Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου για το όργιο καταστολής στη χτεσινή πορεία 6 Δεκέμβρη

Από την περασμένη Πέμπτη 2/12, όταν και πραγματοποιήθηκε πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο , μέχρι και χτες 6 Δεκεμβρίου στα συλλαλητήρια εν όψει της συμπλήρωσης δύο χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγούμενου επίθεση καταστολής και τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων κομματιών νεολαίας και εργαζομένων.
Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι αψήφησαν την «κατάσταση πολιορκίας» του κέντρου της Αθήνας, τις απαγορεύσεις της κυκλοφορίας που θυμίζουν άλλες εποχές, το όργιο καταστολής. Πορεύτηκαν μέσα σε σύννεφα χημικών, κάνοντας καθαρό ότι η κρατική καταστολή δεν μπορεί να ανακόψει τον αγώνα λαού και νεολαίας για την ανατροπή του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και του συστήματος που «σκοτώνει» τα όνειρα και τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας.
Ιδιαίτερα προκλητική ήταν η αστυνομία, η οποία προσπάθησε να διαλύσει την απογευματινή πορεία πριν καν ξεκινήσει, παραβίασε το πανεπιστημιακό άσυλο των Προπυλαίων, εξαπόλυσε δολοφονικές επιθέσεις των ομάδων Δέλτα μέσα στην πορεία, και κτύπησε με ιδιαίτερη βαρβαρότητα.
Όσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απομονώνεται από το λαό, τόσο θα επιστρατεύει την πιο ωμή βία και καταστολή για να φιμώσει εργαζόμενους και νεολαία. Η στάση της κυβέρνησης δεν αποτυπώνει τίποτε άλλο πέρα από το φόβο της για τη δυναμική που φαίνεται να αναπτύσσεται στον κόσμο. Χτες, όπως και στις φοιτητικές κινητοποιήσεις ήθελε να στείλει και μήνυμα «τάξης και ασφάλειας», ενόψει της αυριανής επίσκεψης του Στρος Καν. Με αυτό τον τρόπο όμως γίνεται ολοένα και πιο μισητή.
Καταγγέλλουμε το καθεστώς τρόμου που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει.

Δηλώνουμε με βεβαιότητα ότι αυτή η προσπάθεια θα πέσει στο κενό. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους φοιτητές, τους ανέργους, όλο το λαό σε συστράτευση και αγώνα για την ανατροπή της χούντας κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ.

Όλοι στη διαδήλωση
Τρίτη 5.00 μ.μ. Πλ. Κλαυθμώνος-Βουλή,
ενάντια στην επίσκεψη του διευθυντή του ΔΝΤ Στρος-Καν.

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία