Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Αποφάσεις 3ης Λαϊκής Συνέλευσης Νέας Ιωνίας, 20-06-11

Ψήφισμα Λαϊκής Συνέλευσης Νέας Ιωνίας
Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, μετανάστες περικυκλώσαμε στις 15/6 την Βουλή και βουλιάξαμε το Σύνταγμα. Χιλιάδες απεργοί ένωσαν την φωνή τους διατρανώνοντας ότι δεν θα αποφασίζουν πια για εμάς χωρίς εμάς, ότι το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει.
Παράλληλα, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις Δημαρχείων και κτιρίων περιφερειών. Είναι ένα παράδειγμα δράσης, μία πρωτοβουλία που πρέπει να εξαπλωθεί παντού.
Η σιδερόφρακτη Βουλή, η αστυνομοκρατούμενη Αθήνα και οι βουλευτές που κατάφεραν να μπουν στην Βουλή μόνο με τη συνοδεία των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας απέδειξαν ότι έχει χαθεί και το τελευταίο ίχνος κοινωνικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης.
Οι δολοφονικές αστυνομικές επιθέσεις και η ωμή κρατική βία δεν λύγισαν χιλιάδες διαδηλωτές που παρέμειναν στο Σύνταγμα εν μέσω χημικών, απαγορευμένων σε καιρό πολέμου.
Την Τετάρτη 15/6 οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία και ο αγωνιζόμενος λαός της Αθήνας κι όλης της Ελλάδας με την αποφασιστικότητά τους έγραψαν ιστορία. Είναι η πρώτη φορά μετά τα Ιουλιανά, που ο λαός οδηγεί στην κατάρρευση μια κυβέρνηση.
Είναι αυτονόητο ότι θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με οποιοδήποτε προσωπείο, όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο: ΔΝΤ, Μνημόνια, Τρόικα, ΕΕ, Κυβερνήσεις, τράπεζες και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται.
Το μεσοπρόθεσμο δεν θα ψηφιστεί όποιον κι αν έχουμε απέναντί μας. Οι ελιγμοί του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης δεν μας ξεγελούν.
Δεν διαπραγματευόμαστε και δεν επαναδιαπραγματευόμαστε. Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο Μνημόνιο και στο Μεσοπρόθεσμο.
Μαζί με όλους τους εργαζομένους αύριο να περικυκλώσουμε την Βουλή με αίτημα την πτώση της κυβέρνησης. Όλοι στους δρόμους για να τους ανατρέψουμε.
Καλούμε όλα τα σωματεία να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Κάθε μέρα στην πλατεία Συντάγματος, κάθε βράδυ στη συνέλευση,
Την Κυριακή 26/6 όλοι στους δρόμους.

Αλληλεγγύη στους τραυματίες και συλληφθέντες για τους οποίους ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή τους

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ - ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ.

Όλοι την Τρίτη στις 19:00 στο Σύνταγμα. Ραντεβού 18:30 ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας.


Νέα συνέλευση τη Δευτέρα 27 Ιούνη στις 19:30 στην πλατεία Αναπήρων, στην Καλογρέζα.


Συμμετέχουμε στη 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ και στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα για να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο!


Προτάσεις που ψηφίστηκαν στη Λαϊκή Συνέλευση Νέας Ιωνίας

1)      Στήριξη όλων των κινητοποιήσεων και απεργιών το επόμενο διάστημα: συγκέντρωση έξω από τη Βουλή Τρίτη 21/6, 48ωρη απεργία όποτε προκηρυχτεί, λοιπές απεργιακές κινητοποιήσεις.
2)      Συμμετοχή της συνέλευσης στην κινητοποίηση έξω από τη Βουλή Τρίτη 21/6 στις 19:00. Σημείο εκκίνησης σταθμός Ν. Ιωνίας στις 6:30, με πανό.
3)      Η συνέλευση υιοθετεί ως κείμενό της το κείμενο – ψήφισμα της συνέλευσης Συντάγματος 15/6 με τις σχετικές τροποποιήσεις στις δράσεις όπως διαβάστηκαν στη συνέλευση. Το κείμενο θα τυπωθεί και θα χρησιμοποιείται στις προσεχείς εξορμήσεις.
4)      Δημιουργία ομάδων εργασίας, όπως ομάδα για το περιβάλλον, ομάδα για τα δικαιώματα των πεζών, ομάδα για την προάσπιση των ελεύθερων χώρων.
5)      Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στο Πηνελόπειο ίδρυμα.
6)      Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στην Αγ. Όλγα.
7)      Δράση στο Αγ. Όλγα ενάντια στην καταβολή των 5 ευρώ και ενάντια στο διαχωρισμό ασφαλισμένων και μη ασφαλισμένων.
8)      Συλλογική κουζίνα – γλέντι  (μαγειρεύουμε όλοι και φέρνουμε) στην πλατεία Αγ. Γεωργίου. Μετά τις 3/7.
9)      Προβολή ντοκιμαντέρ Εξάντα «Το πείραμα της Αργεντινής» κλπ. Η επόμενη συνέλευση θα αποφασίσει πότε και πού.
10)   Συγκρότηση ταμείου συνέλευσης. Τα λεφτά που μαζεύτηκαν θα διατεθούν για την εκτύπωση των κειμένων, την κατασκευή πανό κλπ.
11)   Επόμενη συνέλευση τη Δευτέρα 27/6 στις 19:30 στην πλατεία Αναπήρων Καλογρέζα. Σε περίπτωση απεργίας τη Δευτέρα η συνέλευση μετατίθεται για Πέμπτη 30/6, ίδια ώρα και μέρος.