Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Εκδήλωση-βιντεοπροβολή για το Δεκέμβρη, Τρίτη 15/12, Συνεδριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
6 Δεκέμβρη, ώρα 13:30, Προπύλαια - 7 Δεκέμβρη, ώρα 12:30, Προπύλαια
























Διοργανώνουμε βινεοπροβολή και εκδήλωση στην περιοχή μας:

15 Δεκέμβρη, ώρα 19:00 Συνεδριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας,
Πατριάρχου Ιωακείμ 4
(κοντά σε ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας)

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΗ και ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΤΡΙΤΗ 15/12 ώρα 19:00, Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4-διπλα στο ΚΕΠ)

Ένας χρόνος μετά…
Και όμως παρά τη χρονική απόσταση μοιάζει να είναι μόλις χτες. Ακούγονται πολύ καθαρά οι φωνές της αγανάκτησης από χιλιάδες νέους και νέες, μαθητές και μαθήτριες, εργαζόμενους και εργαζόμενες. Και ακούγονται κάθε μέρα και πιο δυνατά. Από τον Δεκέμβρη του 2008 και τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι πια ίδιο. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στην πλευρά των κυρίαρχων. Παρά την εναλλαγή στην κυβέρνηση όλοι ξέρουμε πως για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, για τον λαό τα πράγματα παραμένουν όπως ήταν. Οι «σοσιαλιστές» της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ανοίγουν το ασφαλιστικό εκεί που οι νεοφιλελεύθεροι της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ το έκλεισαν τσεκουρώνοντας δικαιώματα και κατακτήσεις. Πουλάνε το λιμάνι του Πειραιά που δεν πρόλαβαν να πουλήσουν οι προκάτοχοί τους. Παγώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις που όπως γνωρίζουμε όλοι έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ η αστυνομία του κ. Χρυσοχοίδη κάνει επιχειρήσεις «αρετής» με στόχο τη νεολαία, προβαίνοντας σε εκατοντάδες προληπτικές συλλήψεις εκφοβισμού στην πορεία του Πολυτεχνείου, με τα πράσινα ΜΑΤ που αντικατέστησαν τα γαλάζια, να μοιάζουν με στρατό που ήρθε να καταλάβει την πόλη. Και φυσικά για να μην ξεχνιόμαστε καταργεί και την δουλεία στην εργασία μέσω stage και συμβάσεων που το ίδιο είχε θεσπίσει, εξοντώνοντας τους δούλους.

…υπάρχει μεγάλος θυμός…
Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξη έβγαλε στο προσκήνιο όλη την αγωνία, την αβεβαιότητα για το μέλλον και την οργή και αγανάκτηση για τη ζωή που μας προτείνουν μιας ολόκληρης γενιάς. Οι "άθλιοι" των μητροπόλεων, οι άνεργοι, οι μετανάστες, οι συμβασιούχοι και ανασφάλιστοι νέοι των 400 και 500 ευρώ, οι γονείς χωρίς ελεύθερο χρόνο να δουν τα παιδιά τους αναγκασμένοι να τρέχουν σε δύο και τρεις δουλειές για να καταφέρουν να επιζήσουν, οι μαθητές χωρίς ελεύθερο χρόνο και ανάσα για να ζήσουν, να γελάσουν με τους ανθρώπους τους, να χαρούν έστω και μια μικρή επιθυμία τους, όλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους, δείχνοντας την πλάτη τους σε όλους τους επίδοξους ειδικούς, συμβουλάτορες των τηλεοπτικών παράσιτων, Κούγιων και Πρετεντέρηδων που τολμούν να κοστολογούν την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί την ίδια γραμμή με την κυβέρνηση της ΝΔ σε όλες τις πλευρές που έχουν σημασία για το σύστημα. Τη γραμμή που οδηγεί τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις σε νέα κέρδη και τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε διαρκή λιτότητα φτώχεια ανεργία και καταστολή. Βέβαια αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η κυβέρνηση καταργεί τη δουλεία και τις εργασιακές σχέσεις μεσαιωνικού τύπου στο δημόσιο που διέπουν τους χιλιάδες νέους και νέες που δουλεύουν εκεί με stage και συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου. Και το κάνει με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο. Τους διώχνει στέλνοντάς τους στο ταμείο ανεργίας. Καταργεί δηλαδή την δουλεία σκοτώνοντας τους σκλάβους.


…που πρέπει να εκφραστεί…
Η κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη του 2008, τα συγκλονιστικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν, οι χιλιάδες νέοι και νέες αλλά και μεγαλύτεροι άνθρωποι που κατέβηκαν στο δρόμο ήταν ένα μεγάλο μάθημα για όλους. Ο πρώτος ελληνικός Δεκέμβρης του 21ου αιώνα που ξέσπασε με θρυαλλίδα τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έδειξε τη μεγάλη δύναμη που έχει ο κόσμος στα χέρια του. Έδειξε, επίσης, και τον φόβο των κυρίαρχων απέναντι σε αυτή τη δύναμη. Και ο φόβος αυτός υπάρχει ακόμα. Και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο συνεχίζουν να υπάρχουν όλες οι αιτίες που οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους κάθε γενιάς να προσεγγίζουν με το δικό τους κάθε φορά τρόπο την αντίσταση, τον αγώνα, την προοπτική για ένα καλύτερο κόσμο.
Ο Δεκέμβρης έδειξε την τεράστια ανάγκη για ξεδιπλωθούν εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες σε κάθε πεδίο της ζωής μας, στην εργασία, στα ζητήματα της πόλης και του δημόσιου χώρου. Έδειξε τις δυνατότητες, τις δυσκολίες, αλλά και τα σύνορα που οφείλουμε να υπερπηδήσουμε όλοι όσοι συμμετέχουμε στο το εργατικό, και νεολαιίστικο κίνημα, ώστε “η απεραντοσύνη των σκοπών μας” να πάρει μορφή και υπόσταση στις “μέρες που έρχονται” και που θα συναντηθούμε πάλι.
Έδειξε και την αναγκαιότητα, από τη μεριά μας, να συμβάλλουμε στην διαμόρφωση μιας σύγχρονης αντικαπιταλιστικής- απελευθερωτικής πρότασης για τη ζωή μας συνολικά. Δεν φτάνει η αγανάκτηση, δεν αρκεί ο ατομικός δρόμος, δε θα μας σώσουν τα κανάλια, τα καθεστωτικά κόμματα, οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Όταν ο κόσμος τους είναι η εκμετάλλευσή μας, ο κόσμος μας είναι η ανατροπή τους…
Εμείς, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να απαγορευτούν οι απολύσεις, να καταργηθούν οι «ευέλικτες» μορφές εργασίας, για να ζούμε αξιοπρεπώς από μία δουλειά. Για να έχουμε όλοι δημόσια δωρεάν και ποιοτική υγεία και παιδεία, ελεύθερη πρόσβαση στον πολιτισμό και την γνώση. Για να ζούμε σε ανθρώπινες πόλεις, με πράσινο, δημόσιες συγκοινωνίες, πεζόδρομους. Χωρίς καμεροχαφιέδες και φακέλωμα. Μαζί και ισότιμα με τους μετανάστες. Για τον αφοπλισμό της αστυνομίας. Για τη διάλυση των ΜΑΤ.
Θα μας οδηγήσουν ξανά τα βήματά μας στους δρόμους του αγώνα για ότι μας πνίγει και μας ξεκόβει από τη ζωή.

Αντισταθείτε, σ' αυτόν που χτίζει ένα μικρό σπιτάκι
και λέει καλά είμ' εδώ.
Αντισταθείτε, σ' αυτόν που πάλι γύριζε στο σπίτι
και λέει Δόξα σοι ο Θεός.
Στον περσικό τάπητα των πολυκατοικιών
τον κοντό άνθρωπο του γραφείου
στην εταιρεία εισαγωγαί εξαγωγαί
στην κρατική εκπαίδευση και το φόρο
αντισταθείτε σε μένα ακόμα που ιστορώ
Μ. Kατσαρός

6 και 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΤΡΙΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΩΡΑ 19:00
Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, Πατριάρχου Ιωακείμ 4
(δίπλα σε ΗΣΑΠ Ν Ιωνίας)


Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
Web: www.ektossxediou.blogspot.com, e-mail: ektossxediou@gmail.com