Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ.

Φτάνει πια με τα χαράτσια τους!

Δύο χρόνια μετά το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» έχουμε γίνει μάρτυρες μίας ατελείωτης λεηλασίας των εισοδημάτων όλου του λαού. Οι οικογενειακοί προγραμματισμοί τινάζονται στον αέρα κάθε μέρα από τα νέα, «αναγκαία» αλλά «τελευταία», μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση της Τρόικας, της ΕΕ και των τραπεζών. Και αν κάποτε είχαμε να ελπίζουμε σε κάποιες στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές όπως υγεία και παιδεία, όλα μοιάζουν μακρινή ανάμνηση. Δεν ενδιαφέρονται πια αν έχουμε σχολεία με βιβλία και δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία.
Η Κυβέρνηση έχει κάνει τις επιλογές τις και είναι ξεκάθαρες. Θα πρέπει ο λαός να χρεοκοπήσει για να μην χρεοκοπήσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι της κρίσης. Μετά την περίφημη εισφορά «αλληλεγγύης» (σε ποιους ακριβώς δεν μας είπε), απαιτεί την πληρωμή νέων χαρατσιών ακίνητης περιουσίας ακόμα και από ανθρώπους, που εξαιτίας της δικής τους πολιτικής, έχουν βρεθεί στην ανεργία.
Η αλλαγή κυβερνητικού σχηματισμού δεν πρέπει να μας γεμίζει αυταπάτες. Στην πράξη αυτό που συνέβη, είναι μια ακόμα πιο καθαρή κυβέρνηση του κεφαλαίου, που επιβλήθηκε στο γελοίο πολιτικό προσωπικό της χώρας  με τις ευλογίες και το ανοιχτό αβαντάρισμα τόσο των δανειστών όσο και των πιο επιθετικών κομματιών των ελλήνων μεγαλοεπιχειρηματιών, με επικεφαλής τους διαπλεκόμενους καναλάρχες-μεγαλοεργολάβους. Μία κυβέρνηση για να συνεχίσει το έργο της προηγούμενης με ακόμα ποιο εντατικό ρυθμό. Έβαλαν λοιπόν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα γιατί φοβήθηκαν. Φοβήθηκαν τις γενικευμένες λαϊκές αντιδράσεις του Οκτωβρίου και αυτό για μας είναι παρακαταθήκη.
Για να μπορέσει λοιπόν να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο η νέα κυβέρνηση «εθνική σωτηρίας» ακολουθεί ακριβώς την ίδια πολιτική και μεθόδους. Εκβιάζει και απειλεί. Εκβιάζει ότι αν δεν πετύχουμε τους στόχους που μόνοι τους έχουν βάλει, χωρίς καμία λαϊκή εντολή ή νομιμοποίηση, θα χρεοκοπήσουμε. Λες και η μεγάλη μερίδα του λαού δεν έχει χρεοκοπήσει ήδη από την πολιτική τους. Ακόμα χειρότερο όμως είναι ότι απειλεί με διακοπή ηλεκτροδότησης οποιοδήποτε δεν συμμορφώνεται με τας υποδείξεις. Δείχνει το ποιο αυταρχικό της πρόσωπο σε όλη την κοινωνία, θυμίζοντας άλλες εποχές, που πλέον όμως έχει φτάσει στα όρια της.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!
Είμαστε εργαζόμενοι και άνεργοι που έχουμε κάθε δικαίωμα να ορίζουμε τις ζωές μας. Δεν δουλεύουμε για να πληρώνουμε τις τράπεζες και το χρέος. Δουλεύουμε για να ζούμε με αξιοπρέπεια, απαιτούμε να έχουμε δωρεάν παιδεία, υγεία, συγκοινωνία. Σε αυτούς που δεν τους νοιάζει αν θα έχουμε ρεύμα για να μπορούμε να ζήσουμε, αν θα υπάρχουν βιβλία στα σχολεία, αν θα υπάρχει γιατρός στα νοσοκομεία, τους απαντάμε ότι δεν θα πληρώσουμε ούτε δεκάρα τσακιστή για να σώσουμε τις τράπεζες τους.
Η ανυπακοή στα νέα χαράτσια δεν αποτελεί ζήτημα ατομικής στάσης αλλά μαζικής απάντησης. Όλοι μαζί μέσα από το συλλογικό δρόμο, συντονισμένα, πρέπει να οργανώσουμε την δράση μας για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στις απειλές της Κυβέρνησης για κόψιμο του ρεύματος. Κάθε γειτονιά να γίνει ένας πυρήνας δράσης που θα ακυρώνει κάθε προσπάθεια εκβιασμού. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική. Όλοι μαζί μπορούμε.
Δεν Πληρώνουμε και Δεν Εκβιαζόμαστε.
Για τον λόγο αυτό σας καλούμε να συμμετέχετε στην δημιουργίας επιτροπής κατοίκων ανά γειτονία.
Την Κυριακή 27/11, στις 11π.μ. θα μαζευτούμε στο καφενείο ΚΕΚΡΟΠΙΑ (Γαρίδας), Μυκάλης & Αυγερινού, ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε την δράση μας.
Κάθε γειτονιά να γίνει ένας πυρήνας δράσης που θα ακυρώνει κάθε προσπάθεια εκβιασμού.
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ.
ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!
Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
http://www.ektosxediou.blogspot.com/, ektossxediou@gmail.com