Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ

Κάνε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός… ή πράσινος. Το ίδιο είναι.

Για χρόνια ολόκληρα σου έλεγαν: Μην διαμαρτύρεσαι, κάτσε στη θέση σου. Μπορεί να υποστείς κάποιες θυσίες αλλά το μέλλον διαγράφεται λαμπρό. Θα μπούμε στην ΟΝΕ και θα τρώμε με χρυσά κουτάλια, ενώ η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων θα σε γεμίσει με εθνική υπερηφάνεια!
Και εσύ περίμενες αυτή την ημέρα. Και επιτέλους ήρθε. Επιτέλους η αντεργατική και αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ έφυγε και η καινούρια του ΠΑΣΟΚ ήρθε μαζί με τον σοσιαλισμό στις 5 Οκτώβρη. Και εκεί που μας χρωστάγανε μας παίρνουν και το βόδι!


Γαλαζοπράσινα παπαγαλάκια για όλες τις βρωμοδουλειές Εδώ και τέσσερις μήνες ολόκληρο το σύστημα στήριξης των κυρίαρχων με τα παπαγαλάκια τους από τα καθημερινά τηλεοπτικά τρομοδελτία ειδήσεων προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση είναι απαραίτητα και είναι για το καλό μας.
Μας λένε ότι η κρίση είναι ‘δημοσιονομική’, ιδιαίτερα στη χώρα μας, και αφορά τα δημόσια ελλείμματα. Ότι ‘έχουμε χρέη’ ‘Ότι ζούμε καλύτερα από ότι μας αναλογεί, ότι ‘πρέπει να κάνουμε θυσίες όλοι για να μη χρεοκοπήσει η οικονομία μας’. Ότι η καλή κυβέρνηση δεν θέλει αλλά τι να κάνει και αυτή. Φταίνε οι κερδοσκόποι και οι αγορές γενικά. Το μόνο που δεν μας έχουν πει ακόμη είναι ότι η κυβέρνηση …κάτω από την ασφυκτική πίεση των ίδιων των εργαζομένων παίρνει αυτά τα μέτρα!

Τα πάντα για το κεφάλαιο… Με το που ξέσπασε η κρίση εκεί που έλεγαν πως δεν είχαν ευρώ για μισθούς, ασφάλεια και συντάξεις βρήκαν δισεκατομμύρια για να ‘στηρίξουν’ τις φούσκες των τραπεζιτών και των επενδυτικών εταιρειών, με αποτέλεσμα την τεράστια αύξηση του χρέους σε ολόκληρο τον κόσμο! Δεν μιλούν για τις τεράστιες ενισχύσεις, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές προς τη μεριά του κεφαλαίου. Δεν λένε λέξη για τους αρχιληστές τραπεζίτες που ενώ οι ίδιοι δανείζονται με 1% επιτόκιο (με κρατική εγγύηση!) με τη σειρά τους δανείζουν με 5% το δημόσιο. Ξεχνούν τις υπέρογκες αμυντικές δαπάνες. Ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με την χαμηλότερη φορολογία κεφαλαίου στην Ευρώπη! Αποσιωπούν την εκτεταμένη και συνειδητή ανοχή απέναντι στη φοροδιαφυγή των επιχειρήσεων, την εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών και τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων.
Ο στόχος τους δεν είναι το ‘νοικοκύρεμα’ όπως λένε, αλλά μια βαθιά αντιδραστική ταξική στρατηγική, που προωθεί την κερδοφορία του κεφαλαίου ενώ βάζει στην κλίνη του Προκρούστη το δικαίωμα στη δουλειά, την υγεία, την εκπαίδευση, το περιβάλλον.

… Ακρίβεια, περικοπές και νέοι φόροι για τους εργαζόμενους Η οικονομική κρίση, πριν γίνει πρώτο θέμα στα κανάλια, ήταν το πρώτο θέμα στον οικογενειακό προϋπολογισμό κάθε εργαζόμενου. Η προκλητική ακρίβεια και κερδοσκοπία σε βάρος του εισοδήματός μας, η εκτίναξη της ανεργίας στα ύψη, είναι μια αδυσώπητη πραγματικότητα το τελευταίο διάστημα. Έτσι έχουμε την πραγματική μείωση των μισθών (για πρώτη φορά από τη χούντα) και των επιδομάτων έως και 10% των εργαζόμενων στο δημόσιο, για να μη μιλήσουμε για την άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή στα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, την επιδρομή των «πράσινων» τελών κυκλοφορίας, το μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων, την ακρίβεια που έχει φτάσει στα ύψη και καταβροχθίζει μισθούς και εισοδήματα.

Να τους διαψεύσουμε Καμιά θυσία για το κεφάλαιο και τα κέρδη του! Οι εργαζόμενοι είμαστε οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου και οι μόνοι που δεν χρωστάμε τίποτε και σε κανένα. Αντίθετα, μας ανήκουν όλα όσα έχουν δημιουργηθεί σε αυτό τον τόπο από την εργασία μας και που Κυβέρνηση -ΝΔ-ΕΕ προσπαθούν για ακόμα μια φορά να μας πείσουν ότι η μόνη λύση είναι να αυτοκτονήσουμε ομαδικά εκχωρώντας δικαιώματα που με αγώνες και θυσίες έχουμε κατακτήσει. Δεν θα τους κάνουμε όμως τη χάρη. Με το μόνο τρόπο που έχουμε στα χέρια μας με τον αγώνα και τη ρήξη με αυτή την πολιτική.

Να ντύσουμε τα λόγια με πράξεις - Όλοι στην απεργία στις 24 Φλεβάρη Ούτε ευρώ από την τσέπη των εργαζόμενων για την κρίση που δημιούργησε το κεφάλαιο. Να ανατραπεί η οικονομική πολιτική, να σπάσει το αντιλαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας, απειθαρχία στην ΟΝΕ – ΕΕ. Αυξήσεις στους βασικούς μισθούς για να ζούμε αξιοπρεπώς από μία μόνο δουλειά. 1500 αρχικός μισθός.
Μόνιμη, σταθερή και πλήρη δουλειά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση της ελαστικής εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Πλήρη δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων

Εκτός Σχεδίου Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία web: www.ektossxediou.blogspot.com, e-mail: ektossxediou@gmail.com


Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Αλληλεγγύη στο Δίκτυο Σπάρτακος

Η Εκτός Σχεδίου - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία, υπογράφει μαζί με πολλές άλλες κινήσεις πόλης, φορείς, σωματεία και συλλόγους το ψήφισμα αλληλεγγύης στο Δίκτυο Σπάρτακος


Ολοένα περισσότερο, η δράση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων ενοχλεί. Κράτος, Στρατός και κυβέρνηση αποφάσισαν ότι πρέπει να Ανακοπεί! Η επερώτηση του βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Μ. Βορίδη προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλο, από το βήμα της βουλής, με τίτλο: «Πρόσκληση για ανυπακοή στους νεοσύλλεκτους από ομάδες αριστεριστών», είναι σαφής: Σταματήστε τους!

Αποκαλεί «ανυπακοή και ανταρσία» τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς των φαντάρων. Αδιαφορεί για τις αυτοκτονίες, τα ατυχήματα, τα τρομακτικά ψυχικά και κοινωνικά προβλήματα φαντάρων και ΕΠΟΠ. Αυτό που τον νοιάζει είναι να πάψουν οι αγώνες και η αμφισβήτηση μέσα στα στρατόπεδα. Να παύσει ο Συνδικαλισμός των Φαντάρων, το κίνημα Μέσα κι Έξω από το Στρατό. Το ΛΑΟΣ επαναλαμβάνει την πρακτική ποινικοποίησης της ανεξάρτητης ενημέρωσης (site Athens Indymedia).

Προηγήθηκε ο κ. Β.Μεϊμαράκης της ΝΔ (την πολιτική του οποίου αναβαθμίζει και σκληραίνει ο κ. Βενιζέλος) που στοχοποιούσε όποιον έκανε επερωτήσεις στη Βουλή, ως φορέα «αναπαραγωγής αντιλήψεων διαφόρων Επιτροπών Αλληλεγγύης Στρατευμένων», που θέλουν το κακό του έθνους και του στρατού του!

Δεν είναι μόνο αυτά. Παρακολουθήσεις, υβριστικά μηνύματα και τηλεφωνήματα, διαρροή πληροφοριών σχετικά με την παρακολούθηση από την ΕΥΠ «ύποπτων», «αντεθνικών» blog είναι μερικά μόνο από τα περιστατικά της ξέφρενης επιχείρησης τρομοκράτησης του Δικτύου Σπάρτακος από κρατικούς μηχανισμούς και ακροδεξιούς κύκλους που δρουν στο σκοτάδι.

Επί ΠΑΣΟΚ εξάλλου, η ΕΛ.ΑΣ. προσήγαγε συντρόφους που μοίραζαν ενημερωτικό υλικό σε φαντάρους και γονείς έξω από στρατόπεδο στην Κόρινθο κι όπλισε το χέρι όσων τοποθέτησαν (ευτυχώς χωρίς επιτυχία) χειροβομβίδα σε αμάξι μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Είναι η συνέχεια της πολιτικής που επιχείρησε να Καταργήσει το Πανεπιστημιακό Άσυλο, έκανε επίδειξη Μηδενικής Ανοχής στα κινήματα και τις λαϊκές ελευθερίες το Δεκέμβρη του 2009, πυροβολούσε μαθητές το 2008.

Μυστικές και ένστολες δυνάμεις καταστολής, ακροδεξιές ομάδες και ΜΑΤ-ΕΚΑΜ πάνε χέρι χέρι, με το ΛΑΟΣ να γίνεται ΛΑΓΟΣ στην κούρσα του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

Κυρίως όμως, η επίθεση εναντίον μας αποτελεί την ανώτερη εκδήλωση της ακραίας κρατικής καταστολής κι απόπειρας τρομοκράτησης αγωνιστών, οργανώσεων και συλλογικοτήτων, των βάναυσων εργοδοτικών επιθέσεων σε χώρους δουλειάς και καταστολής του φοιτητικού κινήματος, των ρατσιστικών επιθέσεων, της κατάργησης κάθε κοινωνικού και δημοκρατικού δικαιώματος. Αποτελεί συμπύκνωση του καλά σχεδιασμένου, από ελληνικό κράτος και ΕΕ, νέου - αγριότερου - γύρου της αντεργατικής επίθεσης στο όνομα της κρίσης.

Θα μας βρουν απέναντί τους! Η επίθεση σε όσους υπερασπίζονται την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους κι αμφισβητούν τα ιδανικά της ακραίας εκμετάλλευσης των καταπιεσμένων στο όνομα της «εθνικής ενότητας» του κράτους και του κεφαλαίου των καταπιεστών τους, είναι επίθεση σε όλους μας!

Η επίθεση στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, είναι επίθεση στου Αντιπολεμικό-Αντιμιλιταριστικό κίνημα. Απαιτεί την απάντηση του φοιτητικού κινήματος, των ταξικών εργατικών σωματείων, κάθε αγωνιστή και συλλογικότητας που διεκδικεί καλύτερη ζωή. Δε μας φοβίζουν. Μας οργίζουν!


ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ - ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


ΤΗΛ . ΕΠΙΚ. 6932 955437, diktiospartakos.blogspot.com