Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ




Δυναμική ήταν η κινητοποίηση στη Νέα Ιωνία, ενάντια στις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις των σχολείων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Σημηριώτη, με μαθητές του δημοτικού στην πρώτη σειρά, επί της Λ. Ηρακλείου και κατέληξε στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου, έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ, όπου ενώθηκε με την αντίστοιχη συγκέντρωση που διοργάνωσαν εκπαιδευτικοί φορείς του Ηρακλείου.  
Η μεγάλης έκτασης αντιδραστική αναδιάρθρωση στην εκπαίδευση που επιχειρείται από το υπουργείο παιδείας και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αρχίζοντας με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων ελπίζει να αλλάξει το χάρτη της εκπαίδευσης. Οι σημερινές εξελίξεις έχουν την σφραγίδα ΔΝΤ και Ε.Ε.
Ο σκοπός της κυβέρνησης είναι κάτι περισσότερο από την άμεση εξοικονόμηση κονδυλίων, τις άμεσες περικοπές δηλαδή που θα φέρουν αυτές οι αλλαγές. Είναι να δημιουργηθεί ένα «Νέο» σχολείο κατά τα νεοφιλελεύθερα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα σχολείο που θα λειτουργεί όχι μόνο για λογαριασμό της αγοράς αλλά και το ίδιο θα λειτουργεί με όρους αγοράς. 
Όλα αυτά γίνονται ακόμα σκληρότερα γιατί προωθούνται την εποχή ασφυκτικής λιτότητας και οικονομικού στραγγαλισμού των κοινωνικών δαπανών που επιβάλλει το μνημόνιο.

Όλα κρίνονται από τη δυναμική αντίδραση ΟΛΩΝ ΜΑΣ...
Οι αγώνες που διεξάγονται στην εκπαίδευση μας αφορούν όλους.  Τα αιτήματά τους άλλωστε κάθε άλλο παρά άσχετα είναι από την πραγματικότητα που ζούμε καθημερινά στη γειτονιά της, με τα χαμηλά εισοδήματα που δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος του σημερινού «σχεδόν δημόσιου σχολείου», των πανάκριβων ιδιαίτερων μαθημάτων και των φροντιστηρίων, μιας γειτονιάς με αρκετά προβληματικά σχολικά κτίρια και ελλείψεις στο  εκπαιδευτικό προσωπικό. Για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο να συναντηθούμε, να συζητήσουμε ανοιχτά και να πράξουμε συλλογικά.
Με συνελεύσεις της χώρους δουλειάς και της γειτονιές, μαζί συλλόγους γονέων, συλλόγους διδασκόντων, εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ, μαζί  με μαθητές και κατοίκους της περιοχής της, με συντονισμό να αναδείξουμε ένα παλλαϊκό κίνημα Παιδείας για την ανατροπή του σκοταδισμού της αγοράς, του Μνημονίου και της κυβέρνησης. Ακούραστοι, με δυναμικές, αποφασιστικές μορφές ανυπακοής και πάλης, θα αγωνιστούμε για να ανακληθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ!
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ!
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ!






ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ