Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Στα σκουπίδια η κοινωνική ασφάλιση...

Τελικά ποιο είναι το θέμα των ημερών; Ότι μας πνίξανε τα σκουπίδια ή ότι πετάξανε στη χωματερή της αγοράς και του κέρδους ένα από τα πιο θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, αυτό δηλαδή της κοινωνικής ασφάλισης, της περίθαλψης και μιας αξιοπρεπούς σύνταξης;

Η κυβέρνηση αφού ανακοίνωσε την αντιασφαλιστική της λαίλαπα, πέρασε στη γνωστή τακτική των «συντεχνιακών λογικών» και της κινδυνολογίας. Τα κυβερνητικά στελέχη περιδιαβαίνουν τα κανάλια μιλώντας για τη δημόσια υγεία , για τη δυσωδία που έχει πνίξει την πόλη από τα σκουπίδια. και για τους επιχειρηματίες που πλήττονται από τις διακοπές του ρεύματος. Βγάζουν παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ με μηνύσεις που κατέθεσαν η κόρη της υπουργού Πετραλιά και ο τ. ΓΓ του υπουργού Αλογοσκούφη!!!!!

Έτσι προσπαθούν να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης. Έτσι προσπαθούν να επιβάλλουν την πολιτική τους. Προσπαθούν να σηκώσουν ένα τείχος ανάμεσα στους απεργούς και την κοινωνία.

Ωστόσο ξεχνούν κάτι πολύ βασικό. Η δυσωδία του πολιτικού συστήματος, με τα σκάνδαλα , το ροζ και μαύρο πολιτικό χρήμα με τα δομημένα ομόλογα και τη ληστεία των ταμείων είναι πολύ πιο άσχημη και επικίνδυνη από αυτή που προκαλούν τα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης μας. Το χειρότερο σκοτάδι δεν είναι αυτό των πρόσκαιρων διακοπών του ρεύματος, αλλά αυτό του κοινωνικού μεσαίωνα που έρχεται με «μεταρρυθμίσεις» όπως το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, την ελαστασφάλεια, την μαύρη εργασία και τη απλήρωτη δουλειά.

Ως συλλογικότητα που δρούμε στο επίπεδο της πόλης δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Είναι μια μάχη σε ένα ζήτημα που μας αφορά όλους σαν εργαζόμενους. Είναι μια μάχη σε ένα χώρο που εδώ και χρόνια πολιορκείται από την «μεταρρυθμιστική» μανία των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Με τους χιλιάδες όμηρους συμβασιούχους των ΟΤΑ και την εφαρμογή του νέου κώδικα δήμων και κοινοτήτων να παραδίδει στην αγορά βασικές δημόσιες λειτουργίες και παροχές μετατρέποντας τους δήμους σε επιχειρήσεις.

Δεν είμαστε οι «δυσαρεστημένοι καταναλωτές» του κοινωνικού αυτοματισμού της κυβέρνησης. Είμαστε εργαζόμενοι πάνω από όλα, που θίγονται αντίστοιχα από το νέο νομοσχέδιο. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν ενεργά στις απεργιακές κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος, να δυναμώσουμε με κάθε τρόπο το απεργιακό μέτωπο.


Αθήνα 17/3/2008

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ» (ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ (ΑΝ.Α.Σ.Α)
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΛΙΟΥ-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στους ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ)
«ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ» ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ
ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΑΦΝΗ