Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

Αλληλεγγύη στον συνεχιζόμενο αγώνα των εργαζομένων του Αγία Όλγα.
Όλοι στους δρόμους με απεργίες, συνελεύσεις, διαδηλώσεις.
Οι εκλογές τελειώσανε, η επόμενη ημέρα είναι εδώ. Και είναι μια επόμενη μέρα που φέρνει νέα μέτρα και θυσίες για την εργαζόμενη πλειοψηφία και έναν συνολικά νέο γύρο καταλήστευσης του εργατικού εισοδήματος και προσπάθειας διάλυσης ακόμα και στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων.
Η επόμενη μέρα ωστόσο μπορεί να σημάνει και ένα νέο εφαλτήριο για τους κοινωνικούς αγώνες, την αντίσταση και την αντιπαράθεση για την ανατροπή των όρων που θέλει να επιβάλει η Κυβέρνηση με το «Μνημόνιο». Μένει να δούμε το κατά πόσο η πληθώρα των αντι-μνημονιακών ψηφοδελτίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα μείνει στη λεγόμενη «αντιμνημονιακή ρητορική», η θα συνταχθεί με τις μαχόμενες δυνάμεις της πραγματικής αναμέτρησης με το «Μνημόνιο» στους χώρους δουλειάς.
Στη Νέα Ιωνία τμήματα εργαζομένων βρέθηκαν και βρίσκονται στο δρόμο πριν και κατά τη διάρκεια των εκλογών. Οι κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις σε μια σειρά μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής, η επίσχεση εργασίας των εργαζόμενων του Πηνελόπειου Ιδρύματος, και πολύ περισσότερο τώρα, η συνεχιζόμενη επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του Αγία Όλγα, αποτελούν το προανάκρουσμα της κοινωνικής αναμέτρησης και στην περιοχή μας.
Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Αγία Όλγα δίνουν μάχη αξιοπρέπειας απέναντι σε μια πολιτική που θέλει να επιβάλλει τις περικοπές και την απλήρωτη δουλειά, τον φόβο και την παθητικότητα στον κοινωνικό μεσαίωνα του «Μνημονίου». Σε μια περίοδο που η δημόσια υγεία βρίσκεται στο στόχαστρο κάθε λογής συμφερόντων, που τα σκάνδαλα, οι αρπαχτές και οι μίζες για τις νοσοκομειακές προμήθειες αποτελούν καθημερινό θέμα τις επικαιρότητας, δεν μπορεί να είναι οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας αυτοί που θα πληρώσουν «τα σπασμένα», της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης ενός πολιτικό συστήματος που τρεκλίζει κάτω από τις ίδιες του τις αντιφάσεις. Η δημόσια υγεία αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό και σίγουρα δεν μπορεί να υπάρξει ως τέτοια με απλήρωτους εργαζόμενους και με κάθε λογής κυκλώματα να τη λυμαίνονται.
Να στηρίξουμε των αγώνα των εργαζομένων του Αγία Όλγα όπως και κάθε μαχόμενου τμήματος εργαζομένων που μπαίνει αυτή την περίοδο στη μάχη ενάντια στην εξαθλίωση που φέρνει η Τρόικα και το «Μνημόνιο». Ήδη από τις 19 Νοέμβρη και οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ έχουν εξαγγείλει απεργία και κινητοποίησειςς ενώ μια σειρά από διάφορους εργατικούς χώρους ετοιμάζονται να μπουν στη μάχη.
-Αλληλεγγύη στους απλήρωτους εργαζόμενους του Αγία Όλγα. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.
-Όλοι την Δευτέρα 15/11 στις 5μ.μ. στο Πολυτεχνείο, στη συγκέντρωση και πορεία των Πρωτοβάθμιων Σωματείων ενάντια στην επίσκεψη της Τρόικας στην Ελλάδα
-Μαζική συμμετοχή την Τετάρτη 17/11 στην πορεία του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα Κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.
«ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ» - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ Ν. ΙΩΝΙΑ

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Έξω η Τρόικα: Όλοι στην πορεία στις 5/11, ώρα 17:00, στο χώρο του Πολυτεχνείου

Έξω η τρόικα
Ανατροπή του Μνημονίου,
Ανατροπή της βάρβαρης αντιδραστικής πολιτικής και αυτών που τη στηρίζουν
Ανατροπή της χούντας Κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ


Την Δευτέρα 15 του Νοέμβρη, πρώτη μέρα του τριήμερου γιορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καταφθάνει στην χώρα μας η τρόικα των «επιτηρητών» για να οριστικοποιήσει μαζί με την κυβέρνηση το νέο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων για τη συνέχιση της πρωτοφανούς επίθεσης, ώστε να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των διεθνών τοκογλύφων του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέτρα που ξεκινούν από την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την μείωση των μισθών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την αύξηση του ΦΠΑ, έως τις χιλιάδες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, ένα νέο γύρο φτώχιας και εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους.
Η επίθεση της οικονομικής «χούντας» κυβέρνησης– ΕΕ – ΔΝΤ-ελληνικού κεφαλαίου δεν έχει τέλος. Από κοινού η κυβέρνηση, το ΛΑΟΣ και η ΝΔ, συμφωνούν στην εφαρμογή μια ς πολιτικής που καταδικάζει τους εργαζόμενους και την κοινωνία σε «μόνιμη πτώχευση» και που οδηγεί πιθανότατα στην λεγόμενη «ελεγχόμενη χρεοκοπία».
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ!!
ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!
Ο τριήμερος γιορτασμός του Πολυτεχνείου, με πρώτο σταθμό την κινητοποίηση εργαζόμενων και νεολαίας στις 15/11, πρέπει να γίνει απαρχή ενός νέου κύματος αγώνων ενάντια στην πολιτική του «Μνημονίου», της κυβέρνησης και της ΕΕ, για την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου και των διαχειριστών τους.

Σε κάθε πόλη, σε όλη την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι και η νεολαία να μετατρέψουν τον γιορτασμό της εξέγερσης του Νοέμβρη σε μάχη ενάντια τις σύγχρονες «χούντες» των πολυεθνικών, των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, και ων εκφραστών τους, της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 15/11
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟY ΣΤΙΣ 17.00
ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΒΟΥΛΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 17/11
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, ΣΤΙΣ 14:00

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
Web: www.ektossxediou.blogspot.com, e-mail: ektossxediou@gmail.com

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 7 Νοέμβρη καταγράφηκε πανελλαδικά ένα σημαντικό ρεύμα ρήξης και αμφισβήτησης του επίσημου πολιτικού σκηνικού. Οι 560 συμπολίτες μας που στήριξαν και με την ψήφο τους την Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία αποτελούν κομμάτι του. Τους ευχαριστούμε. Γνωρίζουμε ασφαλώς ότι αυτές οι ψήφοι δεν είναι λευκή επιταγή στα χέρια μας, και πολλοί και πολλές από όσους μας στήριξαν μπορούν να έχουν τις επιφυλάξεις τους σε λιγότερα ή περισσότερα θέματα της παρέμβασής μας. Για εμάς όμως, η συμμετοχή μας στις εκλογές ήταν απλώς μία συνέχεια της μέχρι τώρα δράσης μας. Όπως αναφέραμε και στη διακήρυξή, μας δεν καλούμε τον κόσμο να μας ψηφίσει για να λύσουμε το πρόβλημά του, αλλά για να αγωνιστούμε μαζί για να διεκδικήσουμε τη λύση. Τις λύσεις στα προβλήματα δεν τις φέρνει ο οποιοσδήποτε δήμαρχος, αλλά οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι, νέοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, μέσα από τους δικούς τους θεσμούς αυτοοργάνωσης τις λαϊκές συνελεύσεις και τους αγώνες που θα προωθούν τη συμμετοχή, τον κοινωνικό έλεγχο και τη δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων.
Με την παρέμβασή μας στον α’ γύρο αλλά κυρίως τη δράση μας όλα αυτά τα χρόνια, θέσαμε μια σειρά από κρίσιμα κατά τη γνώμη μας ερωτήματα, για τη ζωή μας τόσο γενικά όσο και στην πόλη μας. Θελήσαμε να συμβάλλουμε στο να εκφραστεί και στη Ν. Ιωνία ,με τον πιο μαζικό και καθαρό τρόπο η σαφής καταδίκη της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, του μνημονίου, της πολιτικής των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και των τοπικών εκφραστών τους.
Στην κρίσιμη περίοδο που έχουμε μπροστά μας καλούσαμε και καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να κρίνουν τις πολιτικές δυνάμεις και τις δημοτικές παρατάξεις με βάση τη στάση τους απέναντι
• στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΕΕ, ΔΝΤ, ΝΔ και ΛΑΟΣ
• την προώθηση στόχων ανατροπής του μνημονίου και όλων των αντιλαϊκών μέτρων και νομοσχεδίων, συνολικής ρήξης με την ΕΕ
• την αντίθεσή τους με τον Καλλικράτη και κάθε λογική διαχείρισης των δήμων στα ασφυκτικά πλαίσιά του, που δημιουργεί αυταπάτες για καλούς και καλύτερους διαχειριστές, μακριά από τους αγώνες και το κίνημα
Στον επερχόμενο 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών θα σταθούμε με βάση τα παραπάνω πολιτικά κριτήρια και καλούμε και όλους τους Ιωνιώτες και τις Ιωνιώτισσες να κάνουν το ίδιο
Με βάση λοιπόν αυτά θεωρούμε ότι πρέπει να καταδικαστεί αποφασιστικά η διοίκηση και παράταξη του Χαραλάμπους, η οποία είναι ο επίσημος εκφραστής της αντιλαϊκής αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής και του ΠΑΣΟΚ στη Ν. Ιωνία και η οποία προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από τον υποτιθέμενο αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών την ίδια στιγμή που μέχρι και ο πρωθυπουργός έθετε θέμα μνημονίου.
Διαφωνούμε, ωστόσο, και με το χαρακτήρα και την προγραμματική βάση της «Ενότητας» των κ. Γκότση, Μπουρδούκου, Κολμανιώτη. Παρόλο που κατανοούμε και τη συγκεκριμένη κατάσταση που βιώνουμε στο δήμο και το «αι σιχτιρ» ενός κόσμου που θέλει να απεμπλακεί από τη «διακυβέρνηση Χαραλάμπους», η λογική της χαλαρής ενότητας και της συγκόλλησης διαφορετικών πολιτικών χώρων με μοναδικό στόχο απλώς την αλλαγή διαχείρισης σε ένα δήμο, η άρνηση αντιπαράθεσης με τη λογική συγκρότησης του τοπικού κράτους και των πυλώνων της (πχ.ΕΕ), δεν απαντάει σε κανένα από τα επίδικα που εμείς θεωρούμε κρίσιμα στην πολιτική περίοδο που διανύουμε, με βασικότερa αυτό της εμφάνισης ενός μαχητικού εργατικού ρεύματος διεκδίκησης που θα βάλει φρένο στην επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας και τη ζωή μας συνολικά, και μιας αντικαπιταλιστικής, συνολικά αντιπαραθετικής με το σύστημα Αριστεράς.
Σε αυτό το γύρο δεν ψηφίζουμε κανέναν, δεν διαλέγουμε διαχειριστή, ακυρώνουμε ψευτοδιλλήματα και εκβιασμούς. Ο πραγματικός δεύτερος γύρος είναι αυτός των αγώνων, αρχίζει τη Δευτέρα 15/11 και εμείς εκεί δηλώνουμε παρόντες. Απαντάμε μαζικά μαχητικά στην έλευση της τρόικας δύο μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου. Δηλώνουμε παρόντες στις μεγάλες κοινωνικές μάχες που έρχονται.
Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες που έρχονται, για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κινήματος. Ενός κινήματος που θα που θα διεκδικεί δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες και ποιότητα ζωής για τους κατοίκους, αλλά και συνολικά τον πλούτο που παράγουμε. Με λαϊκές συνελεύσεις, διαδηλώσεις, απεργίες, ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική, που θα υπερασπίζεται την φύση, και θα παλεύει για μια ανθρώπινη πόλη, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Θα συμβάλει με τις δυνάμεις της στη συγκρότηση ενός ευρύτερου αριστερού αντικαπιταλιστικού ρεύματος στην πόλη μας και την ελληνική κοινωνία.

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Δημοτικές Εκλογές Νοέμβρη 2010: Να γίνουμε οι φωνές που ΔΕΝ θα μπορούν να ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ

«Θέλουμε να είμαστε όχι άλλο ένα ψηφοδέλτιο ανάμεσα στα υπόλοιπα, αλλά μια άλλη, ριζικά διαφορετική πρόταση, ένας άλλος, διαφορετικός δρόμος για να κάνει κανείς πολιτική... Δεν καλούμε τον κόσμο να μας ψηφίσει για να λύσουμε το πρόβλημά του. Τον καλούμε να αγωνιστούμε μαζί για να διεκδικήσουμε τη λύση».

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ "ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ"

Από την Δευτέρα 1/11 οι εργαζόμενοι του Αγία Όλγα προχωρούν σε επίσχεση εργασίας λόγω της μη καταβολής δεδουλευμένων του Ιουλίου και του Αυγούστου. Η καταστροφική επιβολή των όρων του «Μνημονίου» σαρώνει κάθε κλάδο, κάθε εργασιακό χώρο κάθε εργαζόμενο.
Το ήδη ανάπηρο εθνικό σύστημα υγείας ακρωτηριάζεται οριστικά με τη χιονοστιβάδα των περικοπών που προωθούν Κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ., με σημαντικές συνέπειες στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κάλυψη των ασφαλισμένων. Οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας μπαίνουν και αυτοί στο στόχαστρο της βαρβαρότητας του «Μνημονίου».
Την ίδια στιγμή που βγαίνει στην επιφάνεια ένας πραγματικός κόλαφος σκανδάλων με μίζες και προμήθειες δισεκατομμυρίων στο χώρο της υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων, οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν το «μάρμαρο» της λεγόμενης «δημοσιονομικής προσαρμογής», της κρίσης και της διαφθοράς του πολιτικού συστήματος.
Την ίδια στιγμή που συνεχίζονται να διατίθενται δισεκατομμύρια για την «στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος», για την ενίσχυση ουσιαστικά της κερδοφορίας των τραπεζών, μισθοί και συντάξεις περικόπτονται με το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων να κατακρημνίζεται, θυσία στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων του Αγία Όλγα, στηρίζουμε κάθε αγωνιστική τους κινητοποίηση για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Να δυναμώσουμε τις αντιστάσεις, τις μαζικές διαδικασίες, τις γενικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.
Όσο και αν προσπαθεί η Κυβέρνηση θέσει εκβιαστικά και εκφοβιστικά διλήμματα προβάλλοντας τον «μονόδρομο» του «Μνημονίου», εμείς λέμε ότι ο μόνος μονόδρομος είναι αυτός της αντίστασης σε αυτή τη βαρβαρότητα και της ανατροπής του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν.


Εκτός Σχεδίου - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
31/10/2010