεάν παιδεία για όλους.

 «ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΦΑΪ ΑΠ΄ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ» ...
ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ
ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ !!!
ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.
ETOIMAZONTAI ΝΑ ΣΤΟΙΒΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΣΑ ΣΑΡΔΕΛΕΣ.
ΘΕΛΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ :
- ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΑΠΡΟΣΩΠΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΜΟΡΦΩΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΩΝ
- ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΡΗΓΟ
- ΜΕ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ - ΠΛΑΣΙΕΔΕΣ
- ΚΙ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ – ΠΕΛΑΤΕΣ

ΙΣΩΣ ΝΑ  ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ... 
... ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ!!!
ΚΙ ΑΝ ΔΕ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ...  ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ !!!
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ !!!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ
Ν. ΙΩΝΙΑΣ, Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Νίκη στον αγώνα των μεταναστων απεργών πείνας


Εδώ και μερικές μέρες, κι ενώ ο αγώνας των μεταναστών απεργών πείνας συνεχίζεται με επιμονή και αγωνιστικότητα, 11 μετανάστες απεργοί πείνας έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο Αγ. Όλγα στην περιοχή μας.
Είναι νεαρής κυρίως ηλικίας, από 19 ως 36 χρονών, είναι καλά στην υγεία τους, χρήζουν όμως ιατρικής υποστήριξης και παρακολούθησης. Αξιοσημείωτη είναι η αγωνιστικότητα, η συντροφικότητα και η αποφασιστικότητά τους, καθώς συνεχίζουν την απεργία πείνας κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, εμψυχώνουν ο ένας τον άλλο και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τη νίκη.
Πρόκειται για ανθρώπους που μένουν και εργάζονται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και που αντιπροσωπεύουν τα πιο χαμηλά οικονομικά στρώματα της εργατικής τάξης. Είναι κατά κύριο λόγο εργάτες γης, που έχουν δουλέψει στις πιο σκληρές συνθήκες, με πολύ χαμηλές αποδοχές, χωρίς τις αυτονόητες παροχές ασφάλισης και περίθαλψης, έχοντας υπάρξει αποδέκτες εκμετάλλευσης, στιγματισμού, ξενοφοβίας. Κι επιπλέον είναι άνθρωποι που οι συνθήκες διαβίωσης τους έδιωξαν, τους ανάγκασαν να αφήσουν την πατρίδα τους, την κουλτούρα τους, τους οικείους τους. Γιατί όλοι μας γνωρίζουμε ότι τα τεράστια ρεύματα προσφυγιάς και μετανάστευσης (και στη χώρα μας) είναι αποτέλεσμα των επεμβάσεων που προκαλούν οι ίδιες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων ενέργειας ,  των αγορών. Είναι αποτέλεσμα τυραννικών καθεστώτων (όπως αυτά του Μπεν Αλί και του Μουμπάρακ), που στηρίζονται από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ.
Με την ελπίδα λοιπόν, για μια καλύτερη ζωή κάπου στη δύση, έφτασαν στην Ελλάδα, έμαθαν την γλώσσα και τις συνήθειες. Υπέμειναν το καθεστώς εκμετάλλευσης και ταπείνωσης, τόσο από το ελληνικό κεφάλαιο, την εκάστοτε εργοδοσία, όσο και από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που χωρίς να διασφαλίσουν τα αυτονόητα, δηλαδή ότι θα πρέπει να εργάζονται με αξιοπρεπείς συνθήκες να αμείβονται και να ασφαλίζονται, το μόνο που τους υπέδειξαν ήταν τον ατέλειωτο δρόμο της γραφειοκρατίας για μια θέση στην νομιμότητα που δεν κερδίζεται ποτέ. Απέναντι σε αυτά, οι μετανάστες διάλεξαν τον συλλογικό αγώνα και διεκδικούν το αυτονόητο: τη νομιμοποίηση της ύπαρξής τους, τα δικαιώματα που τους αναλογούν, μια αξιοπρεπή ζωή με νόμιμη εργασία και ασφάλιση, μια θέση στο κοινωνικό σύνολο. Ο αξιοπρεπής αγώνας τους, αντί να εισακουσθεί, βρίσκει απέναντί του την εγκληματική αναλγησία της κυβέρνησης, την προκλητική έλλειψη οποιασδήποτε ανθρωπιστικής ευαισθησίας και εν τέλει την καταδίκη του δικαιώματος των μεταναστών στη ζωή στο πυρ το εξώτερον. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιλέγει την σκληρή αυτή στάση υιοθετώντας την πολιτική της ΕΕ που προωθεί την Ευρώπη φρούριο, με τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ που απαγορεύει την ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων που είχαν την  ατυχία να γεννηθούν εκτός ΕΕ (αλλά επιτρέπει την απρόσκοπτη διακίνηση των κεφαλαίων και των εμπορευμάτων) και  πάει χέρι χέρι με τις εξαγγελίες της για φράχτες στον Έβρο. Επίσης λειτουργεί και παραδειγματικά σε όποιον άλλο επιδιώξει στο μέλλον να διεκδικήσει τα αυτονόητα δικαιώματά του, είτε είναι έλληνας είτε αλλοδαπός εργαζόμενος.
 Απέναντι στην ανάλγητη και εγκληματική στάση της κυβέρνησης, εμείς ως Εκτός Σχεδίου Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Ν. Ιωνία,  την ιστορική αυτή προσφυγούπολη, που είναι δεμένη με τους αγώνες  ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, με τους αγώνες για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, δηλώνουμε ότι  βρισκόμαστε στο πλευρό των μεταναστών απεργών πείνας, δηλώνουμε έμπρακτα την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον αγώνα τους. Ο αγώνας τους αφορά κάθε εργαζόμενο κάτοικο στην περιοχή μας απέναντι στους κοινούς αντιπάλους, κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ. Αφορά και κάθε μετανάστη εργάτη κάτοικο της περιοχής, ενάντια στον οικονομικό και κοινωνικό αποκλεισμό που τους επιβάλλεται.
Καταδικάζουμε το κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας που διαμορφώνεται από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση, υιοθετώντας απόλυτα την ακροδεξιά ατζέντα.
Καλούμε τους κατοίκους και τους φορείς της Ν. Ιωνίας να συμπαρασταθούν στον αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας και να ενώσουν τις φωνές τους σε συλλογική διαμαρτυρία για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και το δικαίωμά τους σε μια αξιοπρεπή ζωή.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Καλούμε σε συνέλευση κατοίκων, την Τετάρτη 9 Μάρτη, ώρα 19:00 στο στέκι της Εκτός Σχεδίου.

Το ότι ζούμε μια γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφία είναι πλέον γνωστό. Το ότι μας θεωρούν το εξιλαστήριο θύμα της κρίσης τους, καλώντας μας να πληρώσουμε για τα ελλείμματα και τα χρέη που δημιούργησε η πολιτική τους, είναι επίσης γνωστό. Το μέγεθος του θράσους τους μας ήταν ωστόσο άγνωστο μέχρι που τους είδαμε να μας ανακοινώνουν το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας που έγινε ποτέ στη χώρα μας, ύψους 50 δις ευρώ. Αφού έκοψαν από όπου μπορούσαν από το εργατικό εισόδημα, μας λένε ότι ίσως οι περικοπές να μην ήταν αρκετές. Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα μπαίνουν στο στόχαστρο με την εφαρμογή επαίσχυντων επιχειρησιακών συμβάσεων. Η κοινωνική ασφάλιση μπαίνει και πάλι στο επίκεντρο των συζητήσεων της «Τρόικας» με απαίτηση αύξησης των ορίων ηλικίας  συνταξιοδότησης. Το μόνο που μπορούν να μας εγγυηθούν είναι ένα μέλλον φτώχειας και ανασφάλειας. Το μόνο που μπορούν να μας υποσχεθούν είναι περισσότερες περικοπές, περισσότερα χρόνια στη δουλειά και λιγότερα δικαιώματα.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΚΡΙΒΑΙΝΟΥΝ ΕΝΩ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ
Την ίδια στιγμή που οτιδήποτε σχετίζεται με το εισόδημα των εργαζομένων έχει πάρει τον κατήφορο όλα τα υπόλοιπα φαίνεται να παίρνουν τον ανήφορο. Χαρακτηριστικότερο είναι το γεγονός της αύξησης του Φ.Π.Α. μέχρι το 23%, αυξάνοντας τις τιμές και στα βασικότερα είδη καθημερινής κατανάλωσης. Αντίστοιχες πολύ μεγάλες αυξήσεις είχαμε στα τιμολόγια των Δ.Ε.Κ.Ο. Μέσα στην τελευταία δεκαετία το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων ροκανίστηκε από τις αλλεπάλληλες ανατιμήσεις των προϊόντων και υπηρεσιών και φυσικά από την είσοδό μας στο πανάκριβο ευρώ. Πλέον μειώνουν και τους ονομαστικούς μισθούς.

ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ – ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ
Σε ένα νέο μπαράζ ανατιμήσεων η κυβέρνηση:
- Προχωρεί σε αύξηση της τιμής των εισιτηρίων κατά 40% σε λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό, τρόλεϊ,
- Καταργεί δρομολόγια και γραμμές,
- Παραδίδει τις συγκοινωνίες σε ιδιώτες, για να εκτιναχθεί στα ύψη η τιμή των εισιτηρίων και να περικοπούν ακόμα περισσότερα δρομολόγια.
Η αύξηση των εισιτηρίων αποτελεί καθαρή πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους, που είναι και οι βασικοί χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς. Μας καλούν να πληρώσουμε πανάκριβα υπηρεσίες, για τις οποίες φορολογούμαστε και μάλιστα βαριά, την ίδια στιγμή που περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, με την ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της πλειοψηφίας της κοινωνίας.
Οι δημόσιες συγκοινωνίες γίνανε και αυτές «ασύμφορες», για την κυβέρνηση και την τρόικα. Είναι και αυτές πλευρά του χρέους που αυτοί δημιούργησαν και καλούμαστε να το πληρώσουμε εμείς. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι θέλουν να νοικοκυρέψουν τα οικονομικά, να καλύψουν τα ελλείμματα και τα χρέη.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ
Δεν ξεχνάμε ότι είναι αυτοί που χρόνια τώρα λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο και χαρίζουν τα πάντα στο κεφάλαιο, δίνουν τις υπερκοστολογημένες προμήθειες στους ημέτερους, χρησιμοποιούν το δημόσιο για να το απομυζούν. Αυτοί, λοιπόν, δεν έχουν δικαίωμα να επικαλούνται ότι νοιάζονται για τα ελλείμματα.
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι για όλα φταίνε οι μισθοί των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες.  Επιχειρούν να μας στρέψουν ενάντια στους εργαζομένους των ΜΜΜ, για να μας τσακίσουν όλους! Δεν έχουν δικαίωμα οι κυβερνώντες και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ με τις βίλες και τα κότερα να χρησιμοποιούν τα ίδια ψεύτικα-κατασκευασμένα «στοιχεία» κάθε φορά που επιτίθενται σε ένα κλάδο με μισθούς των 1.200 και 1.500 €. Ξέρουμε ότι θέλουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους για να μας οδηγήσουν όλους στην «εξίσωση» των 700 € και της ελαστικής, ανασφάλιστης εργασίας
Μιλούν  για «τζαμπατζήδες», «ανεύθυνους» , για «αντικοινωνική συμπεριφορά», για «λαθρεπιβάτες».
Τζαμπατζής του μόχθου και της εργασίας μας είναι η κυβέρνηση που μειώνει μισθούς και συντάξεις, που διαλύει υγεία, παιδεία και συγκοινωνίες, που αυξάνει τις τιμές των εισιτηρίων, τα τιμολόγια της ΔΕΗ και το ΦΠΑ βασικών αγαθών.
Τζαμπατζήδες είναι οι σύντροφοι του Τσουκάτου και η SIEMENS, είναι αυτοί που αφήνουν απλήρωτες τις καθαρίστριες των γραφείων του ΠΑΣΟΚ…
Είναι οι εργολάβοι των δρόμων που υπογράφουν αποικιοκρατικές συμβάσεις με τις οποίες συμβάλλουν από 5% έως 8,5% στην κατασκευή έργων που θα εκμεταλλεύονται 100% τουλάχιστον για 30 χρόνια και απαιτούν με τα υπέρογκα διόδια τόσων χρόνων, απαιτώντας να πληρώσουμε εμείς τα έργα που είναι υποχρέωση του κράτους να κατασκευάσει και να συντηρεί δωρεάν για όλους τους μετακινούμενους πολίτες.
Είναι το ελληνικό δημόσιο που επιδοτεί με τα λεφτά των φορολογούμενων τις ιδιωτικές εταιρίες ακτοπλοΐας, την Olympic Air του Βγενόπουλου και τον ιδιωτικό ΟΑΣΘ.  Ενώ τα ιδιωτικά μέσα μεταφοράς επιδοτούνται μέχρι το τελευταίο ευρώ, στις δημόσιες συγκοινωνίες καταβάλλεται μόνο το 18% της προβλεπόμενης από το νόμο επιδότησης.
Ανεύθυνοι είναι αυτοί που διαλύουν τον ΟΣΕ, καταργούν δρομολόγια και αραιώνουν τις γραμμές.
Αντικοινωνική είναι η πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ, η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους.
Λαθρεπιβάτες της ζωής μας είναι αυτοί που έχουν πνίξει στα χημικά, απαγορευμένα σε καιρό πολέμου, την Κερατέα και τους αγωνιζόμενους κατοίκους της για να προστατέψουν τα συμφέροντα των εργολάβων.

ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
Η λειτουργία των δημόσιων συγκοινωνιών με τα κριτήρια της κερδοφορίας, της ανταγωνιστικότητας, του μικρότερου κόστους γίνεται σε βάρος της ποιότητας, της εξυπηρέτησης, της κάλυψης των αναγκών της μετακίνησης, των εργασιακών δικαιωμάτων. Οι συγκοινωνίες πρέπει να επιδοτούνται από τους φόρους, όπως και η παιδεία, η υγεία, και να παρέχονται δωρεάν.
Η μετακίνηση και η πλήρης κάλυψη όλων των περιοχών με ποιοτικές, γρήγορες, συχνές, αξιόπιστες, δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες είναι δικαίωμα των εργαζόμενων και κάθε πολίτη. Είναι μέσο και τρόπος για να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό, το περιβαλλοντικό πρόβλημα και έχει άμεση συνάρτηση με την ποιότητα της ζωής μας στο λεκανοπέδιο.
Γι αυτό και η αύξηση των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Ο δρόμος της μαζικής ανυπακοής είναι αυτός που θεωρούμε ότι μπορεί όχι απλά να στείλει ένα μήνυμα, αλλά να συγκροτήσει πραγματικές αντιστάσεις απέναντι σε μια χιονοστιβάδα αντεργατικών μέτρων που φαίνεται να μην έχει τελειωμό.

- Όπως και στα διόδια, να μην υπακούσουμε! Αλληλεγγύη μεταξύ των επιβατών. Είμαστε πολλοί, μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο!
- Διεκδικούμε δημόσιες/ποιοτικές/δωρεάν συγκοινωνίες, γιατί η έννοια του κοινωνικού αγαθού είναι ασύμβατη με την παροχή αντιτίμου, γιατί οι σύγχρονες μαζικές συγκοινωνίες είναι η λύση στο κυκλοφοριακό και στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην πόλη.
- Κοινός αγώνας επιβατών και εργαζομένων στα ΜΜΜ. Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν! Κοινή δράση των σωματείων, φορέων, επιτροπών κατοίκων, σχημάτων που αντιστέκονται.

Σας καλούμε σε συνέλευση την Τετάρτη 9 Μάρτη, ώρα 19:00 στο στέκι της Εκτός Σχεδίου, Νισύρου 77 και Πάτμου, Ελευθερούπολη.

Εκτός Σχεδίου - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία