Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Αυτοί που σκότωσαν το Νίκο Τεμπονέρα τον Κουμή και την Κανελλοπούλου τον Μιχάλη Καλτέζα κυβερνάνε χαμογελαστοί και μας νουθετούν για τη «δημοκρατία»

Η κυβέρνηση και το αστικό κράτος αποκάλυψαν, με το πιο τραγικό τρόπο, το σκοτεινό και αποκρουστικό τους πρόσωπο. Το Σάββατο, στην περιοχή των Εξαρχείων βρήκε το θάνατο ένας μαθητής γυμνασίου από σφαίρα αστυνομικού. Δεν πρόκειται για μεμονωμένη ενέργεια ή άτυχη στιγμή όπως προσπαθούν κυβέρνηση και ΕΛΑΣ να παρουσιάσουν. Πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονία. Πρόκειται για την πιο ακραία εκδήλωση της κυβερνητικής πολιτικής, καταστολής και ποινικοποίησης ενάντια σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες.

Η δήθεν παραίτηση - παρωδία των υπεύθυνων υπουργών δεν αναιρεί σε καμιά περίπτωση τις πολύ σοβαρές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης. Είναι η συγκεκριμένη κυβέρνηση που αποθέωσε και νομιμοποίησε πολιτικά την ανεξέλεγκτη αστυνομική βία. Που τους έδωσε την εντολή να σπέρνουν χημικά και σιδερογροθιές, δυνάμεις καταστολής και πληρωμένη δημοσιογραφία, γκλομπς και δακρυγόνα απέναντι στους κλάδους, σωματεία, στους ανθρώπους που αγωνίζονται και διεκδικούν να πάρουν τη μοίρα στα δικά τους χέρια, δακρυγόνα και ψευτιές απέναντι σε κάθε απεργιακό αγώνα για καλύτερη ζωή, για παιδεία, υγεία, ασφάλιση, κοινωνικά δικαιώματα για όλους. Κανείς δε μπορεί να ξεχάσει τους πραίτορες του Πολύδωρα, τον άγριο ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη, το όργιο καταστολής στις φοιτητικές κινητοποιήσεις της τελευταίας διετίας, τον ειδικό φρουρό (και πάλι) που πυροβόλησε στη φοιτητική κινητοποίηση πρόπερσι την Άνοιξη (ευτυχώς χωρίς νεκρό εκείνη τη φορά), τις προτροπές του ίδιου του Υπουργού Δημόσιας Τάξης για τη χρήση όπλων, από μεριάς αστυνομικών, το όργιο κρατικής βίας πριν από 5 μήνες απέναντι στους κατοίκους της Λευκίμμης που αγωνίζονταν ενάντια στην δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους και σε άλλη μια δολοφονία, καθώς και τα άπειρα περιστατικά «τυχαίων εκπυρσοκροτήσεων» που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο αθώων μεταναστών.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που αποφασίζει και εφαρμόζει πολιτική ασφυκτικής λιτότητας για τους εργαζόμενους και ταυτοχρόνως δωρίζει 28 δισ. ευρώ στις τράπεζες, η ίδια η κυβέρνηση που οδηγεί μαθητές στην απόγνωση της «γνώσης» που τους σερβίρουν και δημιουργεί τους ανασφάλιστους νέους των 400 ευρώ, που «κάνει τις πλάτες στο κεφάλαιο» για να σκοτώσει εργάτες στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που αναβαθμίζει το ρόλο της αστυνομίας ως απάντηση στην κοινωνική αδικία που η ίδια δημιουργεί, είναι η ίδια κυβέρνηση που, ως άξια διάδοχος των προηγουμένων του ΠΑΣΟΚ, συνδιαμορφώνει, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τρομο-νόμους ενάντια σε αγωνιστές και κινήματα, δολοφονεί και απαγάγει μετανάστες σε αστυνομικά τμήματα, συλλαμβάνει διαδηλωτές, καταστέλλει και ποινικοποιεί εργατικούς αγώνες.

Αυτοί και οι κυβερνήσεις τους διαλύουν κάθε έννοια κοινωνικού δικαιώματος, απαξιώνουν και χτυπούν τις λαϊκές διεκδικήσεις και την ίδια στιγμή ενισχύουν το ρόλο των δυνάμεων καταστολής. Χρειάζονται και δημιουργούν δολοφόνους για να επιβάλουν την τάξη. Τη νέα τάξη, την τάξη της σιωπής, της συναίνεσης, της αποχής απ’ τους αγώνες, της εσωτερίκευσης του φόβου και της απελπισίας, της ατομικής λύσης και του αδύνατου ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας.

Σε αυτό το πλαίσιο καλλιεργεί και αναπαράγει το φόβο, εντείνοντας την επίθεση σε όλα τα μέτωπα (ιδιωτικοποιήσεις, ασφαλιστικό, παιδεία, υγεία, περιβάλλον, ελεύθεροι χώροι, δικαιώματα και κατακτήσεις). Αυτή η πολιτική οπλίζει το χέρι των οργάνων καταστολής και είναι αυτή που δολοφόνησε το 16χρονο μαθητή!

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

15 χρονών, μαθητής μας, νεκρός
15 χρονών, μαθητές μας, στην απόγνωση της «γνώσης» που μας σερβίρουν
25 χρονών, αδερφός μας, άνεργος
25 χρονών, φίλος μας, ωρομίσθιος
30 χρονών, ανασφάλιστη των 400 €
35 χρονών, συμβασιούχος
40 χρονών, πληγωμένος άνεργος
45 χρονών, νεκρός εργάτης στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος
50 χρονών απολυμένοι εργάτες
60 χρονών χωρίς σύνταξη
70 χρονών χωρίς υγεία.

ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ

Μας στερούν κάθε δικαίωμα μας
Μας πλασάρουν ιδεώδη και πλαστικές τηλεοράσεις
Μας παραπληροφορούν για να μην ενωθούμε

ΠΟΤΕ ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ; ΠΟΙΟΙ ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ;

Η ανάγκη για ένα λαϊκό ξεσηκωμό που θα ενώσει τον κόσμο της εργασίας - της παιδείας - της υγείας είναι πιο μεγάλη από ποτέ.

Το μαζικό λαϊκό κίνημα να βγει στους δρόμους, με συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις – καταλήψεις, συντονισμό των εργατικών σωματείων, μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων στις γειτονιές για ένα πολιτικό μαζικό κίνημα ανατροπής του οργίου κρατικής – κυβερνητικής βίας και αντεργατικής επίθεσης.
  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ-ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.
  • ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ.
  • ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ
  • ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ
Καλούμε κάθε εργαζόμενο και νέο να συμμετέχει μαζικά:
ΔΕΥΤΕΡΑ 8/12 ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΤΡΙΤΗ 9/12 ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥ ΜΑΘΗΤΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 10/12 ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΙΣ 11.00 πμ


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία