Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ "ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ"

Από την Δευτέρα 1/11 οι εργαζόμενοι του Αγία Όλγα προχωρούν σε επίσχεση εργασίας λόγω της μη καταβολής δεδουλευμένων του Ιουλίου και του Αυγούστου. Η καταστροφική επιβολή των όρων του «Μνημονίου» σαρώνει κάθε κλάδο, κάθε εργασιακό χώρο κάθε εργαζόμενο.
Το ήδη ανάπηρο εθνικό σύστημα υγείας ακρωτηριάζεται οριστικά με τη χιονοστιβάδα των περικοπών που προωθούν Κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ., με σημαντικές συνέπειες στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κάλυψη των ασφαλισμένων. Οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας μπαίνουν και αυτοί στο στόχαστρο της βαρβαρότητας του «Μνημονίου».
Την ίδια στιγμή που βγαίνει στην επιφάνεια ένας πραγματικός κόλαφος σκανδάλων με μίζες και προμήθειες δισεκατομμυρίων στο χώρο της υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων, οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν το «μάρμαρο» της λεγόμενης «δημοσιονομικής προσαρμογής», της κρίσης και της διαφθοράς του πολιτικού συστήματος.
Την ίδια στιγμή που συνεχίζονται να διατίθενται δισεκατομμύρια για την «στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος», για την ενίσχυση ουσιαστικά της κερδοφορίας των τραπεζών, μισθοί και συντάξεις περικόπτονται με το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων να κατακρημνίζεται, θυσία στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων του Αγία Όλγα, στηρίζουμε κάθε αγωνιστική τους κινητοποίηση για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Να δυναμώσουμε τις αντιστάσεις, τις μαζικές διαδικασίες, τις γενικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.
Όσο και αν προσπαθεί η Κυβέρνηση θέσει εκβιαστικά και εκφοβιστικά διλήμματα προβάλλοντας τον «μονόδρομο» του «Μνημονίου», εμείς λέμε ότι ο μόνος μονόδρομος είναι αυτός της αντίστασης σε αυτή τη βαρβαρότητα και της ανατροπής του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν.


Εκτός Σχεδίου - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
31/10/2010