Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Αποτελεί θλιβερή πραγματικότητα για την περιοχή μας, το γεγονός των ρατσιστικών, δολοφονικών επιθέσεων σε οικονομικούς μετανάστες, τις τελευταίες 15 μέρες, μέλη κυρίως της Πακιστανικής κοινότητας. Τα περιστατικά πολλά, με ομάδες να στήνουν καρτέρι και να επιτίθενται σε ανθρώπους που πηγαίνουν ξημερώματα στην δουλειά τους, μέσα στο κέντρο της Νέας Ιωνίας, στην Λ. Ηρακλείου, στην Ελ. Βενιζέλου και αλλού. Σωρεία αντίστοιχων περιστατικών σημειώθηκαν και στον γειτονικό Δήμο της Λαμπρινής. Το αποτέλεσμα είναι 19 άνθρωποι να έχουν τραυματιστεί μέσα στις τελευταίες 2 εβδομάδες από επιθέσεις που δέχτηκαν με σπασμένα μπουκάλια και σιδηρογροθιές.
Είναι παραπάνω από φανερό ότι φασιστικές ομάδες, δρουν ανεξέλεγκτα και βάση σχεδίου στην ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερα ανησυχητικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι η αστυνομία κάνει σα να μη συμβαίνει τίποτα, ενώ στον γειτονικό δήμο της Λαμπρινής, όπου μετανάστες απευθύνθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλουν το γεγονός, σχεδόν προπηλακίστηκαν από τα «όργανα της τάξης».

Ηθικός αυτουργός των επιθέσεων είναι η κυρίαρχη, εφαρμοζόμενη πολιτική, που έχοντας φορτώσει το βάρος της οικονομικής κρίσης στης πλάτες της εργαζόμενης πλειοψηφίας, ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους στα πρόσωπα των οικονομικών μεταναστών για να αποπροσανατολίσει την κοινωνική αγανάκτηση. Η δράση των φασιστικών, παρακρατικών ομάδων εξυπηρετεί αυτήν την πολιτική, φροντίζοντας παράλληλα για την εμπέδωση ενός κλίματος τρομοκρατίας και καταστολής το οποίο, από ότι φαίνεται το τελευταίο διάστημα, αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης.
Όλοι εμείς, ως κάτοικοι της Νέας Ιωνίας, της ιστορικής αυτής προσφυγούπολης, δεν πρέπει να ανεχτούμε αυτό το κύμα ρατσιστικής βίας ενάντια στους μετανάστες οι οποίοι είναι οι σύγχρονοι πρόσφυγες, γέννημα της Νέας Τάξης και των ληστρικών, φονικών πολέμων που διεξάγει σε πολλά σημεία του πλανήτη.
Καμία ανοχή απέναντι στις παρακρατικές φασιστικές ομάδες που εμφανίστηκαν στην περιοχή μας. Η ιστορία της Ν. Ιωνίας είναι βαθιά δεμένη με τους αγώνες ενάντια στο φασισμό, στους αγώνες για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Να μην επιτρέψουμε τη δράση νεοφασιστικών, ρατσιστικών ομάδων.
Να απλώσουμε ένα δίχτυ αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους μετανάστες, να συμμετέχουμε μαζικά σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Η πραγματοποίηση της αντιρατσιστικής συγκέντρωσης την Κυριακή 26/4 αποτέλεσε μια πρώτη απάντηση απέναντι στη ρατσιστική βία. Καταγγέλουμε ωστόσο το γεγονός της αντιμετώπισης της ειρηνικής συγκέντρωσης με την εμφάνιση διμοιριών των ΜΑΤ στη Λ. Ηρακλείου. Οι κάθε λογής «υπεύθυνοι» φαίνεται πως δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να στέλνουν τις διμοιρίες των ΜΑΤ σε ειρηνικά συγκεντρωμένους διαδηλωτές που ζητούν να σταματήσει η ρατσιστική βία, την ίδια στιγμή που δεν έχουν κάνει το παραμικρό εδώ και δύο εβδομάδες για να σταματήσουν τις συνεχιζόμενες επιθέσεις.


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ Ν. ΙΩΝΙΑ