Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ

ΟΧΙ

Πριν από 71 χρόνια, μια μέρα σαν κι αυτή, οι εργάτες άφησαν τις δουλειές τους, οι έμποροι έκλεισαν τα μαγαζιά τους και οι αγρότες άφησαν τα χωράφια τους.  Ο ιταλο-γερμανικός ιμπεριαλισμός, το μαύρο μπλοκ του φασισμού, προσπάθησαν να επιβάλλουν την κυριαρχία τους. χωρίς κανέναν δισταγμό, όλος ο λαός μας οργανώθηκε μέσα από λαϊκούς θεσμούς, στις γραμμές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, απλώθηκε σε όλη τη χώρα και είπε το «ΟΧΙ». Δεν θα περάσουν!

«ΟΧΙ, δεν θα επιτάξετε τα σπίτια μας, που με ιδρώτα έχουμε χτίσει».

«ΟΧΙ, δεν θα ρημάξετε  τα χωράφια μας, που με αίμα τα έχουμε οργώσει».

«ΟΧΙ, δεν θα μας κλέψετε τη ζωή μας, την αξιοπρέπειά μας, το μέλλον μας που με τόσο κόπο δημιουργήσαμε».

ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Οι εκατοντάδες χιλιάδες λαού, νέοι, άνεργοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας και διαδήλωσαν ενάντια στην χούντα κυβέρνησης/ΕΕ/ΔΝΤ το διήμερο 19-20/10 έδωσαν σαφές μήνυμα: η κυβέρνηση και η πολιτική που βυθίζει τους εργαζόμενους και την κοινωνία στην εξαθλίωση πρέπει να ανατραπεί.

Η λήψη και νέων μέτρων υπό τον εκβιασμό της χρεοκοπίας δεν δείχνει απλώς το μέγεθος της αναλγησίας αλλά και το θράσος της κυβέρνησης και της τρόικας απέναντι σε έναν λαό που καλείται να σηκώσει στην πλάτη του το βάρος μιας κρίσης που δεν δημιούργησε αυτός. Ενάμιση χρόνο μετά το Μνημόνιο, λίγους μήνες μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και μερικές μέρες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου,  τα αποτελέσματα της πολιτικής τους είναι παντού ορατά. Η «εργασιακή εφεδρεία-απόλυση» θα προσθέσει κι άλλες απολύσεις, στο 1 εκατομμύριο και πλέον ανέργους. Το μισθολόγιο-φτωχολόγιο φέρνει νέες περικοπές μισθών, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και πειθάρχηση των εργαζομένων. Καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και επιβάλουν εργασιακή ζούγκλα, απολύσεις, ανεξέλεγκτη μείωση και μη καταβολή μισθών. Διαλύουν και τα τελευταία απομεινάρια δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία. Τίποτα δεν θα είναι δωρεάν, για όλα θα πληρώνουμε ξανά και ξανά.

Οι «ειδικές» και «έκτακτες» εισφορές μόνο τέτοιες δεν είναι, αφού έχουν πλέον αποκτήσει μόνιμο και γενικό χαρακτήρα. H Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ) , με τη συναίνεση των ΝΔ και ΛΑΟΣ έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη της εργατικής οικογένειας, φτάνοντας τους μισθούς σε επίπεδα ελεημοσύνης, ενώ παράλληλα έχουν εξαπολύσει έναν πόλεμο ακρίβειας με τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στο Φ.Π.Α. Η επιβίωση τίθεται πλέον στην ημερήσια διάταξη της καθημερινότητας με τρόπο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε εδώ και δεκαετίες.

Το περίφημο «κούρεμα» δεν αφορά τα «κερατιάτικα» δανεικά της ΕΕ και του ΔΝΤ, ούτε αυτά που πρόλαβαν να «ξεφορτωθούν» από πέρσι οι γερμανικές τράπεζες. Αφορά όμως τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, που αναμένεται να βαρέσουν «κανόνι» σε λίγες μέρες. Και κυρίως αφορά τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας, που τις «κουρεύουν» από μισθούς συντάξεις και δικαιώματα, τις «κουρεύουν» από όνειρα και ελπίδα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!
Είμαστε εργαζόμενοι και άνεργοι που έχουμε κάθε δικαίωμα να ορίζουμε τις ζωές μας. Δεν δουλεύουμε για να πληρώνουμε τις τράπεζες και το χρέος τους. Δουλεύουμε για να ζούμε με αξιοπρέπεια, απαιτούμε να έχουμε δωρεάν παιδεία, υγεία, συγκοινωνία. Σ αυτούς που δεν τους νοιάζει αν θα έχουμε ρεύμα για να μπορούμε να ζήσουμε, αν θα υπάρχουν βιβλία στα σχολεία, αν θα υπάρχει γιατρός στα νοσοκομεία, να τους πούμε ότι δεν θα πληρώσουμε ούτε δεκάρα τσακιστή για να σώσουμε τις τράπεζες τους. Δεν πληρώνουμε την χρεοκοπημένη πολιτική τους, δεν εκβιαζόμαστε με την απειλή της χρεοκοπίας αφού έτσι κι αλλιώς τα μέτρα τους την έχουν φέρει ήδη στην καθημερινότητά μας.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
Μέσα από το συλλογικό δρόμο να οργανώσουμε την πάλη μας. Καλούμε κάθε συλλογικότητα και ιδιαίτερα τα σωματεία της περιοχής μας όλοι μαζί, οργανωμένα, να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής,  Θέλουμε να παλέψουμε για μια άλλη ζωή , μια άλλη κοινωνία της ανθρωπιάς και της αξιοπρέπειας. Για να μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια άφοβα τα παιδιά μας.

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ – ΛΑΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες ΕΕ, ΔΝΤ

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
  www.ektossxediou.blogspot.com, ektossxediou@gmail.com