Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ-ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ 18/12 11:30, ΣΤΟ 6ο ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ (ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ)

Γείτονες, γειτόνισσες
Την Κυριακή 11/12, κάτοικοι της περιοχής μας, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, συναντηθήκαμε στο 6ο λύκειο Ν. Ιωνίας για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη δράση μας ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ.
Το χαράτσι της ΔΕΗ είναι ένα ακόμη αντιλαϊκό μέτρο, συνέχεια των όσων μας έχουν επιβάλλει (περικοπές μισθών, κλείσιμο νοσοκομείων, συγχωνεύσεις σχολείων κ.α.). Είναι άδικο, τρομοκρατικό, αλλά και αντισυνταγματικό. Θέλουν να χρεοκοπήσει ο λαός, για να μην χρεοκοπήσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι της κρίσης. Αρνούμαστε να πληρώσουμε για ένα χρέος, το οποίο δεν είναι δικό μας. Αρνούμαστε να πληρώσουμε με τη χειροτέρευση της ζωής μας, τους τόκους και τα κέρδη των δανειστών της χώρας.
Δεν χρωστάμε Δεν Πληρώνουμε Δεν Εκβιαζόμαστε
Δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, «ότι αν δεν πληρώσουμε, θα μείνουμε χωρίς ρεύμα». Αν το πληρώσουμε θα γίνουμε όλοι «ευπαθείς ομάδες». Όσο πληρώνουμε θα μας ζητούν κι άλλα. Όσο πληρώνουμε τόσο αυτά θα γίνονται μόνιμα.
Οι επιτροπές κατοίκων σαν τη δική μας στη γειτονιά μας και στην Καλογρέζα, οι λαϊκές συνελεύσεις που έχουν δημιουργηθεί ενάντια στα κάθε λογής χαράτσια, η άρνησή μας να δεχτούμε να πληρώσουμε για μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε εμείς, έχει αρχίσει να τους φοβίζει. Οι απειλές τους για διακοπή του ρεύματος δεν πέρασαν. Γι αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε πιο δυναμικά, πιο μαζικά, μέχρι την οριστική κατάργηση του χαρατσιού και κάθε χαρατσιού που θα ‘ρθει στο μέλλον.
Η  ζωή και η αξιοπρέπεια μας είναι αδιαπραγμάτευτη
Η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική.
Κανένας να μην πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με συναντήσεις στη γειτονιά μας, και σε κάθε πολυκατοικία στην περιοχή μας, για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Η αλληλεγγύη μεταξύ μας για να μην μείνει κανείς μόνος στην κρίση πάει χέρι-χέρι με τον αγώνα και την ανυπακοή για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της συγκυβέρνησης που μας επέβαλαν πραξικοπηματικά. Γιατί μόνο έτσι θα απαλλαγούμε από τα χαράτσια τους οριστικά!
Καλούμε και όσους έχουν πληρώσει να έρθουν μαζί μας, να συζητήσουμε, να αρνηθούν την πληρωμή του επόμενου χαρατσιού. Συντονιζόμαστε με κάθε συλλογικότητα, σωματείο, επιτροπή γειτονιάς που αντιστέκεται στα χαράτσια.

Σας καλούμε σε νέα συγκέντρωση όπου θα μοιραστούν οδηγίες και τα τηλέφωνα επικοινωνίας του δικτύου αλληλεγγύης:
την ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 11.30 πμ
στο 6ο Λύκειο Ν. Ιωνίας, Σαλαμίνος και Καλλιπόλεως-Περισσός


Συμμετέχουμε
·        Την Παρασκευή 16/12, στις 14:00, στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί από μαζικούς φορείς της περιοχής μας στην τεχνική υπηρεσία της ΔΕΗ (Καποδιστρίου και Ρούμελης).
·        Την Τρίτη  20/12,  στις 07:30, επίσης έξω από την τεχνική υπηρεσία της ΔΕΗ (Καποδιστρίου και Ρούμελης), στα πλαίσια του αποκλεισμού των κέντρων διακοπής της ΔΕΗ σε όλη την Αττική, που καλούν συλλογικότητες, σωματεία και επιτροπές κατοίκων.

Web: epitropipefkakiaperissos.blogspot.com,        e-mail:epitropipefkakiaperissos@gmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977694653, 6972691952, 6947205913