Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

"Όχι στη μείωση μισθών μας” λένε οι εργαζόμενοι στη Singular Logic

Ο ΦΟΒΟΣ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η απάντηση στο τελεσίγραφο της μείωσης των μισθών μας δόθηκε. Η διοίκηση σε κρίση πανικού από την μαζική άρνηση υπογραφής των εργαζομένων συγκέντρωσε και κατηγόρησε τους προϊστάμενούς μας ότι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους επειδή δεν μας έπεισαν να υπογράψουμε!
Στη συγκέντρωση αυτή των προϊσταμένων, σε έναν παρατεταμένο μονόλογο,  ο κ. Καρακαδάς είπε ότι δεν είναι δα και καμιά σπουδαία θυσία τα 200 ευρώ που κόβουμε από τους μισθούς. Αναγνωρίζουμε ότι για τον κ. Καρακαδά και το περιβάλλον του δεν έχουν καμιά αξία τα 200 ευρώ το μήνα και δεν μπορούν να αντιληφθούν τι μπορεί να σημαίνει για εμάς και για τις οικογένειές μας η περικοπή αυτή.
Ο κ. Καρακαδάς αποκάλυψε ότι οι μειώσεις μισθών γίνονται επειδή υπάρχει πρόβλημα cash flow λόγω της κατάστασης της αγοράς. Αφού είπε ότι κάψαμε τα μετρητά (μάλλον θα εννοούσε ότι κάηκαν ως μέρισμα στους μετόχους, μιας και το 2009 μοιράστηκαν 9,5 εκ. ευρώ) στη συνέχεια προκάλεσε με έντονο τόνο το ακροατήριό του να του πει «με αυτές τις συνθήκες στην αγορά ποια τράπεζα θα έδινε δάνειο στη SingularLogic;» ξεκαθαρίζοντας, με την ερώτησή του, ότι η διοίκηση βλέπει τους εργαζόμενους ως τραπεζίτες όπου θα μπορέσει να δανειστεί με μηδενικό επιτόκιο και γιατί όχι και αγύριστα! Η απάντηση είναι ότι με τέτοιους όρους δεν υπάρχει ανταγωνισμός από τις τράπεζες.
Την 1 Οκτωβρίου 2010, έπειτα από ένα μπαράζ απολύσεων ο κ. Καρακαδάς είχε αποστείλει μια επιστολή σε όλους γράφοντας: «Αναβαθμίζουμε σε πρώτη προτεραιότητα την ανάγκη διατήρησης θέσεων εργασίας σε σχέση με άλλες δυνατές επιλογές για την αντιμετώπιση της κρίσης.»
Ρωτάμε πώς ακριβώς το πετυχαίνει αυτό; Με τις συνεχιζόμενες απολύσεις; Όταν ακόμα και την περασμένη Πέμπτη, ημέρα λήξης του τελεσίγραφου, έγινε άλλη μία απόλυση εργαζόμενης που είχε 22 χρόνια στην εταιρία, πραγματικά μια ζωή στην εταιρεία, που της απέμεναν 3 χρόνια για συνταξιοδότηση. Για ποιο cash flow πρόβλημα μιλάμε όταν μια εταιρεία προτιμάει να πληρώσει άμεσα 18 μισθούς αποζημίωση από το να έχει μια έμπειρη εργαζόμενη που αποδεδειγμένα μπορεί να φέρει κέρδος;
Ο φόβος μας έγινε δικός τους φόβος. Χωρίς εμάς δεν υπάρχουν τα κέρδη τους. Ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε όλοι είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε χωρίς καμιά άλλη απώλεια είτε μισθού είτε συναδέλφων.

ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ

Υ.Γ. Την φωτογραφία με τον Γιωργάκη την βάζουμε γιατί ο κ. Καρακαδάς ενοχλήθηκε από φωτογραφία του σε προηγούμενη ανάρτηση. Αν κάποιος έχει φωτογραφίες από τον αγιασμό που είχε κάνει ο Εφραίμ (ο ηγούμενος του Βατοπαιδίου) στο προαύλιο της SingularLogic παρακαλείται να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: singularlogicunion@gmail.com



Πρωτοβουλία Εργαζομένων SingularLogic

Για περισσότερες πληροφορίες στο blog τους: http://singularlogicunion.blogspot.com/